به گزارش کردپرس، به نقل از صمت؛ پریسا عابدپور افزود: این میزان ۲۸ درصد بیشتر از سال پیش از آن در آذربایجان غربی بود که یک افزایش قابل توجه به شمار میرود.
او ادامه داد: البته این حقوق دولتی از خزانه به استان آذربایجان غربی بازگردانده نمی شود که امیدواریم این امر تسهیل شود.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به لزوم توجه به زیرساخت های حوزه معدن در استان اظهار کرد: این زیرساخت ها باید از طریق سازمان های مرتبط و همچنین شرکت های خدمات رسان ایجاد شود که در آن صورت شاهد شکوفایی بیش از پیش این حوزه خواهیم بود.
عابدپور ادامه داد: البته بسیاری از صاحبان معادن در استان، به سمت توسعه زیرساخت های منطقه خود رفته اند و به طور مثال مدیریت طلای زرشوران تکاب، در این منطقه علاوه بر زیرساخت سازی، احداث مدرسه، مسجد و ارائه خدمات مختلف را در دستور کار خود قرار داده است.
او گفت: هم اینک ۵۰۴ معدن در آذربایجان غربی وجود دارد که ۳۲۸ معدن فعال است. سنگ، سیلیس، دولومیت، طلا، باریت، سنگ های ساختمانی، سنگ های تزیینی از جمله مهمترین سنگ های معدنی در حال استخراج از معادن آذربایجان غربی به شمار می روند.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صمت استان با اشاره به اتمام عملیات پهنه های معدنی شمال و جنوب استان اضافه کرد: اولویت های این ۲ پهنه اعلام شده و از پنج هزار کیلومترمربع، ۲۰۰ کیلومتر مربع به عنوان اولویت در نظر گرفته شده است.
عابدپور اظهار کرد: علاوه بر آن، معادن دیگری در شمال و جنوب آذربایجان غربی فعال بوده که از جمله آنها سنگ های تزیینی در شمال استان و معدن طلای سردشت و باریت مهاباد در جنوب استان از جمله مهمترین ها به شمار می روند.
به گزارش کردپرس، پیشتر استاندار آذربایجانغربی تاکید کرده بود: با وجود بهرهمندی استان از ظرفیتهای مختلف معدنی، این پتانسیلها به دلایل مختلف به درستی شناسایی و مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرد و مشکلات قانونی، ورود افراد غیر متخصص و کارنابلد باعث شده تا معدن نقش مهمیدر اقتصاد استان نداشته باشد.
شهریاری همچنین با انتقاد از نبود یک رویه قاعدهمند مبتنی بر قانون در شناسایی و بهرهبرداری از معادن تصریح کرد: با رویههای فعلی هیچگاه بهرهوری درست و اشتغال واقعی در حوزه معدنی تحقق نمییابد.
نظر شما