عملیات آبخیزداری؛ کمترین هزینه و بیشترین بهره وری

سرویس کردستان- عملیات آبخیزداری یکی از به صرفه ترین راه های حفاظت از منابع آب و خاک و تأمین سفره های زیرزمینی است که با کمترین هزینه، بهترین بهره وری را در شهرستان قروه خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه چهارشنبه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به همراه فرماندار قروه از طرح های آبخیزداری منابع طبیعی شهرستان قروه بازدید کردند. این بازدید در راستای بررسی طرح های آبخیزداری در قروه باتوجه به وضعیت نامناسب دشت های قروه و منابع آب زیرزمینی صورت گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان در جریان این بازدید با بیان اینکه عملیات آبخیزداری در حفاظت از آب و خاک نقش مؤثری دارند، افزود: هدف از اجرای این طرح ها جلوگیری از خروج روان آب و رسوبات حوضه آبخیز، جلوگیری از بروز خسارت سیل در خروجی حوضه آبخیز و تغذیه سفره های آب زیرزمینی از طریق نفوذ دادن روان آب حوضه است.

«سعدی نقشبندی» به وضعیت دشت های قروه از نظر منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: در بازدید رئیس کمیسیون آب و کشاورزی مجلس از این پروژه، اعلام گردید که انجام این طرح ها زودبازده بوده و در تناسب با پروژه های کلان سدسازی اعتبار کمتری نیاز دارد و اثربخشی آن را مردم منطقه می توانند در فرصت های زمانی کمتری ببینند.

بر همین مبنا مطابق گفته های او انجام این گونه پروژه ها از اولویت های منابع طبیعی کردستان است.

«نقشبندی» اعتبار هزینه شده برای این پروژه را 850 میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی دانست و تصریح کرد: در سال جاری مبلغ 200 میلیون دلار به عملیات آبخیزداری و آبخوان داری کشور اختصاص یافت که سهم قروه از این میزان یک میلیارد و 900 میلیون تومان برای میهم و چمقلو بود.

او از پیشرفت 60 درصدی پروژه پخش سیلاب خبر داد و اظهار امیدواری کرد که تا پایان خرداد ماه سال آینده به پایان رسیده و مردم از نتایج تزریق آب سرزمینی به سفره های آب زیرزمینی در قالب آبخوان بهره مند خواهند شد.

پروژه های آبخیزداری در تأمین آب زیرزمینی مؤثرند

در ادامه فرماندار قروه هم از تأثیر پروژه های آبخیزداری در تأمین منابع آب زیرزمینی گفت و بر روند افزایشی این گونه طرح ها در منطقه برای کاهش دغدغه مردم تأکید کرد.

به گفته «موحد امان اللهی» در شهرستان قروه بیشترین میزان اشتغال به حوزه کشاورزی می رسد و براین اساس اولویت اول و مهمترین دغدغه ما بحث تأمین آب در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت است.

او با بیان اینکه پروژه های آبخیزداری نقش بسزایی در تأمین آب زیرزمینی دارند، افزود: در سال جاری برای مطالعات این پروژه اعتبارات خوبی اختصاص یافت و شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه هستیم.

«امان اللهی» با تأکید بر اینکه نیاز است سال آینده اعتبارت برای این گونه پروژه ها افزایش یابد، تصریح کرد: امید می رود باتوجه به اعتبارات استانی، دغدغه اصلی تأمین آب کشاورزی نسبت به سنوات قبل کمتر شده و رفع گردد.

یکی از مهمترین پروژه های آبخیزداری، طرح کنترل و پخش سیلاب است که مساحت حوضه شامل 6 هزار و 490 هکتار و مساحت پروژه 70 هکتار بوده و در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی 60 درصدی در دست کار قرار دارد./

کد خبر 102002

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha