به گزارش کرد پرس، دبیر کمیسیون هماهنگی شورای نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان هم در این جلسه، از افزایش 30 درصدی کشف داروی قاچاق خبر داد و گفت: در 8 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل در حوزه قاچاق دارو در کردستان افزایش ۳۰ درصدی داشتهایم.
علی خداویسی با ابراز تاسف از اینکه وزارت بهداشت یکی از دستگاههایی است که عملکرد آن از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رضایتبخش نبوده است، تاکید کرد: افزایش قاچاق دارو قابل تامل است و باید با جدیت بیشتری این مسئله مورد رصد قرار گیرد.
او افزود: اگرچه در قاچاق کالاهای دیگر گاهی تنها به یک تذکر زبانی اکتفا می شود اما حوزه قاچاق دارویی و بهداشتی به هیچ وجه قابل اغماض نیست و گشت ها باید بیشتر این مهم را در نظر بگیرند چرا که ارتباط مستقیم با سلامت افراد دارد.
120پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اعلام کرد: در هشت ماه امسال 242 مورد بازرسی از مراکز عرضه و پخش مواد آرایشی و بهداشتی انجام شده که نشان می دهد ماهی 30 مورد و به صورت هر روزه این کار انجام شده است.
بابک قطبی گفت: در هشت ماه گذشته همچنین 873 بازدید از سالن های آرایشی بانوان، یک هزار و 603 مورد داروخانه، 242 باشگاه ورزشی و 222 مورد بازرسی از عطاریها و مراکز فروش مکمل انجام شده است.
او خاطرنشان کرد: طی بازرسی های صورت گرفته 120 پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شده است.
قطبی با بیان اینکه تحریم های ناخواسته و ناعادلانه، کشور را در موقعیت خاص قرار داده است، گفت: در برخی اقلام دارویی بسته به زمان خاصی کمبودهایی وجود داشته که این کمبودهای دارویی در استان کردستان مربوط به همان داروهایی است که با کمبودهای کشوری روبرو است.
او افزود: داروهایی که با کمبود مواجه هستند بر اساس نسخه های کنترل شده و ردیابی شده به مشتری عرضه می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نظارت و مدیریت جامع در حوزه دارو را به دلیل اعمال تحریم ها ضروری دانست و گفت: نظارت مشترکی با همکاری تعزیرات حکومتی، صنعت و معدن و علوم پزشکی شکل گرفته که در قالب آن گشت مشترک هفتگی انجام می شود.
او با اشاره به برخورد قانونی با دریافت اضافی توسط چند داروخانه که در گشت های نظارتی رصد شده است، افزود: براساس مصوبات، هفته ای یکبار گشت مشترک از داروخانه های سطح استان انجام می شود که در این چند ماه فقط چند مورد دریافت وجه اضافی مشاهده شده و متخلفان به تعزیرات معرفی شدند.
این مسئول اعلام کرد: مردم می توانند پیش از خرید کالاهای وارداتی سلامت محور شامل دارو، مکمل غذا، آرایشی و بهداشتی به بر چسب اصالت آن توجه کرده و برای اطمینان از اصالت کالاهای سلامت محور کد 16 رقمی برچسب اصالت را به سامانه 20008822 پیامک کنند.
او همچنین اضافه کرد: در دانشگاه علوم پزشکی کردستان سامانه 190 راه اندازی شده که به صورت 24 ساعته فعال است و شهروندان می توانند شکایات و انتقادات خود را از این طریق اطلاع دهند.
قطبی گفت: الصاق برچسب اصالت بر روی کالاهای سلامت محور علاوه بر تضمین سلامت کالا، مجوز استفاده از این محصولات برای مصرف کنندگان است.
او کردستان را جزو استانهایی برشمرد که بالغ بر95 درصد داروسازان فعال آن متعهد به کارشان هستند.
قطبی خاطرنشان کرد: با همکاری انجمن صنعت پخش، فعالیت تمامی شرکت های توزیع دارو از جمله ورودی و خروجی شرکت ها، انبارها و موجودی انبارها بر اساس فاکتورهای خرید و فروش دارو رصد، ارزیابی و بررسی می شود.
او بر لزوم آموزش تاکید و خاطرنشان کرد: بحث آموزش در میان دانش آموزان و دانشجویان به دلیل اینکه بیشتر در معرض خطر مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و مکمل های ورزشی قرار دارند، باید در دستور کار قرار گیرد.
او در پایان به قاچاق معکوس و لزوم جلوگیری از آن به دلیل افزایش قیمت اشاره و تاکید کرد: برخورد با قاچاق معکوس دارو در شهرستان های مریوان و بانه با حساسیت ویژه تری باید پیگیری شود.
نظر شما