به گزارش کردپرس، حادثه سقوط دو کودک دیواندره ای در کانال حفر شده در داخل کوچه تلنگری بود تا ضمن بررسی این موضوع به دیگر نقاط غیر ایمنی شهر هم که هر لحظه ممکن است منجر به اتفاقی شوند داشته باشیم.
در ایام مختلف اگر گشتی در داخل شهر دیواندره بزنیم به مواردی بر خواهیم خورد که هر لحظه ممکن است برای عابر پیاده و یا سواره حادثه ساز باشد از منهول های بدون محافظ در شهرک های جدید الاحداث گرفته تا ساختمان های که بدون ایجاد محافظ و علائم بازدارند داربست فلزی داخل کوچه نصب کرده اند و کارگران مشغول کارند مشاهده می شود.
شاید این اتفاق و این گزارش سبب شود تا مدیران دستگاه های مربوطه در مباحث مختلف بفکر امنیت شهروندان باشند و کوچه و خیابان را برای آنها نا امن نکنند البته این اتفاق نخواهد افتاد مگر با همکاری کارفرمایان و افرادی که در این حوزه ها نقشی دارند.
در ارتباط با حادثه اخیر کارشناسان و مسئولان شهرستان دیواندره اظهار نظرهای در این ارتباط داشتند که در ادامه می خوانید.
نادری می گوید: ما باید از این حادثه درس بگیریم اگر قرار است به مردم خدمت کنیم باید واحدهای مرتبط را در ادارات فعال کنیم متاسفانه ادارات واحد HSE که پیگیر رفتارهای ایمنی پرسنل است را ندارند و در پروژه ها این واحد فعال نیست و معمولا می گویند انجام چنین کاری هزینه بر است در حالی که اگر اتفاقی بیفتد باید چندین برابر خسارات پرداخت شود. شهروندان باید آموزش ببینند و آموزش همگانی را در قضیه ایمنی فراموش نکنیم
پرونده در حال بررسی است
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دیواندره اعلام کرد: به همراه مسئولین شهرستانی در محل حادثه حضور پیدا کردیم تمام جوانب مورد بررسی قرار گرفت گزارشات مربوطه از دستگاه های ذیربط احذ شده پرونده ای در این ارتباط در دادسرا تشکیل شده است.
محسن نجفپور ادامه داد: قطعا در بروز چنین اتفاقی قصوری صورت گرفته است اما تا بعد از بررسی کامل پرونده و مستندات نمی توان در این زمینه اظهار نظر کرد پرونده روال قانونی خود را طی خواهد کرد.
وی افزود: از متولیانی که در محل عبور و مرور عمومی قصد انجام فعالیت های عمرانی را دارند درخواست داریم نسبت به ایمن سازی محل مورد نظر اقدام کنند تا برای شهروندان اتفاقی نیفتاد.
نبود واحد HSE در ادارات دیواندره
کارشناس ایمنی اظهار می کند: اتفاقی که اخیرا در دیواندره اتفاق افتاد می تواند عامل محرکی باشد تا ما از خواب غفلت بیدار شویم و کارهایمان را درست تر انجام دهیم بویژه ادارات خدمات رسان باید دقت بیشتری در انجام امورات داشته باشند و این مسئله را فرهنگ سازی کنند که مالکان نباید در خارج از خانه انجام دهند و این کارها باید به پیمانکار فعال در این حوزه داده شود تا تمام نکات را رعایت کند.
یوسف نادری ادامه می دهد: وقتی پروژه ای افتتاح می شود چندین نفر کنار آن عکس یادگاری می گیرند و اعلام می کنند ما بانی تکمیل چنین پروژه ای بوده ایم امیدوارم افرادی هم که در چنین حوادثی قصور کرده اند در محل حادثه عکس بگیرند و از مردم معذرت خواهی کنند.
وی می افزاید: برخی افراد مدعی بودند که مردم باید مواظب بچه های خودشان باشند تا چنین اتفاقی نیافتد اما ما باید فرض را بر این بگیریم که یک نابینا یا یک معلول می خواهد از این کوچه عبور بکند باید شهر را آنقدر ایمن کنیم که تمام شهروندان در عبور و مرور از آن مشکلی نداشته باشند.
مجوز با رعایت نکات ایمنی ارسال شده است
شهردار دیواندره اظهار کرد: ما به مالک مربوطه مجوز وصل انشعاب آب با رعایت اصول ایمنی توسط دستگاه خدمات رسان را داده ایم . این مجوز در مورخه 30 آبان ماه سال جاری صادر و یک ماه نیز مهلت دارد.
ناصح محمدخانی ادامه داد: اگر فردی خارج از مهلت قانونی مجوز یا بدون مجوز محلی را حفاری نماید ما می توانیم فورا نسبت به پر کردن محل مورد نظر اقدام کنیم.
عضو شورای شهر دیواندره اظهار کرد: مباحث 22 گانه مقررات ملی در بحث ایمنی کامل توضیح داده است و مسئولیت ها کاملا مشخص شده است و مالک در پلاک خود مسئولیت دارد و این اتفاق در معبر عمومی اتفاق افتاده است و مسئولیت آن با شهرداری یا دستگاه خدمات رسان حفاری کننده است و شهرداری در مجوز اعلام کرده است با رعایت نکات ایمنی انجام بگیرد.
مهندس محمد محمودی که عضو سازمان نظام مهندسی نیز است ادامه داد: باید در اطراف کانال حفاری شده باید علائم بازدارند و نوار اخطار کشیده می شد و یا حداقل در طرف شیب کوچه خاک به شیوه مناسب دپو می کردند.
وی افزود: در حین ساختمان سازی در هر مرحله ای کارفرما مسئول رعایت نکات ایمنی است و ناظر باید این موارد را تذکر دهد و ساختمانی که از شهرداری مجوز می گیرد دارای بیمه است اما برای اصلاح نما و ... نیاز به مجوز شهرداری نیست و باید این کار هم با مجوز شهرداری انجام شود تا بحث بیمه و ... آن رعایت شود.
جمال میرزایی معاون آب و فاضلاب شهری می گوید : برای اتصال انشعاب آب شرب، مالک بعد از اخذ مجوز از ادارات مختلف و در نهایت شهرداری به اداره آب و فاضلاب شهری مراجعه می کند، هزینه مورد نظر را پرداخت می کند، وسایل اتصالات را تحویل می گیرد و به نصاب معرفی می شود بعد از آن حفاری را شروع و اقدام به اتصال می نماید.
وی می افزاید: اینکه چه کسی در این موضوع قصور کرده است در دادگاه بررسی خواهد شد و هر قسمتی مستندات خود را ارائه خواهد داد. در حال حاضر بهبودی این کودکان مهمتر از همه چیز است.
گزارش / هیوا محمدپور
نظر شما