به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر سعید کریمیان در این مورد گفت: در زلزله مورموری، زلزله ازگله، سیل 94 و... رسانههای ایلام با اطلاعرسانی بهموقع عملکرد مثبتی در مواجهه با بحران داشتند.
وی نقش رسانهها را د مدیریت سوانح و بلایای طبیعی اثرگذار دانست و گفت: این نقش هم میتواند مثبت باشد و مخاطبین را اط آسیبپذیری برحذر دارد و هم میتواند با انتشار اخبار غیرموثق و ایجاد تنش روحی و روانی، منفی باشد.
کریمیان در مورد عملکرد منفی رسانهها در مواقع بحرانی توضیح داد: عدم آگاهی با شرح وظایف مدیریت بحران، درشتنمایی نکات ریز و تشویش اذهان عمومی به خاطر استفاده از منابع ناموثق از دلایل عملکرد منفی بعضی رسانهها در مواقع بحرانی است.
مدیرکل بحران استان ایلام با بیان این که هر سانحهای بحران نیست و هر خبری در این خصوص را نباید در رسانهها درج کرد، در مورد بلایای طبیعی ایلام اعلام کرد: از 31 نوع بلای طبیعی شناخته شده در ایران، تا کنون 20 نوع بلایای طبیعی در استان ایلام رخ داده و شناسایی و ثبت و ضبط شده است.
کریمیان در مورد بیشترین فراوانی بلایای طبیعی در ایلام نیز گفت: از سال 86 تا کنون 28 نفر بر اثر حوادث طبیعی کشته شدهاند که از این تعداد، 24 نفر بر اثر سیل و صاعقه بوده است.
او از تدوین یک سند راهبردی برای مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی در استان ایلام خبر داد و گفت: یکی از مهمترین مقوله های شورای مدیریت بحران استان ایلام تهیه سند راهبردی با هدف کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از بروز بلایای طبیعی است که این سند بر اساس نمودارها و منحنی های مرتبط با حوادث طبیعی رخ داده و میزان خسارات وارده به استان تهیه و تدوین شده است.
وی پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی را مراحل مختلف مدیریت بحران دانست و گفت: بحث آموزش در حوزه مدیریت ریسک بسیار مهم است این مقوله در کنار آگاهیبخشی به هماستانیها در بحبوحه حوادث و بحرانها تنها از عهدهی رسانهها بر میآید.
مدیرکل بحران به نقش هماهنگکنندگی شورای هماهنگی مدیریت بحران در استان اشاره کرد و گفت: مدیریت بحران در واقع هماهنگ کنندهی 14 دستگاه اجرایی ذیربط را بر عهده دارد که هر کدام دارای مدیریتی است که در راستای وظایف ذاتی آن دستگاه دولتی تعریف شده است.
کریمیان تأکید کرد: کار مدیریت بحران ستادی است و هماهنگ کننده است نه مجری کار و این کارگروههای 14 گانه هستند که رسالت ذاتی و امکانات لازم را برای مقابله با سوانح در اختیار دارند.
کریمیان در مورد تعطیلی مدارس و دستگاه های دولتی هم توضیح داد: یکی از کارگروه های اصلی و مهم مدیریت بحران کارگروه مخاطرات زیست محیطی است که مسئولیت آن بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست است و مطابق استانداردها موضوعات زیست محیطی چون آلودگی هوا را پایش می کند لذا اعلام تعطیلی های مدارس و ادارات به نظر نهایی این کارگروه بستگی دارد.
وی با بیان اینکه این کارگروه اطلاعات را در اختیار مدیریت بحران قرار و این مدیریت آن اطلاعات را به استاندار ارجاع می دهد، افزود: استاندار هم به عنوان رییس شورای هماهنگی مدیریت بحران با مدیران آموزش و پرورش و محیط زیست هماهنگ و دستور تاخیر یا تعطیلی مدارس را صادر می کند.
وی گفت: استاندار به عنوان رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران مسئولیت تعطیلی ادارات و مدارس در زمان بحران را بر عهده دارد و مدیریت بحران اجازه و اختیار اعلام تعطیلی مدارس و ادارات را ندارد.
نظر شما