چند سال پیش در ایام تبلیغات ریاست جمهوری، آقای زیباکلام به منظور حمایت از آقای روحانی به دانشگاه کردستان آمد، در آن زمان اکثریت دانشجویان با مواضع مهمان مراسم همراه بودند، اما در جلسه اخیر قاعده کاملا برعکس شد. برای چرایی این رفتار سیاسی باید به عملکرد دولت در استان بنگریم چرا که در هر دو سفر موضوع مراسم حول محور عملکرد دولت بود. در جلسه سال ۹۶ حمایت از استمرار روحانی در دولت و در نشست اخیر عملکرد دولت در مناطق کردنشین به معنای عام پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. از آنجا که سیاست امر واقع است نمی توان عملکرد گذشته را در رفتار سیاسی اخیر دانشجویان در مقابل مواضع زیباکلام زیاد دخیل دانست. بلکه آنچه بیش از همه در چرخش مواضع دانشجویان نسبت به سخنان زیباکلام موثر بود به صورت مستقیم با عملکرد دولتمردان روحانی در استان کردستان مرتبط است.
حقیقتا وعده های ستادهای روحانی در استان نه تنها عملی نشد بلکه شرایط استان امروز از گذشته خیلی بدتر شده است. بدون پژوهش و تحقیق افول شاخص های توسعه در استان قابل درک است. گرچه در گزارش مرکز پژوهش های مجلس که اخیرا منتشر شده افول این شاخص ها به صورت علمی و کارشناسی هم روشن و مبرهن شده است.
اگرچه زیباکلام در مواضع اخیر خود در دانشگاه کرستان به طور ضمنی از عملکرد دولت ابراز نارضایتی کرد اما این چرخش موضع حامی سرسخت دیروز و منتقد آرام امروز، دانشحویان را قانع نکرد. حمایت بی چون و چرای زیباکلام و سایر اصلاح طلبان از روحانی در انتخابات ۹۶ ضعف عملکرد دولت را مستقیما متوجه همه حامیان ایشان می کند و طبیعتا در صورت فرار به جلو از سوی حامیان دیروز، فضای رادیکالی در نشست های دانشجویی قابل انتظار است. زیباکلام در مواضع اخیر خود با انتقاد از رقبای سیاسی روحانی تلاش می کرد با پیش کشیدن تز «انتخاب بین بد و بدتر» رفتار سیاسی خود در انتخابات های اخیر را توجیه کند، که این شگرد هم از جانب دانشجویان عصبانی به شدت رد شد. شعارها و مواضع ساختارشکنانه بخشی از دانشحویان در نشست آن روز دقیقا متوجه عملکرد دولت روحانی در استان است. همفکران زیباکلام در استان کردستان در چند سال اخیر قدرت را تمام و کمال در اختیار داشتند اما عملکردشان چنان ضعیف بوده که در لایه های مختلف اجتماعی به وضوح می توان نارضایتی را مشاهده کرد.
لذا می توان عنوان کرد؛ آنچه در جلسه زیباکلام اتفاق افتاد هشداری به دولتمردان در استان بود که در عملکرد خود تجدید نظر کنند. عدم شایسته سالاری و مدیریت ناکارآمد، سرمایه های اجتماعی استان را به شدت کاهش داده و نیروهای اجتماعی امروز خسته از وعده های دروغین ستادهای ۹۶ امیدشان به یاس تبدیل شده و نباید در شرایطی اینچنینی انتظار بهتری از حامیان دیروز داشت. دولت مردان در استان باید هزینه ی شکست پروژه های وعده داده شده خود را بپذیرند تا بیش از این از این، نظام هزینه ی ناکارآمدی آنها را نپردازد.
دولت روحانی با شعار تغییر و نقد شدید دولت گذشته به قدرت رسید، این مسئله انتظارات را بالا برد اما در عمل اوضاع کشور در همه شاخص ها نه تنها بهبود نیافت بلکه در ماه های اخیر به شدت کاهش یافت. لذا زیباکلام و سایر مبلغان دولت باید در نشست های خود به جای توجیه ضعف های کابینه به چرایی ناکارآمدی بپردازند تا نشست های دانشحویی به تنش کشیده نشود. توجیه عملکرد ضعیف دولت هیج گاه به شرایط سیاسی یک جریان بهبود نمی بخشد بلکه سرمایه اجتماعی آن جریان را کاهش می دهد.
نظر شما