بیکاری ١٠٠ کارگر در دومین معدن طلای ایران

سرویس آذربایجان غربی- منابع محلی از از پایان کار دست‌کم ۱۰۰ نفر از کارگران واحد استخراج مجتمع معدن طلای آق دره تکاب و دومین معدن طلای کشور به دلیل فصلی بودن کار خبر می‌دهند.

به گزارش کردپرس، از امروز (یکم آذر ماه اجازه ورود) ۱۰۰ کارگر شاغل در بخش استخراج معدن طلای آق دره تکاب به این واحد معدنی لغو شد و این کارگران به دلیل فصلی بودن کار خود، بیکار شدند.

کارگران به ایلنا می گویند: که آن‌ها در بهار هر سال فعالیت خود را در معدن آق‌دره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه می‌دهند.

آنها با یادآوری اینکه تعدیل‌شدگان ۱۵ سال سابقه کار دارند، اضافه می کند: استدلال کارفرما این است که سرمای فصل زمستان مانع فعالیت استخراج و کار کارگران فصلی می‌شود به همین دلیل به قرارداد کاری آن‌ها خاتمه می‌دهد و این در حالی است که معادن دیگری در نزدیکی معدن زرکان تکاب (آق دره) وجود دارند که کارگرانشان فصلی نیستند و به صورت چهار فصل کار می‌کنند.

کارگران می گویند: جدا از این ۱۰۰ کارگر، شمار دیگری از کارگران که تعدادشان بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر می‌رسد پایان آذر ماه تعدیل می‌شوند و زمان بازگشت به کار این تعداد کارگر فصلی بهار سال بعد است اما هیچ تضمینی برای بازگشت به کار این کارگران از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد.

این کارگران ادامه می دهند: حدود ۵۰۰ کارگر شاغل در این معدن با شروع فصل سرما هر ماه منتظرند که اسامی‌شان در لیست «تعدیلی‌ها» باشد در واقع هر سال در فصل زمستان حدودا ۶۰ درصد از کارگران تعدیل می‌شوند و کارگرانی که باقی می‌مانند بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ نفر هستند که به کار نگهبانی، تجهیز و نگهداری ماشین آلات، راهداری و برخی در واحد اداری شرکت پویا زرکان تکاب در مقام کارفرمای معدن طلای آق‌دره مشغول به کار می‌شوند.

آنها تاکید می کنند: بنابراین همواره حس اضطراب دائمی و ترس از بیکاری همیشه با این کارگران همراه بوده و باعث کاهش بهره‌وریشان شده است.

به گزارش کردپرس، معدن طلای آق دره در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب به عنوان دومین معدن طلای کشور در بخش تخت سلیمان واقع شده‌است.

این معدن توسط شرکت معدنی پویازرکان آق دره (سهامی خاص) اداره می‌شود کو اولین شرکت معدنی فعال در زمینه طلا در کشور ایران است که عالیت خود را در سال 1382 آغاز نمود، دفتر مرکزی شرکت در شهرستان کرج است.

معدن از نوع سطحی بوده و دارای عیار طلای 2.48 گرم بر تن است شرکت‌های فراوری به غیر از طلا نقره و جیوه را نیز از این کانسنگ استخراج می‌ کنند. کارخانه فرآوری و استحصال طلای آق‌دره در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب با ظرفیت تولید سالیانه حدود 800 تا 1000 کیلوگرم در سال به بهره‌برداری رسیده و هم‌اکنون فعال است.

گفتنی است؛ بنا بر آمارهای رسمی بیش از ۴۰ درصد ذخیره طلای کشور در کوهستان‌های شهرستان تکاب نهفته است. این شهرستان همچنین دارای ٥٩ معدن سنگ است اما از محرومیت و عقب‌ماندگی تاریخی در تمامی بخش‌ها رنج می‌برد و مردم این دیار سال‌ها است با فقر هم‌نشین هستند.

طبق قانون باید خسارت ناشی از فعالیت معادن باید به افراد بومی منطقه پرداخت شود و ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن هم در راستای توسعه منطقه هزینه شود اما این موارد تاکنون در تکاب با ظرفیت های بالای معادن طلا محقق نشده است.

کد خبر 21780

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha