به گزارش کردپرس، حاکم قادر عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان در گفتگو با خبرنگاران در سلیمانیه به سوالی درباره موضع این حزب در خصوص نهاد ریاست اقلیم کردستان و سرنوشت آن پاسخ گفت.
وی موضع اتحادیه میهنی کردستان در خصوص سرنوشت ریاست اقلیم کردستان را این گونه بیان کرد: اتحادیه میهنی کردستان، اقلیم بدون ریاست را نقضی بزرگ در سیستم حاکمیتی می داند و این حق ما در جایگاه یک حزب است که خواستار فعالسازیی این نهاد باشیم.
حاکم قادر در ارتباط با جایگاه اتحادیه میهنی کردستان در حاکمیت اقلیم کردستان به ویژه با در نظر گرفتن نتایج انتخاباتی این حزب و تاکید حزب دمکرات بر مشارکت دادن این حزب بر اساس وزن انتخاباتی، تصریح کرد: واقعیت به گونه ای است که بدون حضور اتحادیه میهنی، حکومت بر اقلیم کردستان غیر ممکن است و در عین حال در ارتباط با حزب دمکرات نیز این موضوع صدق می کند.
پارلمان کردستان 20 تیر ماه 1397 رأی به تعلیق منصب ریاست اقلیم کردستان داد و تصمیم گیری درباره این منصب را به دوره پنجم پارلمان موکول کرد.
پارلمان، قانون تعلیق منصب ریاست اقلیم کردستان را در 5 بند به تصویب رساند که بر اساس بند اول آن، انتخابات ریاست اقلیم به تعویق افتاد و همزمان با انتخابات پارلمان برگزار نشد.
طبق بند دوم قانون مذکور، اختیارات منصب ریاست اقلیم کردستان در حوزه قانونی به پارلمان و اختیارات اجرایی نیز به نخست وزیر واگذار شد.
در بند سوم این قانون تأکید شده بود که منصب ریاست اقلیم کردستان تعلیق و تصمیم گیری در مورد آن در دوره پنجم پارلمان انجام خواهد شد و پارلمان جدید موظف خواهد بود در دو فصل اول کاری، تصمیم گیری در مورد این منصب را نهایی کند.
نمایندگان اتحادیه میهنی، دمکرات و جنبش تغییر به این قانون رأی مثبت دادند و احزاب جماعت و اتحاد اسلامی با آن مخالفت کردند.
منصب ریاست اقلیم کردستان از بدو تاسیس در سال 2005 در اختیار حزب دمکرات کردستان و مسعود بارزانی رهبر این حزب بود.
نظر شما