نوجوانان برای یافتن دوست جلب اینترنت می‌شوند/ صفری تابش

سرویس ایلام - امروزه بحث فضای مجازی بحثی بسیار گسترده و سرشار از گفته های فراوان در حیطه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... می باشد و باید گفت که نوجوانان در معرض تهدیدهای این فضا هستند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، رشد سریع تکنولوژی و پیشرفت درحوزه های ارتباطی باعث شده فضای مجازی بدلیل نامحدود بودن ارتباطات بی مکانی و بی زمانی و همچنین آسان ساختن زندگی و... به یکی از مهم ترین ابزار ارتباطی تبدیل گردد.

گسترش استفاده از اینترنت و فضای مجازی در تعاملات روزمره منجر به ایجاد تغییر در زندگی روزمره افراد به ویژه قشر جوان شده است به ویژه آن که امروزه بسیاری از محتواهای فضای رسانه‌ای مجازی خارج از عرف دینی و مذهبی جامعه است.

جاذبه های این فضا منجر شده افراد ساعات زیادی از روز خود را در این فضا گذرانده و تعاملات در این فضا را جایگزین تعاملات با اعضای خانواده و همسالان خود کنند که خود این موضوع صدمات جبران ناپذیری را به رشد اجتماعی افراد وارد کرده و ساختار زندگی اجتماعی آنان را تغییر داده است.

گاهی اوقات در پی جدایی والدین و خانواده (تبعیض، بی سوادی والدین، طلاق و خشونت) نوجوان به دنبال هویت خود می باشد و اینکه می خواهد مستقل باشد و کارها را به سبک خود انجام دهد که این امر فرایندی هیجان انگیز برای نوجوان است و راه را برای ورود او به فضای مجازی فراهم می آورد.

نوجوانان بیش از هر چیز دیگر برای یافتن دوست جلب اینترنت می شوند. آنها گروههای جدیدی می یابند، احساس تعلق می کنند و وارد جایی می شوند که دیگران آنها را می شناسند و می توانند از طریق آن گروههایی را برای خود انتخاب کنند که تکنولوژی فضای مجازی این امکان را برای آنها فراهم می آورد.

گاهی نوجوانان ممکن است به گروههای آنلاینی ملحق شوند که ممکن است اثراتی سوء داشته باشند؛ گروههای آنلاینی مانند گروههای شیطان پرستی و مجالس عیاشی آنلاین.

عامل بعدی می تواند عوامل اقتصادی (تنگدستی و فقر اقتصادی ناشی از بهره کشی و آوارگی نوجوان) باشد یا عوامل اجتماعی چون بی عدالتی ها و نابرابری های اجتماعی، شکاف طبقاتی و تبعیضات ناروای اجتماعی عواملی برای سوق دادن نوجوانان به سمت فضای مجازی باشد.

همه ما می دانیم که دنیا و فضای مجازی هم دارای مزایا و هم معایب زیادی است که دراینجا به چند مورد آنها اشاره می شود:

از مزایای فضای مجازی می توان به ارتباط بدون محدودیت های جغرافیایی، کاهش هزینه های اقتصادی، اجتماعی و آسان ساختن زندگی و دسترسی آسان به تمامی طبقات اجتماعی و گسترش عدالت رسانه ای و...اشاره کرد.

اما از تاثیرات منفی آن می توان به افزایش احساس نیاز به توجه کردن، کور کردن خلاقیت، به خطر انداختن حریم خصوصی، کاهش تعاملات فردی، مقایسه پیوسته خود با دیگران، استرس در روابط، عصبانیت و ناهنجاری رفتاری، عدم خواب منظم و افزایش ابتلا به افسردگی اشاره کرد.

نکته بعد که خیلی مهم می باشد این است که استفاده مداوم اینترنت برای سلامتی بسیار مضر است و تاثیرات زیادی در مغز انسان و خصوصاً نوجوانان دارد تا آنجا که تحقیقات نشان داده اند که توانایی ذهنی افراد معتاد به اینترنت حدود 10 الی 20 درصد پایین می باشد و 5 الی 10 درصد کل کاربران به اینترنت اعتیاد شدید دارند حتی یک سوم آنها اهمیت اینترنت را معادل آب و غذا می دانند. دسترسی زیاد به اینترنت می تواند اختلالات اخلاقی را در تمامی سنین خصوصا کودک و نوجوانان به وجود آورد که از مهم ترین این اختلالات می توان به افسردگی و استرس میان آنها اشاره کرد.

صفری تابش- کارشناس فناوری اطلاعات

کد خبر 101463

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha