سرگردانی بهداشت قروه در دایره تناقض

سرویس کردستان- بی توجهی به مشکلات بهداشتی و نادیده گرفتن آن ها در کنار جسارت نداشتن مدیران اجرایی و تشدید معضلات حوزه سلامت با سکوت، از جمله مسایلی بود که در مجمع سلامت قروه دیده شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نشست مجمع سلامت شهرستان قروه با محوریت اجتماعی کردن مقوله سلامت صبح امروز یکشنبه در حالی برگزار شد که متولیان حوزه بهداشت شهرستان هنوز در تأمین زیرساخت های بهداشتی قروه مانده اند. زیرساخت هایی همانند نظارت بر وضعیت بیمارستان و مراکز بهداشتی و تعیین تکلیف برای جایگاه زباله های قروه. مسئله ای که از نظر مسئولان بهداشت کوچک شمرده می شود.

تناقض آشکار

هرچند در ابتدای این نشست رئیس مرکز بهداشت قروه حل معضلات زیست محیطی همانند زباله و حفاظت از منابع آب را مهم خواند و خطاب به شهردار قروه خواستار رعایت مباحث بهداشتی پسماند زباله شد، اما آنچه در این میان به چشم آمد تناقض میان گفتار تا عمل مسئولان بود. درست همانند گفته های شهردار قروه که به عملکرد در خصوص حفاظت از محیط زیست و پسماند زباله در حوزه سلامت پرداخت.

«حسین پروندی» از هزینه 3 میلیارد تومانی به صورت سالانه برای جمع آوری پسماند زباله گفت و این در حالی است که همچنان هشدار فعالان زیست محیطی و مردم نسبت به جایگاه زباله قروه ادامه دارد. گویا از نظر شهردار جمع کردن زباله و دپو آن در حوضه آبخیز جنیان قروه به معنای حفاظت از محیط زیست و منابع آب است.

تناقض آشکار دیگر در این بود که «پروندی» به علت محو شدن روز به روز سطل های زباله در سطح شهر اشاره ای نکرد و حال معلوم نیست این هزینه 3 میلیاردی در اصل برای کدام معضل بهداشتی صرف شده است.

نکته دیگری که شهردار به آن پرداخت مربوط به احداث سرویس های بهداشتی پارک سراب بود. مسئله ای که چندی پیش از طریق شورای شهر پیگیری شد و مشخص گردید این پروژه ها که به ادعای شهردار برای آسایش مردم است، به صورت ابهام و حتی مطابق گفته یکی از اعضای شورا با روندی غیرقانونی پیش می رود.

همه این مسایل در حالی است که عوامل شهرداری قروه به اعتقاد شهروندان به جای اینکه به فکر اصلاح مدیریت شهری خود باشند سوار بر موج مجازی شبکه های محلی می چرخند و لوح تقدیر و تشکر برای خود منتشر می کنند.

سکوت محافظه کارانه

مهم تر از این گفته های ضد و نقیض شهردار قروه، سکوت رئیس محیط زیست و عوامل بهداشت بود که با وجود اطلاع داشتن از جریانات مرتبط، هیچ توضیحی از شهردار در این مورد نخواستند، گرچه به نظر می رسید دلشان می خواست مطرح شود اما گویا جرئت بیان نداشتند. به طوری که یکی از اعضای حاضر در نشست به خبرنگار کردپرس پیامکی داد و درخواست کرد که معضل زباله های شهرداری را به عنوان خبرنگار مطرح کند.

این مسئله نشان می دهد که همچنان سلامت و بهداشت جامعه در نبود جسارت مسئولان خاک می خورد و تا زمانی که طلسم حس مسئولیت پذیری در هر شرایطی، شکسته نشود نمی توان انتظار توسعه در حوزه بهداشت را داشت.

ضعف بهداشت در بیمارستان

مسئله مهم دیگری که در این مجمع مغفول ماند مربوط به وضعیت بهداشت بیمارستان قروه بود. وضعیتی که در سخنان شعاری و کلیشه محور همیشگی اعضا داشت گم می شد که خبرنگار کردپرس با پرسیدن این سؤال آن را به لیست مباحث اضافه کرد.

سالهاست مردم از وضعیت نامناسب تنها بیمارستان قروه در تمامی حوزه ها از خدماتی گرفته تا بهداشتی و درمانی معترض اند. در این میان معضل بهداشتی اصلی ترین مسئله ای است که بارها مراجعین از آن شکایت کرده اند و هرگز به پاسخی از جانب مسئولان نرسیدند.

در این میان فرماندار پیشین قروه تنها مسئولی بود که وضعیت بیمارستان را البته به صورت موقت پیگیری کرد. به طوری که با یک بازدید نامحسوس مشکلات بیمارستان را رصد و خواستار رفع آن ها شد. مشکلاتی که شامل بی توجهی به وضعیت بیماران، کثیفی ملحفه ها و تخت ها و در نهایت هم وجود سوسک و حشرات موذی «داخل یخچال بیماران» به عنوان بدترین وضعیت بهداشتی ممکن بود.

کوچک دیدن مشکلات

هنگامی که وضعیت بهداشت بیمارستان بیان شد گرچه رئیس مرکز بهداشت قروه منکر وضعیت نامناسب بیمارستان نبود و از مدیریت برای بهتر شدن سلامت بهداشتی گفت اما از نظر مدیر شبکه بهداشت این موضوع چندان اهمیتی نداشت و حتی کوچک شمرده شد.

«امید محمدی» به جای اینکه علت بی توجهی به بهداشت محیط بیمارستان را توضیح دهد به توجیه مسئله با ارزیابی شاخص هایی که فقط در ظاهر دیده می شوند پرداخت و با وجود آنکه پذیرفت کمبودهایی وجود دارد اما مدعی شد این چیزهای کوچک را بخواهیم قضاوت کنیم بی انصافی است!

او همچنین توپ کم کاری را به میدان بخش خصوصی انداخت و اظهار داشت خب کمبود همیشه بوده و هست و این تنها مختص به قروه نیست! در واقع این اصلی ترین مشکل امروز مسئولان شهرستان قروه است که با بیان اینکه مشکل در همه جای کشور وجود دارد بی توجهی نسبت به انجام وظایف خود را توجیه می کنند.

«محمدی» در ادامه خبرنگاران رسانه های معتبر و رسمی را با فعالان فضای مجازی که تنها به یکسری مباحث سطحی و ساده که حتی جزو وظایف مسئولان هم نیست می پردازند، مقایسه کرد و گفت:«به دلیل مسایلی که در شبکه های مجازی محلی اتفاق افتاده، به دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان قادر به گفت و گو با خبرنگاران نیستیم! و تنها یک خبرنگار به ما برای همکاری معرفی شده است!»

این در حالی است که طبق قانون مطبوعات مسئولان ملزم به پاسخ گویی به خبرنگاران به عنوان زبان گویای مردم هستند و همچنین مطابق قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، ادارات باید اقدام به شفافیت سازی برای افکار عمومی کنند.

نگاه نادرست به بهداشت

پس از سخنان مدیر شبکه بهداشت این بار فرسوده و قدیم ساخت بودن بیمارستان قروه و کمبود اعتبارات دلیل رعایت نکردن بهداشت مطابق اظهارات رئیس بیمارستان محسوب شد.

در این میان اما سخن معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قروه قابل تأمل بود. «اسماعیل مرادی» که خود از بدنه مرکز بهداشت بوده و با یکسری سیاسی کاریها به سمت فعلی رسیده با وجود آنکه تمامی مشکلات را قبول داشت اما معتقد بود وجود «حشرات داخل یخچال بیماران» موضوعی کوچک بوده و این نافی دیگر خدمات کارکنان بیمارستان نیست!

در همین رابطه خبرنگار کردپرس با این سؤال که «وقتی بهداشت غیراصولی در بیمارستان نادیده گرفته می شود آیا مسئولان امر در خانه های شخصی خود هم این گونه به رعایت بهداشت می پردازند؟! آیا داخل یخچالهایشان برای حشرات موذی جایی تعیین شده است؟!» تنها سکوت و خنده اعضای مجمع سلامت قروه را شاهد بود.

با این وصف مجمع سلامت قروه در حالی با تأکید بر همیاری و تعامل مردم پایان یافت که به غیر از سخنان شعاری همیشه و وعده های کلیشه ای هیچ نتیجه ای حاصل نشد. حال باید دید آیا هشدار بهداشتی در مکان های حساسی چون بیمارستان می تواند مسئولان امر را کمی به فکر واداشته و چاره ای بیاندیشند.

کد خبر 100939

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha