به گزارش کردپرس؛ دکتر قطب الدین صادقی بیان نمود: هنرمندان کورد باید کم کم از فضای سنتی حاکم بر نمایش ها فاصله گرفته و مشکلات و معضلات شهری، نقش آفرینی و کنشگری در مناسبات اجتماعی را مورد توجه قرار دهند.
این کارگردان افزود: درخصوص دلایل غیررقابتی شدن فستیول تئاتر کردی خاطرنشان ساخت: غیررقابتی شدن فستیوال ها از فرانسه شروع و در حال حاضر اکثر فستیوال های مهم جهان به شکل غیررقابتی برگزار می شوند. آثار کلاسیک می تواند موجب تقویت روحیه ملی، صلح جهانی، تفاهم، آشتی و... شوند، لذا هدف از برگزاری فستیوال ها باید در راستای اهداف فوق باشد نه ایجاد نفرت، کینه و تفرقه؛ لذا این بعنوان یک گفتمان مدرن فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه اثرات مثبتی هم داشته است، فرهنگ فرا حزبی و گروهی است و برای رشد و تعالی آن باید همه تلاش کنند و باید خود پسندی ها را کنار بگذاریم وهمه برای اعتلای فرهنگ وهنر و به ویژه تئاتر کُردی تلاش کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: فستیوال تئاتر کوردی باید متجلی روح و فرهنگ کوردها باشد، لذا باید آثار رسیده متنوع و از بین تمام کردهای داخل و خارج باشد.
صادقی عنوان کرد: تئاتر کوردی سقز، مانند قلعه تاریخی زیویه افتخار بزرگی است برای این شهرستان.
وی، عنوان کرد: ثبت جشنواره تئاتر کوردی سقز در تقویم جشنواره های رسمی ایران، دستاورد بزرگی است. فستیوال تئاتر کوردی سقز یکی از 10 جشنواره بزرگ ایران و از نمادهای فرهنگ کودی در جهان است که باید سال های آینده نمود بیشتری در سطح جهانی داشته باشد.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در شناساندن و نیز ترویج اهداف و نیز کمک به برگزاری مناسب و نقد امورات جشنواره، گفت: باید توجه به تولیدات مناسب رسانه ای و پوشش خبری جشنواره مورد اهتمام دست اندرکاران این دوره از جشنواره باشد.
پانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی روزهای 7 تا 11 آذرماه توسط برگزار می شود، در این جشنواره 4 اثر از کشورهای خارجی و 10 کار داخلی به روی صحنه می رود و 2 اثر از این 14 اثر به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی می شود.
نظر شما