به گزارش کرد پرس حسین خوش اقبال روز پنجشنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان کردستان با بیان اینکه برخی از سایت های بدون مجوز در این استان فعالیت می کنند، افزود: نمی شود و شایسته نیست خدمات نظام، دستگاه یا تشکیلاتی با فضا سازی این رسانه های غیر مجاز زیر سوال برود. هر گروه، حزب، کانال و سایتی در نظام جمهوری اسلامی در قالب و چارچوب قانون می تواند فعالیت کند هر چند کانال و سایت هایی در حال فعالیت هستند که مجوزی ندارند و هر آنچه می خواهند، می نویسند.
خوش اقبال در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گستردگی فضای مجازی تاکید کرد: حضور جوانان در این فضا بدون آگاهی نگران کننده است و باید تدابیر لازم برای نظات بر این فضا اندیشیده شود.
وی خواستار تشکیل جلسه ای جداگانه با حضور نمایندگانی از سازمان ها و دستگاه های همچون آموزش و پرورش، روسای دانشگاه ها، نیروی انتظامی، صدا و سیما و 2 نفر خارج از سیستم اداری شد تا به صورت دقیق تری مسایل فضای مجازی رصد و پیگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان از عدم حضور نماینده آموزش و پرورش و صدا و سیما در این نشست با توجه به نقش آنها در آموزش گلایه کرد.
جانشین رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان هم در این نشست گفت: برداشت غیر مجاز، مزاحمت و کلاهبرداری مجازی بیشترین جرایم این حوزه را در استان تشکیل می دهند.
سرهنگ فیض الله منصوری اضافه کرد: دشمن با جنگ نرم می خواهد بنیان خانواده را متزلزل کند و در همین راستا با جرایم سایبری مختلفی روبرو هستیم.
وی با اشاره به اینکه جرایم به سطح دانش آموزان دبیرستانی رسیده است، افزود: پایین بودن سواد رسانه ای و افزایش امکانات و دسترسی ها موجب شده جرایم نیز بیشتر شود.
سرهنگ منصوری با بیان اینکه وظیفه اصلی پلیس فتا حفظ امنیت فضای مجازی است، تاکید کرد: با این وجود وارد حوزه آموزش هم شده ایم و 328 مورد کلاس و پنج نمایشگاه از ابتدای امسال در این ارتباط برگزار شده است.
وی یادآور شد: ممنوعیت فضای مجازی برای فرزندان و جوانان معنایی ندارد بنابراین باید آموزش را از مدارس آغاز کنیم تا این قشر با نحوه حضور در فضای مجازی آشنا شود.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز گفت: اشاعه رفتارهای جنسی پرخطر، ترغیب به مصرف داروهای غیرمجاز، ترویج روش های نادرست برای درمان چاقی و لاغری و آسیب های استفاده بیش از حدی که این داروها بر بدن می گذارد برخی از تبعات تبلیغات غیر مجاز در فضای مجازی است.
دکتر بهرام کندایی اظهار داشت: حداقل آسیب فضای مجازی بویژه برای جوانان که نیروهای بالقوه جامعه هستند، هدر رفتن زمان است.
وی با اشاره به برخی از برنامه های سایت ها بویژه در حوزه آموزش در فضای مجازی اضافه کرد: سامانه آموزشی تحت موبایل سفیران، سایت دفتر آموزش و ارتقای سلامت، سایت جشنواره فیلم سلامت و نرم افزار سلامت جوانان از سایت ها و نرم افزارهای مجاز در این حوزه است.
شهردار سنندج هم در این نشست گفت: با وجود نیروی انسانی مازاد برنیاز، بسیاری از نیروهای شهرداری کم سواد یا بیسواد هستند.
حشمت الله صیدی اظهار داشت: سرانه هزینه ای که شهرداری سنندج از هر فرد برای ارائه خدمات دریافت می کند 2 میلیون و 800 هزار ریال است که این رقم در استان کم برخورداری همچون ایلام پنج میلیون ریال است.
وی تاکید کرد: با وجود بدهکاری ها و هزینه هایی که شهرداری سنندج با آن مواجه است حاضریم در حوزه تولید محتوا و آگاه سازی شهروندان در زمینه فضای مجازی با دیگر دستگاه ها همکاری کنیم.
صیدی با اشاره به اینکه برخی از صحفه ها در فضای مجازی به پمپاژ ناامیدی در جامعه می پردازند، افزود: تلاش می کنیم با برگزاری مراسم و رویدادهایی فرهنگی و ورزشی روحیه مردم را شاد کرده و در امیدوارتر کردن آنها موثر باشیم.
نظر شما