منطقه ویژه اقتصادی بانه؛ وعده ای که محقق نمی شود

سرویس کردستان- مسئولان کشوری، استانی و شهرستان هر بار در هنگام بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بانه زمانی را برای بهره برداری از پروژه بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی غرب کشور اعلام می کنند که تاکنون هیچکدام از وعده مسئولان محقق نشده و این پروژه به بهره برداری نرسیده و همچنان نیمه کاره باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس منطقه ویژه اقتصادی بانه نخستین منطقه ویژه اقتصادی غرب کشور است که ایده احداث آن در سال 72 مطرح شد و در سال 89 در دولت دهم به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن با تاخیری هفت سال در سال 94 آغاز شد.

عملیات اجرایی این طرح با اعتبار 360 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی، درآمد شهرک های صنعتی، اعتبارات ملی سازمان صنایع ملی، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی تامین شده است.

منطقه ویژه اقتصادی بانه به مساحت 85 هکتار در زمینی به مساحت 102 هکتار در اراضی ملی روستای ولی آباد بانه در مسیر جاده سیرانبند احداث می شود که در تبادل کالا، افزایش صادرات و واردات و رونق اقتصادی منطقه نقش مهمی خواهد داشت.

وعده های محقق نشده

از ابتدای آغاز عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه بارها مسئولان کشوری استانی و شهرستانی زمانی را برای اتمام این پروژه اعلام کردند اما هر بار این وعده محقق نمی شود.

در دی ماه سال 95 علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازید از منطقه ویژه اقتصادی بانه وعده داد که این منطقه تا 6 ماه آینده به بهره برداری می رسد و تمام زیر ساخت های این منطقه از جمله آب، برق و گاز در این منطقه فراهم شده در حالی تاکنون آب و برق آن فراهم شده و مقدمات برای گاز رسانی به منطقه در حال انجام است.

در تیر ماه سال جاری هم صادق نجفی معاون صنعت، معدن و تجارت در بازدید از این منطقه با فاز بندی این پروژه به سه فاز گفت: فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه در 35 هکتار تا پایان آبان ماه امسال به بهره برداری می رسد که این وعده هم در زمان مشخص شده محقق نشد.

در چند روز اخیر نیز بهمن مراد نیا استاندار کردستان در هنگام بازدید از این منطقه با انتقاد از عملکرد پیمانکاران پروژه و تاکید کرده باید این پروژه تا پایان آذر ماه به اتمام برسد و در این راستا با ادارات و دستگاه‌هایی که کم‌ کاری و یا همکاری نکنند، برخورد جدی می شود و باید در برابر وعده ای که به مردم می دهیم احساس مسئولیت کنیم.

استاندار کردستان از سازمان همیاری شهرداری‌های استان کردستان مجری طرح منطقه ویژه اقتصادی بانه خواسته که ضمن تجهیز کامل همه امکانات و ماشین‌آلات، با مساعد شدن شرایط جوی، عملیات اجرایی را با سرعت دنبال کنند.

اهمیت منطقه ویژه اقتصادی بانه

منطقه ویژه اقتصادی بانه ظرفیت بسیار مناسب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم می کند و این فرصت را برای سرمایه گذاران پیش می آورد که از عوارض گمرکی و پرداخت مالیات معاف شوند و هیچگونه عوارضی بابت صادرات و واردت کالاهای خود پرداخت نکنند، نزدیکی آن به مرز سیرانبند و در مجاورت اقلیم کردستان عراق یکی از نقاط قوت این منطقه ویژه اقتصادی است.

در شهرستان مرزی بانه از سالها قبل تجارت مرزی رواج داشته و نیز زمینه برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی با احداث یکصد مجتمع تجاری و بیش از 11 هزار مغازه فراهم شده است.

بارش های مانع عملیات اجرایی

فرماندار بانه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه ویژه اقتصادی بانه گفت: امسال اقدامات بسیار خوبی در منطقه ویژه اقتصادی انجام شده و قرار بر این بود که در آبان ماه فاز اول منطقه ویژه که 35 هکتار است به بهره برداری برسد که با توجه به آغاز زود هنگام بارش ها عملیات اجرایی با تاخیر مواجه شد.

محد فلاحی افزود: واگذاری زمین به متقاضیان در منطقه ویژه شروع شده و کارخانه های مونتاژ جارو برقی و کولر گازی در منطقه ویژه ایجاد می شود سرمایه گذارانی که در گذشته در چین و دبی سرمایه گذاری کرده بودند اکنون در منطقه ویژه اقتصادی بانه سرمایه گذاری می کنند و زمینه اشتغال جوانان بانه ای را فراهم می کنند.

وی اظهار داشت: در کنار مبادلات مرزی تولید و اشتغال در منطقه ویژه اقتصادی بانه گسترش می یابد با توجه به افزایش قیمت ارز واردات کالا توجیه اقتصادی برای وارد کنندگان و مصرف کنندگان ندارد بنابراین تولید تنها راه سرمایه گذاری است.

به گفته فلاحی در فاز اول منطقه ویژه اقتصادی فعالیت های عمرانی گاز رسانی، آب رسانی، تیر گذاری برق انجام شده و آسفالت محوله به دلیل بارش ها به تعطیل شده که پیش بینی شده تا پایان آبان ماه آسفالت و زیرسازی محوطه انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: هدف از ساماندهی بازارچه ها و ایجاد زیرساخت های اشتغال ساماندهی مبادلات مرزی به صورت قانونمند و واردات به صورت گمرکی است.

فرماندار شهرستان بانه گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه نقش مهمی در اشتغالزایی و تولید دارد و زمینه برای رشد و شکوفایی اقتصاد استان کردستان و استان های همجوار فراهم می کند و در کاهش نرخ بیکاری موثر است.

وی اظهار داشت: تاکنون 11 نفر متقاضی خرید زمین در منطقه ویژه اقتصادی درخواست دادند و تمام سرمایه گذاران می توانند از این فرصت استفاده کنند.

با توجه به نقش و اهمیت منطقه ویژه اقتصادی بانه در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه ضروری است که مسئولان با جدیت تمام در راستای اتمام این پروژه مهم اقدام کنند و در زمان مقرر آرزوی دیرینه مردم کردستان جامعه عمل بپوشانند.

گزارش از زینب طلائی

کد خبر 100689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha