آبی شدن 900 هکتار از زمین‌های دیم دره‌شهر

سرویس ایلام - رود باستانی سیمره که از استان ایلام می‌گذرد، سالیان درازی است که یکی از منابع تأمین آب مورد نیاز کشاورزان و باغداران استان به حساب می‌آید.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، عملیات پمپاژ آب رودخانه‌ی سیمره به زمین‌های دیم روستای «چه‌م ژاو» بخش اَرَمو از شهرستان دره‌شهر حدود یک سال پیش آغاز شد. بهمن 96 بود که مرحله اول طرح آبیاری و زهکشی ارمو توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.

این طرح بسیاری از کشاورزان دره‌شهری را منتفع کرد و 900 هکتار زمین دیم آن‌ها اکنون به زمین آبی تبدیل شده و تحت پوشش آبیاری قطره‌ای قرار دارد.

این ایستگاه پمپاژ با 24 کیلومتر خط انتقال اصلی و 170 کیلومتر خط داخل مزارع، در هر ثانیه 900 لیتر آب به مزارع تحت پوشش خود منتقل می‌کند. به گفته‌ی کارشناسان، این طرح علاوه بر افزایش 85 درصدی راندمان آب، به افزایش 40 درصدی تولیدات زراعی و باغی شهرستان دره‌شهر می‌شود که این مهم در اشتغالزایی 1500 نفره‌ی جوانان بسیار مؤثر خواهد بود.

میری، مدیرکل جهادکشاورزی استان در مورد تبدیل زمین‌های دیم به کشاورزی در استان ایلام و خصوصاً در شهرستان دره‌شهر، توضیح داد: افزایش تولید به واسطه آبی شدن زمین‌های دیم و ایجاد صنایع تبدیلی که پس از آن اتفاق می‌افتد، می‌تواند در اشتغال منطقه بسیار مؤثر باشد.

فیلی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دره شهر نیز در مورد جزئیات این طرح آبرسانی، گفت: فاز اول این طرح در 900 هکتار از زمین‌های دیمی که مستعد آبیاری بودند اجرا شده و فاز دوم آن نیز کارهایش آغاز شده است.

فیلی از کشیده شدن این طرح آبرسانی به دشت‌ ارمو خبر داد و گفت: فاز دوم از ابتدای سال جاری در سطح 900 هکتار از اراضی منطقه آزاد شده و به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

امسال بیشترین سطح اعتبارات ملی آبیاری و زهکشی کشور به ایستگاه آبیاری چه‌م ژاو ارمو اختصاص یافته است. این خبر را عزیزبیگی، معاونت دفتر فناوری و توسعه شبکه‌های آبیاری وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد و افزود: امیدوارم همکاران ما در جهادکشاورزی استان ایلام نهایت استفاده را از این اعتبارات تخصیصی که نقدینگی آن نیز به استان ابلاغ شده است، ببرند.

پیش‌بینی می‌شود که با بهره‌برداری کامل طرح ایستگاه پمپاژ چه‌م ژاو ارمو، 700 خانوار بومی منطقه از مزایای بیشمار آن بهره ببرند.

کد خبر 101696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha