به گزارش خبرنگار کرد پرس تافگه حسن پور شامگاه چهارشنبه در مراسم روز جهانی معلولان که با همکاری مدرسه استثنایی تربیت در مجتمع فرهنگی هرنی ارشاد برگزار شد اظهار داشت: در شهرستان بانه در زمینه اشتغال معلولین تاکنون اقدام چندانی انجام نداد و اشتغال معلولین در بانه نیازمند همت جامعه، معلولین و سازمان بهزیستی دارد باید باورهای غلط جامعه نسبت به جامعه معلولین تغییر کند.
حسن پور با بیان اینکه شهرداری بانه امسال در زمینه مناسب سازی معابر برای توانجویان اقدامات بسیار خوبی انجام داده گفت: شهرداری بانه با 61 هزار متر مناسب سازی معابر اصلی و پیاده روها انجام داده که بانه رتبه نخست استان را به لحاط مناسب سازی کسب کرد.
وی به افزایش 100 درصدی پرونده های توانبخشی اشاره کرد و افزود: قبل از سال 97 تعداد پرونده های توانبخشی 674 پرونده بوده که با پیگیری مسئولان استانی و شهرستانی و نماینده شهرستان آمار پرونده های توانبخشی به 1330 پرونده افزایش یافته که از کمک های موردی بهره مند می شوند.
حسن پور با اشاره به هزینه 400 میلیون تومانی در خوزه توانبخشی گفت: خدمات توانبخشی در قالب طرح سی بی آر شامل کمک های موردی، وسایل توانبخشی شامل 12 ویلچر، 120 سمعک، 70 تشک مواج، واکر و توالت فرنگی ،مناسب سازی منازل و هزینه های درمان پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: امسال 1000معلول در روستاها شناسایی شده که تاکنون به بهزیستی مراجعه نکردند و یکهزار نفر نیز از خدمات سی بی آر بهره مند شدند.
وی ابراز امیداواری کرد: باورهای غلطی مه به نسبت معلولیت در بعضی مواقع شکل می گیرد معلولیت را با محدودیت برابر می کند و معلولیت را به ناتوانی و کم توانی تعبیر می کند در حالی که معلولیت تفاوت در توانایی ها است که اگر درک شود توانایی در فرد شکل می گیرد که به در دیگر افراد وجود ندارد.
حسن پور گفت: بهزیستی به عنوان متولی رفاه اجتماعی معلولین در حوزه توانبخشی، پیشگیری و فرهنگ سازی فعالیت می کند که در حوزه توانبخشی در سه زمینه توانبخشی اجتماعی، پزشکی و حرفه ای فعالیت می شود.
وی با بین اینکه حدود 15 درصد جامعه را معلولین تشکیل می دهند اظهار داشت: تنها سه درصد استخدامی های کشور به معلولین اختصاص می یابد که این سه درصد هم در فراینده های پیچیده کاهش می یابد.
رئیس سازمان بهزیستی بانه گفت: سال گذشته 120 میلیون تومان در حوزه پیشگیری از معلولیت هزینه شده است.
در ادامه مدیر آموزش و پرورش شهرستان بانه گفت: 200 نفر دانش آموز با نیازهای ویژه در مدارس شهرستان بانه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 145 نفر در فضای آموزشی خاص و 55 نفر در طرح تطبیقی فرا گیر با کمک معلمین آموزش دیده و رابطین در هفت گروه از خدمات آموزشی بهره مند می شوند.
رضا خضری افزود: در سال گذشته در آموزشگاه استثنایی تربیت 104 دانش آموز و امسال 144 دانش آموز با نیازهای ویژه مشغول به تحصیل بودند که نشان از ارتقای فرهنگ جامعه نسبت به جامعه معلولین است.
وی اظهار داشت: آموزش و پرورش بانه در هفت گروه کودکان نابینا و کم بینا، ناشنوا و کم شنوا، کودکان جسمی حرکتی، کودکان کم توان دهنی، کودکان چند معلولیتی، کودکان اوتیسم، کودکان با اختلالات یادگیری و مشکلات رفتاری خدمات مختلف آموزشی ارائه می شود.
خضری خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش استثنایی برای کودکان شناسایی شده حتی یک نفر در دورترین روستاها برنامه آموزش رسمی ارائه می دهد در مدارس خاص علاوه بر نیروهای آموزشی نیروهای توان بخشی شامل کاردرمانگر، گفتار درمانگر، مددکار اجتماعی، مشاور تخصصی، سرپرست آموزشی، مربی تربیت بدنی، مراقب سلامت، مربی پرورشی و مدیر خدمات ارائه می دهند.
وی گفت: در آموزشگاه استثنایی تربیت از سه تا 10 دانش آموز در گروه های اوتیسم و چند معلولیتی در کلاس های تک معلولیتی هستند که در صورت امکان تراکم کلاس های برای ارائه خدمات بیشتر کاهش می دهیم.
مدیر آموزش و پروش بانه اضافه کرد: عدم پذیرش معلولیت کودکان از طرف بعضی اولیا و ممانعت از تحصیل دآنش اموزان در مدارس خاص مهمترین چالش آموزش و پرورش بانه است
نظر شما