آیا آمریکا از کردهای سوریه در مقابل حمله ترکیه دفاع می کند؟

سرویس جهان- تحلیلگران پس از اعلام آمادگی ترکیه برای بیرون راندن کردها از مناطق تحت کنترل شان در سوریه ، نظرات متفاوتی درباره واکنش آمریکا و احتمال درگیر شدن این کشور با ترکیه بر سر کردها که متحد واشنگتن هستند، بیان کرده اند.

به گزارش کردپرس، مقامات ارشد ترکیه از جمله رییس جمهور این کشور از به اتمام رسیدن زمینه سازی برای تهاجم فراگیر به مناطق تحت کنترل نیروهای کرد سوریه در شرق رود فرات خبر داده اند. نیروهای کرد سوریه متحد آمریکا در جنگ با داعش بوده و نوک حمله ائتلاف در جنگ با داعش در سوریه از سال 2014 بوده اند.

برخی معتقدند که همانگونه که برخی مقامات آمریکا مانند جیمز جفری، نماینده این کشور در سوریه بیان کرده اند حمایت آمریکا از کردها موقتی و تاکتیکی است، آمریکا با تهاجم ترکیه به کردها از آنها دفاع نخواهد کرد.

اردوغان کاراکوش، ژنرال سابق نیروی هوایی ترکیه در این باره به خبرگزاری شین هوا گفته است احتمال درگیر شدن نیروهای آمریکا و ترکیه در سوریه وجود ندارد. وی با اشاره به حضور هفته گذشته جیمز جفری در ترکیه، افزود: « به نظر می رسد که آمریکا نسبت به عملیات محدود ترکیه ( علیه کردها) چراغ سبز نشان داده است.»

اما هالدون سولمازترک، ژنرال سابق ارتش ترکیه به همین رسانه گفته است « درگیر شدن ترکیه با نیروهای آمریکا گریزناپذیر خواهد بود.» وی با اشاره به مخالفت آمریکا با عملیات محدود نظامی تاکید می کند که آمریکا نه نیروهایش را از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه بیرون می برد و نه در مورد عملیات نظامی محدود ساکت می ماند.

شان رابرتسون، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا چهارشنبه گذشته در واکنش به تهدید ترکیه به حمله نظامی گفته بود حمله یکجانبه از سوی هر کسی که باشد قابل قبول نیست اما از نظر کاراکوس، گفتمان این چنینی از سوی پنتاگون برای حفظ ظاهر است. از نظر وی، طبیعی است که « پنتاگون در گفتمانش نشان دهد که با نیروهای کرد سوریه یا ypg همراهی می کند.»

سولمازترک معتقد است اظهارات اردوغان درباره خودداری از هدف قرار دادن نیروهای آمریکا، با آغاز عملیات اهمیتی ندارد زیرا پیش رفتن روند قابل پیش بینی نیست.

البته وی احتمال می دهد که تهدیدهای ترکیه با توجه به درپیش بودن انتخابات شهرداریها در ترکیه، بیشتر جنبه سیاسی داشته باشد و آمریکا برای کمک به این روند امتیازاتی به ترکیه بدهد.

از نظر مرات بیلهان، دیپلمات سابق ترکیه، اعلام عملیات نظامی چند روز پیش از آن به این معنی است که آمریکا اقداماتی برای در امان ماندن نیروهایش انجام دهد. وی معتقد است که آمریکا اقدامی برای جلوگیری از حمله ترکیه به کردها نمی کند. چرا که به گفته وی « ایالات متحده آمریکا نمی خواهد ترکیه را نیز به دیگر دشمنان خود در سوریه تبدیل کند.

کاراکاس هم بر این باور است که آمریکا نمی خواهد ترکیه را که متحد منطقه ای اش بوده و از اهمیت استراتژیک برخوردار است، از دست بدهد. به همین دلیل، آمریکا به تهاجم نظامی ترکیه علیه کردها نه نمی گوید.

اما سولمازترک فکر می کند که غرب بیشتر در کنار شبه نظامیان کرد خواهد بود تا ترکیه زیرا به باور وی، غرب به دنبال تاسیس یک کیان مستقل کردی در منطقه است.

وی با این استدلال که روسیه هم نمی خواهد کردهای سوریه را از دست بدهد، بر این باور است که روسیه نیز مخالف حمله نظامی ترکیه است. این در حالی است که ترکیه با چراغ سبز روسیه عملیات اوایل سال 2018 را علیه کردها در منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه انجام داد.

شین هوا در پایان می نویسد باور غالب بر این سات که ترکیه می خواهد ارتباط دو کانتون جزیره و کوبانی را با عراق قطع کند تا کردهای سوریه نتوانند از طریق عراق تجهیزات دریافت کنند. اما به باور سولمازترک، با وجود تهدیدهای فراوان، ترکیه عملیات نظامی دیگری علیه ypg انجام نمی دهد.

ترکیه این روزها حملات علیه پ.ک.ک را در عراق تشدید کرده است. از نظر ترکیه، نیروهای کرد سوریه از اقمار پ.ک.ک هستند. ترکیه سال گذشته همزمان با عملیات در عفرین، مواضع پ.ک.ک را نیز در اقلیم کردستان هدف قرار داد. باید دید که آیا حملات اخیر ترکیه به پایگاه های پ.ک.ک در عراق نشانه آغاز حملات گسترده مجدد علیه نیروهای ypg در سوریه است یا خیر؟

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 101715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha