آمریکا و ترکیه پشت پرده اقداماتی انجام می دهند/ هدف ترکیه جان دوباره بخشیدن به ذهنیت «اتحاد و ترقی» است

سرویس ترکیه - صالح مسلم، مسئول روابط خارجی جنبش جامعه دموکراتیک کردهای سوریه در اظهاراتی به ارزیابی تهدیدات فزاینده اخیر ترکیه با تاکید بر آن که آمریکا و ترکیه پشت پرده اقداماتی انجام می دهند خاطرنشان کرده است: هدف ترکیه جان دوباره بخشیدن به ذهنیت «اتحاد و ترقی» است

به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری هاوارنیوز، صالح مسلم، مسئول روابط خارجی جنبش جامعه دموکراتیک کردهای سوریه در اظهاراتی به ارزیابی تهدیدات فزاینده اخیر ترکیه در خصوص حمله نظامی به شرق فرات پرداخته و با اشاره به دیدارهای اخیر مقامات آمریکا و ترکیه عنوان کرده است: آمریکا و ترکیه برخی کارهایی را که ما نمی دانیم می خواهند پشت پرده انجام بدهند. تهدیدات ترکیه اعلان جنگ علیه تمام کردها است. چیزی که ترکیه در پی دستیابی به آن است جان دوباره بخشیدن به ذهنیت اتحاد و ترقی* است.

وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرده است: نمی دانیم پشت پرده میان ترکیه و آمریکا چه مذاکراتی صورت می گیرد. ولی نیروهای منطقه به غیر از ملت خود به هیچ نیروی دیگری دل نبسته است. در عفرین بمب های ناتو علیه ما استفاده شد. ترکیه برای این که کردها هیچ دستاوردی نداشته باشند دائما در حال تلاش است. به همین خاطر بعضا به سمت ناتو کشیده می شود و بعضا به سمت روسیه می رود. آمریکا نیز از یک طرف نمی خواهد کردها را از دست بدهد ولی از طرف دیگر نیز ترکیه وجود دارد. ترکیه عضو ناتو است و همراه آمریکا. آمریکا نمی خواهد ما و آنان را از دست بدهد. اردوغان و دولت ترکیه از این وضعیت بهره برده و بیشترین استفاده را می کند. این موضوع برای ما به هیچ عنوا مسئله ای نیست. آمریکا می تواند هم با ما و هم با ترکیه ارتباط داشته باشد. ما می خواهیم تنها روابط ترکیه و آمریکا علیه ما نبوده و به ما آسیبی وارد نشود ولی ترکیه تاکید می کند "یا ما و یا آن ها"

*اتحاد و ترقی: در سال ۱۸۸۹ گروهی از دانش آموختگان آکادمی امپراتوری در استانبول، علیه سلطان عبدالحمید قیام کردند. شورش سریعاً به بخش‌های مختلف شهر سرایت کرد. سلطان به کمک نیروی نظامی، این قیام را سرکوب نمود. بسیاری از رهبران قیام، به خارج از کشور خصوصاً به پاریس گریختند. آنها طی چند سال آینده، طرح براندازی سلطنت عبدالحمید را پی ریزی کردند. این سازمان بعد ها به عنوان جمعیت اتحاد و ترقی شناخته شد. این جمعیت که با عنوان ترکان جوان روی کار آمدند؛ برنامه‌ توسعه‌ عثمانی را از سر گرفتند. هدف نهایی آنان، متمرکز سازی قدرت در استانبول و تبعیت بی چون و چرای اقلیت ‌های قومی و مذهبی بود. اصلاحات ترکان جوان منجر به سکولاریزه ‌شدن نظام قضایی، حق آموزش برای زنان و توسعه صنعتی کشور شد. در ۹ اکتبر ۱۹۱۸، بعد از شکست آلمان در جنگ جهانی اول سران جمعیت اتحاد و ترقی از سمت خویش استعفاء کردند. یک ماه بعد، قرارداد مودروس به امضا رسید که به موجب آن، دولت عثمانی از کلیه‌ مناطق تحت نفوذ خویش در خارج از آناتولی (شامل سرزمین‌های عربی و قفقاز) چشم پوشید. اگرچه نهضت ترکان جوان در نهایت با شکست مواجه شد، میراث اعتقادی آن در ترکیه امروز باقی مانده است. مصطفی کمال پاشا (آتاتورک) بعدها از تجربیات و سرگذشت جمعیت اتحاد و ترقی بهره برد و طرح مدرنیزه‌ سازی ترکیه را به پیش راند.

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 101894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha