تُرک ها به دنبال جذب فرش بافان ایرانی

سرویس ایران- ترکیه از فرش بافان و هنرمندان ایرانی دعوت کرده است تا به این کشور در ارتقای صنعت فرش کمک کنند.

به گزارش کردپرس، گردشگرانی که ترکیه را به عنوان مقصد خود برگزیده اند شاهدند که در مراکز خرید استانبول و سایر بازار های ترکیه فرش های رنگاورنگ و زیبایی به عنوان سوغات در معرض فروش قرار گرفته اند.

فرش های ترکیه ای زیبا و مشهور هستند اما زیبایی و شهرت آنها به پای فرش های ایرانی که در دنیا نظیر ندارند نمی رسد.

دعوت ترکیه از فرشبافان ایرانی

اما تُرک ها به خوبی می دانند که در عرصه بین المللی توان رقابت با فرش دست باف ایرانی را ندارند به همین دلیل ترکیه از فرش بافان و هنرمندان ایرانی دعوت کرده است تا به این کشور در ارتقای صنعت فرش کمک کنند.

این سخنان را رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران در نشست هم اندیشی فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس با فعالان این حوزه عنوان کرد.

کریمی اصفهانی افزود: رییس جمهور ترکیه چند روز گذشته اعلام کرد که تصمیم دارد در سال آینده تمام امکانات خود را برای تولید فرش توسعه دهد بنابراین از اغلب هنرمندان و کارشناسان ایران دعوت کرده که با حضور در ترکیه به آنها کمک کنند.

وی ادامه داد: ترکیه به عنوان رقیب سرسخت ایران در صدد فعالیت در حوزه فرش است و اگر این کشور در دنیا مطرح شود صنعت فرش دستباف را به طور کلی از دست خواهیم داد.

هدفگذاری ترکیه برای کسب یک میلیارد دلار درآمد از صادرات فرش دستباف

از سال ۱۹۹۰ که ترکیه صادرات فرش خود راآغاز نمود، تا به حال این رشد ادامه یافته است. به طوری که ترک ها درصددند رقم ۴/۲۲۰ میلیون دلار صادرات فرش ترکیه در سال ۱۹۹۰ به رقم یک میلیارد دلار در سال 2018 برسد.

بر همین اساس نهاد زیبکجی، وزیر اقتصاد ترکیه در گفتگو با خبرنگار آناتولی هنگام بازدید از یک کارگاه فرش بافی در استان دنیزلی گفت میزان صادرات فرش دستباف ترکیه را به یک میلیارد دلار ارتقا خواهند داد.

بزرگترین بازار صادراتی فرش ماشینی ترکیه را به ترتیب عربستان سعودی،آمریکا، کشورهای اتحادیه اروپا، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، رومانی، روسیه، لهستان، اوکراین، عراق، تاجیکستان و فلسطین اشغالی تشکیل می دهند .

دلایلی چون نرخ بالای تورم،‌ افزایش نرخ ارز و پرداخت یارانه نقدی به مردم دست به دست هم داده و هزینه تولید فرش ایرانی را بالا برده است، تا جایی که برخی تولید کنندگان فرش را در هند و پاکستان تولید می‌کنند.

قیمت تمام‌شده تولید فرش در کشور به حدی بالاست که تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند تا فرش ایرانی را در کشورهای هند و پاکستان که هزینه دستمزد کارگر پایین‌تر است.

از سوی دیگر ترکیه برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی فرش هزینه گمرک را بالا برده است و این باعث شده تجار ایرانی نتوانند فرض های خود را به ترکیه صادر کنند.

کد خبر 56959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha