به گزارش کردپرس، چالاک مهندس در گفتگو با سایت خبری اس. ان. ان، اعلام کرد که جنبش تغییر از اساس با نقش منصب ریاست اقلیم کردستان و وجود آن در نظام حاکمیتی اقلیم، مخالف است و خواهان پیاده کردن نظام پارلمانی در اقلیم کردستان است.
عضو مجمع ملی جنبش تغییر افزود که وجود منصب ریاست اقلیم در نظام حاکمیتی اقلیم زیادی است و موجب بروز دیکتاتوری در حاکمیت اقلیم می شود و جنبش تغییر بر این باور است که حذف این منصب برای اقلیم منافع بیشتری به دنبال دارد.
همچنین گفت که جنبش تغییر در صورت پافشاری دیگر احزاب اقلیم بر ابقای منصب ریاست اقلیم و تعیین شخصی برای تصدی این منصب از طریق انتخابات عمومی نیز حاضر به معرفی نامزد برای تصدی این منصب نیست، زیرا از اساس به وجود آن در اقلیم باوری ندارد.
این در حالی است که منصب ریاست اقلیم کردستان از بدو ایجاد آن در اقلیم در اختیار مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کردستان بوده و وی نیز در سال 2017 از این منصب کناره گیری کرده و اختیارات آن را به نخست وزیر، پارلمان و قوه قضائیه اقلیم واگذار کرده و مدتی پس از آن نیز پارلمان رأی به تعلیق موقت این منصب داد.
طبق مصوبه دوره پیشین پارلمان کردستان، باید نمایندگان دوره جدید پارلمان در دو فصل ابتدایی آغاز کار پارلمان، تصمیم نهایی را در مورد سرنوشت این منصب اتخاذ کنند.
نظر شما