به گزارش کرد پرس، مباحث مطرح شده در این جلسه هم از جنس دغدغه های همیشگی تولیدکنندگان استان بود. در این نشست در کنار کارآفرینان فعالان حوزه علم و دانش و پژوهشگران و دانشگاهیان هم حضور داستند و شاید همین حضور بود که استاندار کردستان بر آن داشت نهیبی به دانشگاه بزند و از پاسخ به برخی انتقادها در مورد حضور کمرنگ دانشگاه ها در مسائل بگوید: «کجا دانشگاه یک طرح و راهکار برای رفع مشکلات ارایه داده است و یک مدیر یا دستگاه اجرایی مانع از نقش بازی کردن آن شده است.» بهمن مردانیا با بیان اینکه وقت آن رسیده است که از بیان مشکلات به شکل کلیشه ای دور شویم و برای مشکلات راهکار ارایه دهیم گفت: یکی از کارکردهای مورد انتظار از دانشگاه ها ارایه راهکار برای رفع مشکلات است و حالا باید پرسید چرا دانشگاه در صحنه نیست؟
وی با بیان اینکه همه ما مسئولان و کارآفرینان و دانشگاهیان باید از خودمان یک بار دیگر این سئوال را بپرسیم چرا استان کردستان توسعه پیدا نکرده است؟ گفت: یکی از دلایل توسعه نیافتگی استان، کوچک فکر کردن و قانع بودن و عدم ریسک پذیری است که باید با تلاش محدودیت ها را رفع کنیم.
استاندار کردستان گفت: فضای فکری در این استان باید بجای نگاه صرف به کاستی ها و کمبودها به سمت ارائه راهکارهای عملی در زمینه اقتصادی و توسعه پایدار هدایت شود. با توجه به اینکه در حال حاضر در یک جنگ اقتصادی بزرگ با دشمنان هستیم که عرصه را بر مردم تنگ کرده، حفظ شغل و ایجاد آن از مهمترین رکن ها است.
مرادنیا با باین اینکه همه از سیستم اداری گلایه می کنند، افزود: مدعی دفاع از سیستم اداری نیستم اما کارهای مختلفی در حوزه اقتصادی استان در حال انجام است.
وی تاکید کرد: ما هم جوانان را قبول داریم و آنان نیز باید ریسک پذیر باشند و با ورود به صحنه های اقتصادی و تولید، تاثیرگذاری خود را در توسعه به اثبات برسانند. باید کار آفرین از فرصت های مختلف استفاده کرده و در برقراری ارتباط با سرمایه گذاران و کار آفرینان موفق کشورهای دیگر دریغ نکند تا از تجربه آنان برای توسعه استان خود استفاده کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه فضای کسب و کار نیازمند یک تجمیع فکری است، افزود: ترکیب امروز این امیدواری را می دهد که در یک مسیر درست قرار گرفته ایم.
حسین فیروزی با بیان اینکه توسعه فرهنگ کار آفرینی یک ضرورت در استان است و همه باید تسهیل گر ایجاد زمینه های کسب و کار و اشتغالزایی باشیم، گفت: باید سرمایه های کوچک استان تجمیع و در قالب شرکت های بزرگ به فعالیت برسد تا بتوانیم برای رسیدن به زنجیره ارزش کار جمعی به موفقیت برسیم.
فیروزی یادآور شد: هفت مرکز تسهیل گری در کردستان به عنوان نهاد واسط بین مردم و دولت ایجاد شده که با اهداف مختلف از جمله کار آفرینی و توسعه فعالیت های اقتصادی را حمایت می کند.
سیستم بانکی کردستان سختترین سیستم بانکی در کشور است
رئیس کانون کارآفرینی استان کردستان هم در این نشست با بیان اینکه سیستم بانکی در استان کردستان سختترین سیستم بانکی در کشور است که باید این نگرش تغییر کند، گفت: افزایش توان مدیریتی استان در تشخیص موانع کارآفرینی و دستیابی به راهکارهای رفع موانع و توسعه کارآفرینی، نهادینهسازی فرهنگ کارفرینی و غیره از اهداف تشکیل این کانون بوده است.
ناصر شکری شناسایی طرح و بررسی موانع کارآفرینان در استان و ارائه راهکارهای عملیاتی بهبود وضعیت را از وظایف اصلی این کانون بیان کرد و افزود: شناسایی عوامل موثر در توسعه کارآفرینی، بررسی قوانین و مقررات مرتبط با کارآفرینی و ارائه راهکارهای عملیاتی به منظور تسهیل قوانین و ارتباط موثر و سازنده با دستگاههای مرتبط در حوزه کارآفرینی از رسالتهای اصلی کانونهای کارآفرینی است.
وی گفت: تسریع در فرایند صدور و پیگیری مجوزها و کاهش زمان و هزینههای قبل از راهاندازی و تغییر دیدگاه و نگرش سیستم بانکی استان در پرداخت تسهیلات و پرهیز از سلیقهای عمل کردن آنها در پروژههای از دغدغههای کارآفرینان در استان است.
وی افزود: همکاری بانکها، دستگاههای اجرایی و دستگاههای خدمات رسانی در راستای رفع موانع اشتغال و توسعه استان از دیگر مطالبات جامعه کارآفرینی در استان است.
وی استفاده از ظرفیت عظیم کارآفرینان در راستای توسعه پایدار را در استان ضروری دانست و عنوان کرد: تمرکز تمامی فعالیتهای کارآفرینانه با محوریت کانون و جلوگیری از هم موازی کاری با ارائه یک استراتژی برنامه محور و برگزاری جلسات هیئت امنای مانون کارآفرینی در محل فعالیت کارآفرینان به منظور حل مشکلات و مسائل مبتلا به صورت فوری و تقویت جایگاه قانونی کانون کارآفرینی استان از نیازهای قابل توجه در استان است.
اکوسیستم حوزه کسب و کار در کردستان ضعیف است
رئیس پارک علم و فناوری کردستان هم گفت: اکوسیستم حوزه کسب و کار در این استان ضعیف است و فعالیتهایی که صورت میگیرد مسیری در توسعه استان نیست.
خالد سعیدی با بیان اینکه در زمینه کسب و کارهای دانش بنیان در سطح استان اقدامات خوبی انجام میشود گرچه تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، گفت: اگر بخواهیم به زنجیره تولید نگاه کنیم باید فراتر از آن پیش برویم و شبکه ارزش را مورد توجه قرار دهیم. اقتصاد امروز اقتصاد مجتمع بر اجتماع است، اگر یک سری فعالیتهای فناورانه را فقط در کنار هم به عنوان یک زنجیره در نظر بگیریم زنجیرههای متعددی در کنار هم هستند که فعالیتهای اجتماعی را به هم ارتباط میدهند که متاسفانه در این زمینه ضعیف عمل کردهایم.
سعیدی افزود: باید شبکههایی برای انجام کارهای نوآورانه و فناورانه ایجاد شود و نقش هر کدام از ارگانها مشخص شده و در کنار هم بگذاریم در چنین شرایطی اگر بخشی نقش بخش دیگری را انجام دهد موازیکاری شکل میگیرد.
نظر شما