به گزارش کُردپرس، ایران در سال 2017 رتبه 93 صنعت گردشگری را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که در لیست 10 کشور دارای بیشترین جاذبه قرار دارد و رتبه 93 با تا توجه به وجود پتانسیل های تاریخی، فرهنگی و طبیعی مناسب در شأن ایران نیست.
با توجه به وجود زیرساختها برای افزایش جذب گردشگر ،کشور هنوز به خوبی نتوانسته است ظرفیت بالای گردشگری ایران را به دنیا معرفی و از آن درآمدزایی کند.
در سوی دیگر بصورت خودجوش،برخی روستاییان خانههای خود را به مکانهای اقامتی تبدیل کردهاند و صنایع دستی خود را به عنوان سوغات به گردشگران میفروشند؛ در واقع با رونق صنعت توریسم در روستاها میتوان از مهاجرت و حاشیهنشینی روستاییان جلوگیری و ماندگاری آنها در روستاها را افزایش داد و این در حالی است که متولی اصلی حوزه گردشگری در کشور نتوانسته است شرایط جذب گردشگر را برای روستاها و شهرها فراهم نماید.گردشگران پیش از اقدام به سفر تحقیقاتی زیادی را از وضعیت کشورهای مورد نظر میکنند و بیشتر به دنبال امنیت و جاذبههای تفریحی و گردشگری هستند تا ارزان بودن سفر.
گردشگری و ارز
در حال حاضر کشور نیاز مبرم به ارزآوری دارد و یکی از راهکارهای موثر برای تامین آن رونق صنعت توریسم است.رونق گردشگری نیازمند اتخاذ سیاستهای مدیریتی قوی است و آژانسهای گردشگری و رایزنهای فرهنگی نقش مهم و موثری در افزایش درآمد از طریق صنعت توریسم ایفا کرده و باید نسبت به معرفی جاذبههای گردشگری کشور به دنیا تلاش کنند.
نقش سفارتخانه ها در جذب توریسم
در واقع ، تبلیغات سیاسی نادرست علیه ایران باعث شده گردشگران تصور کنند ایران کشوری بسته با محدودیتهای بسیار است بنابراین نقش سفارتخانهها و رایزنهای فرهنگی در این راستا بسیار مهم بوده و باید آن را به درستی ایفا کنند.سفارتخانهها میتوانند با فعالتر کردن بخش فرهنگی خود و معرفی مناسب جاذبههای گردشگری تمایل گردشگران برای سفر به ایران را افزایش دهند.
نظر شما