پخشان قلندری در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: طرح زاگروسانه اولین سال است که در شهرهای زاگرس نشین اجرا می شود. در مهاباد نیز به همت انجمن محیط زیستی سبز اندیشان جوان مهاباد، مسئولان و عموم مردم انجام می شود و مشاور طرح هم مظفر افشار پدر بلوط ایران است که به زودی به مهاباد سفر خواهد کرد.
وی گفت: جایگاه محصوری برای کاشت بذرها نداشتیم به همین دلیل در مرحله چهارم با همکاری آموزش و پرورش، حیاط مدرسه تخریبی معروف شافعی را برای این کار انتخاب کردیم.
قلندری اضافه کرد: در این طرح یک هزار و 500 بذر بلوط و گونه های بومی درختان با همکاری اداره منابع طبیعی و فعالان زیست محیطی در گلدان ها کاشته شده اند و قصد داریم نهال هایی تولید کنیم تا در آینده ایی نزدیک به صورت دایمی در مراتع کاشت شوند.
مدیر عامل سبز اندیشان جوان مهاباد در خصوص هدف طرح زاگروسانه گفت: احیا و ترویج استفاده از گونه های درختی بومی منطقه هدف اصلی ما است چرا که این گونه ها در خطر نابودی قرار دارند. البته در صورت همکاری و مشارکت مردم ما هر ساله این طرح را اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: این گونه ها شامل بلوط، گردو، شیلان، بادام کوهی، ول، زالزالک، گلابی وحشی، بادام وحشی، سماق وحشی و تاگ است.
این فعال محیط زیستی گفت: در این طرح علاوه بر آموزش و پرورش، واحد فضای سبز شهرداری شهرداری و منابع طبیعی مهاباد نیز با ما همکاری کرده اند.
گفتنی است؛ مظفر افشار معروف به پدر بلوط ایران متولد خرمآباد و هوادار محیط زیست است. او بیش از ۳۰ سال در حوزه حمایت و احیای محیط زیست، جنگلها و نیز در بالاترین اولویت، حفاظت و احیای درختان بلوط فعالیت داشتهاست.
نظر شما