به گزارش کرد پرس، سید محمد لطیف حسینی نسب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ادامه اجرای این طرح تبعات جبران ناپذیری برای رسانه های مکتوب دارد، گفت: خانه های مطبوعات کشور خواستار لغو این طرح هستند و از طریق یکی از نماینده های مجلس شورای اسلامی در حال تهیه نامه های هستیم و از مجمع نمایندگان کردستان هم درخواست داریم که این نامه را امضا کنند.
وی با بیان اینکه حذف آگهی های قوه قضاییه از یک ماه پیش در کشور کلید خورده است و همین مسئله مشکلات مالی برای نشریات مکتوب سراسری و محلی ایجاد کرده است، گفت: از این پس قرار شده آگهی های قوه قضاییه از طریق سامانه الکترونیک منتشر شود که این با مواد 73 و 302 و 343 آیین دادرسی مدنی و مواد 616، 344، 174 و 384 قانون آیین دادگستری کیفری در تعارض است.
حسینی نسب یادآور شد: در شرایط اقتصادی امروز کشور که رسانه با مشکلات متعدد مالی و کمبود کاغذ مواجه شده است و به سختی هزینه های مورد نیاز چاپ و انتشار نشریات تامین می شود، حذف آگهی های دادگستری از نشریات می تواند حیات این رسانه ها را به خطر اندازد.
مدیر خانه مطبوعات کردستان با بیان اینکه حذف آگهی های دادگستری در نشریات منجر به بیکاری تعداد زیادی خواهد شد، گفت: قطعا اگر این روند ادامه پیدا کند سال آینده 50 درصد نشریات توان انتشار نخواهند داشت.
حسینی نسب با بیان اینکه قسمت بیشتر درآمد نشریات مکتوب به ویژه محلی ما از آگهی های دادگستری تامین می شود، اضافه کرد: بخش خصوصی در استان هایی هم چون کردستان ضعیف است و آنهایی هم که فعالیت می کنند زیاد اهل تبلیغات از طریق نشریات مکتوب نیستند.
وی به وضعیت اختصاص آگهی های مزایده و مناقصه از طریق سامانه اداره کل ارشاد اسلامی استان به نشریات اشاره کرد و گفت: روند کاری این سامانه هم نیاز به بازنگری دارد چراکه این مهم هم اصولی و برمنبای عدالت انجام نمی شود.
مدیر خانه مطبوعات کردستان ضمن تشکر از مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان گفت: در گذشته اگر فردی صاحب امتیاز چندین نشریه سراسری بود به ازای هر کدام آگهی مزایده و مناقصه دریافت می کرد که اکنون مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان از این اقدام ممانعت به عمل آورده است.
حسینی نسب افزود: در حال حاضر بین افرادی که سابقه کاری بیشتری دارند و هزینه هایی هم بابت دفتر و سایر موارد پرداخت می کنند با فردی که تازه شروع بکار و مجوز نشریه ای را دریافت کرده است و حتی دفتر کار هم ندارد، به طور یکسان آگهی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی داده می شود که این اقدامی عادلانه نیست.
وی از دیگر مشکلات نشریات استان را کاهش مخاطب خواند و گفت: به روز نبودن مطالب و توان مالی کم نشریات و کاهش انگیزه اعضای هیئت تحریریه به دلیل مشکلات اقتصادی از دلایل اصلی کاهش مخاطبان است.
در حال حاضر 92 نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که 68 نشریه چاپی، 20 پایگاه خبری و چهار نشریه نیز غیر برخط است.
به این تعداد نشریه می توان نمایندگی روزنامه ها و نشریات سراسری را هم اضافه کرد که در استان کردستان دفاتری دارند. مجموع تیراژ نشریات محلی استان در سال گذشته 2 میلیون و 480 هزار نسخه بوده است.
نظر شما