تنش آبی در 104 روستای ماکو و پلدشت
سرویس آذربایجان غربی- نماینده مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی گفت: 104 روستای ماکو و پلدشت به ویژه در بخش قره قویون و ارس با تنش آبی مواجه هستند.
به گزارش کردپرس، نماینده مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: هم اکنون 104 روستا در شهر ماکو و پلدشت با تنش آبی روبه رو هستند و گزارشها حاکی از آن است که حتی برای تامین آب شرب نیز با مشکل شده است.
عینالله شریفپور افزود: هم اکنون در شهرستان چالدران و در آیندهای نزدیک در شهرستانهای ماکو، شوط و بازرگان با مشکل تامین آب شرب و زراعی مواجه میشویم. بنابراین سازمان آب منطقهای آذربایجانغربی باید به سرعت نسبت به تخصیص و تامین حقابه این 104 روستا با همکاری آب و فاضلاب روستایی اقدام کند.
وی با بیان اینکه دو سد بلند به نامهای بدولی و فشل شوط در حوزه انتخابیه وجود دارد، تصریح کرد: مطالعات این دو سد در دهه 80 مطرح شده بود اما متاسفانه پس از برخی مسائل و مشکلاتی که به وجود آمد، مطالعات آنها ناتمام ماند و ردیف اعتباری آنها حذف شد. هر چند وزارت نیرو، تخصیص آب برای این دو سد را براساس ماده 22 در نظر گرفته بود اما سایر آنها راکد و از گردانه مطالعات حذف شده بود.
شریفپور ادامه داد: برای اینکه در آینده نزدیک با مشکل کم آبی در این منطقه مواجه نشویم، پیگیری مطالعات سد برای تامین آب شرب شهرستان های بازرگان، ماکو، شوط و حتی شهر مرگنلر و روستاهای واقع در مسیر انتقال آب انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در 28 اسفند سال گذشته از سوی سازمان برنامه و بودجه اعتبار پایان مطالعات این دو سد گرفته شد، اظهار داشت: خوشبختانه از سوی سازمان برنامه و بودجه و آب منطقه ای استان، دستورات لازم انجام و فاز دوم مطالعات آغاز شد.
وی افزود: بنابراین هر دو سد دارای تخصیص آب بود و اعتباراتی برای مطالعات تکمیلی آن در نظر گرفته شد و هم اکنون مطالعات آن رو به پایان بوده و امید است تا پایان شهریور به پایان برسد چون در شهریور ماه بودجه سال 98 توسط دولت مشخص شده و امید است ردیف اعتباری برای اجرای این دو سد اختصاص یابد.
نماینده مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون چهار سد کوتاه خاکی در حوزه انتخابیه وجود دارد گفت: مطالعات دو سد از آنها به صورت 100 درصدی به پایان رسیده و سد عباس کندی و یخلقان چالدران نیز دارای پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصد هستند.
این نماینده مجلس با اشاره به اهداف مطالعات این چهار سد کوتاه خاکی اظهار داشت: در این صورت ضمن تامین آب زراعی، از خسارت سیلهای خانمانسوز که سالانه شاهد وارد آمدن خسارت هنگفتی به شهر سیه چشمه و روستاهای واقع در مسیل است، جلوگیری میشود.
وی تاکید کرد: هم اکنون عمده خواسته ما از وزارت نیرو و سازمان آب منطقهای استان این است که حقابهای که در مطالعات اولیه بخش قراقویون سد ارس و در بخش تامین آب شرب و زراعی در نظر گرفته شده است به طور جدی واگذار شود.