به گزارش کُردپرس، قرار بود نشست ورشو به حرکتی برای ضربه به جمهوری اسلامی تبدیل شود اما دیپلماسی منطقه ای و جهانی ایران منجر به عقب نشینی آمریکایی ها در شکل گیری سیاست های ضد ایرانی در این نشست شد.پیش از این آمریکا تلاش کرد تا موضوع ایران را در شورای امنیت بین المللی کند که به نتیجه نرسید، بعد از آن تلاش برای ایجاد اجماع منطقه ای علیه ایران صورت گرفت که آن نیز نتیجه نداشت و در نهایت خودشان نیز ناچار به خروج از منطقه شدند که باعث سرخوردگی آنها شده است. آمریکا بعد از عدم استقبال برخی کشورها از حضور در این نشست تلاش کرد تا موضوع آن را تا حدودی تعدیل کند لذا علیرغم اینکه در اوایل کار با اسم نشست ضدایرانی از کشورها دعوت می کرد الان می گوید قرار نیست موضوعی علیه ایران و برجام مطرح شود و سعی دارد به طریقی صرفا کشورها را در این نشست گرد هم جمع کند.
اما وزیر امور خارجه آمریکا 21 دی ماه از برگزاری کنفرانس "صلح و امنیت در خاورمیانه" در 24 و 25 بهمن ماه در لهستان خبر داد. اظهاراتی که موجی از گمانه زنی ها را پیرامون انتخاب ورشو به عنوان میزبان نشستی علیه ایران به وجود آورد.اعلام برگزاری کنفرانسی ضد ایرانی درلهستان باعث شد کاردار لهستان در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شود و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به قبول این میزبانی و همراه شدن با آمریکا اعلام شود. در این دیدار رئیس اداره شرق اروپای وزارت امور خارجه گفت: "این یک حرکت خصمانه از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است و انتظار میرود لهستان از همراهی با آمریکا در برگزاری این کنفرانس خودداری کند". کاردار لهستان اما ضد ایرانی بودن این کنفرانس را تکذیب و موضع لهستان در قبال ایران را متفاوت با آمریکا بیان کرد. در حالی که پمپئو در گفتگو با فاکس نیوز هدف برگزاری این کنفرانس را "کاهش نفوذ منطقه ای "برخی کشورها" ، ایران و روسیه را مجریان شرور خاورمیانه اعلام و بشار اسد و آینده سوریه که باید بعد از یک جنگ داخلی چگونه باشد را بخشی از مذاکرات این کنفرانس" خواند. وزیر امور خارجه ترامپ اعلام کرد در این کنفرانس نمایندگانی از 70 کشور از آسیا، آفریقا، نیمکره غربی، اروپا و خارومیانه حضور خواهند یافت. اعلام برگزاری این کنفرانس در کشوری که ایران در بیش از پنج قرن گذشته از روابط دوجانبه دیپلماتیک خوب و سازندهای با آن برخوردار بوده و در دوره تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران، لهستان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا پایبند به این محدودیتها بود، برای بسیاری سوال برانگیز و غیرمترقبه بود.این مسائل موجب شد تا هیاتی دیپلماتیکاز لهستان به ایران بیایند و به مقامات دولتی کشورمان قول دهند که هدف نشیت ورشو ایجاد جبهه ضد ایرانی نیست.
در سوی دیگر فلاحت پیشه ، رییس کمیسیونامنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حماقت آمریکایی ها در انتخاب زمان برگزاری این نشست در لهستان، بیان کرد: نشست ورشو دو روز بعد از برگزاری مراسم باشکوه 22 بهمن در ایران برگزار می شود که شکست محرزی برای آنها در پی خواهد داشت.وی افزود: مردم ایران در راهپیمایی امسال نیز علیه آمریکا و دشمنی های آنها علیه نظام و انقلاب به خیابان ها خواهند آمد و حضور گسترده ای خواهیم داشت لذا قطعا نشست لهستان تحت الشعاع حضور میلیونی مردم ایران در روز 22بهمن قرار می گیرد.رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مهم این است که مسئولان بدانند مشکل ما در خارج نبوده و باید در داخل مسائل را حل و از اقدامات و مواضع تفرقه افکنانه خودداری کرد، ضمن اینکه باید تلاش کرد تا شرایط اقتصادی حل شده و بهانه به دشمن داده نشود.
نظر شما