تولید تا مصرف؛کسی نظارتی بر بازار ندارد!

سرویس ایران-سودجویان و دلالان تولید کشاورز را تا 5 برابر قیمت تمام شده به فروش می‌رسانند و جالب آن است جزء چندرقازی،پولی به جیب کشاورز نمی رود.

به گزارش کُردپرس،در روزهای اخیر قیمت برخی اقلام پرمصرف از قبیل سیب‌زمینی افزایش یافت،این مسئله علاوه بر آن‌ که نشاندهنده عدم نظارت مستقیم در بازار است و همچنین حکایتگر از بین رفتن حلقه متصل بین تولید و عرضه نیز هست چرا که محصول از باغ و مزرعه تا بازار به دست دلال و واسطه گر ها می افتد،محصول با قیمتی فروخته می شود که هم کشاورز از آن بهره ای نمی برد و هم مصرف کننده از آن ناراضی است.

عباسی،عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌وگویی با خانه ملت دراین باره می‌گوید: تعیین قیمت محصولات کشاورزی از سوی دستگاه های نظارتی انجام نمی شود.

آنچه مشخص است قیمت های تعیین شده برای محصولات کشاورزی نشان از ضعف دستگاه های نظارتی دارد، در چرخه تولید، از تولید تا مصرف هماهنگی وجود ندارد و هر نهاد و ارکانی مانند جزایر جدا افتاده رفتار می کنند.در چرخه تولید انسجام وجود ندارد و انتظار می رود که دولت با سیاست گذاری جدید حلقه این زنجیر را متصل کند و اجازه ندهد سودجویان تولید کشاورز را تا 5 برابر قیمت تمام شده به فروش برساند که حتی یک ریال آن به جیب کشاورز نمی رود.

وزارت جهادکشاورزی باید بر قیمت گذاری نظارت کند

افزایش بی رویه قیمت کالاها و اقلامی که مصرف عمده مردم است باعث نارضایتی آنها می شود، تنها را تقویت نظارت بر قیمت گذاری است که این کار از جمله وظایف وزارت جهادکشاورزی است. بی توجهی به زنجیره تولید باعث شده است که حلقه واسط بین تولید و عرضه از بین برود و هر کس که به قدرتی متصل است از این خلاء سو استفاده کند و با رانت و دلالی تاثیری بر قیمت ها بگذارد.در شرایط بحرانی اقتصاد، انتظار می رود نظارت و دقت دولت بر قیمت گذاری و عرضه محصولات کشاورزی و باغات افزایش یابد تا هم از کشاورز حمایت و هم رضایت مصرف کننده جلب شود.

کد خبر 111944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha