اهالی فرهنگ و هنر جنوب آذربایجان غربی در حضور وزیر فرهنگ، گلایه ها کردند

سرویس آذربایجان غربی- هنرمندان جنوب استان آذربایجان غربی در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از محرومیت ها، مشکلات و کمبودهای این حوزه در استان انتقاد کردند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، صبح امروز سه شنبه (4 دی ماه) نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان، با اهالی فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه جنوب استان آذربایجان غربی در محل آمفی تئاتر اداره فرهنگ مهاباد برگزار شد.

محدودیت فیزیکی و کوچک بودن سالن باعث شد که تعداد زیادی از افراد حاضر در این جلسه تا پایان وقت ایستاده، در مراسم حضور یابند.

صالحی وزیر فرهنگ، در خصوص دلیل انتخاب این سالن کوچک در مهاباد گفت: شاید انتخاب این سالن، تلاش مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آشنایی با واقعیت های موجود باشد.

مهاباد از کمبود فضاهای فرهنگی رنج می‌برد

مناف ایران پناه هنرمند پیشکسوت مهابادی ‌در این آیین گفت: بهترین و زنده ترین هنرها، تئاتر است. امروز هنرمندان در محضر جناب وزیر با صداقت بدون گلایه و در نهایت تشکر خواسته‌های خود را مطرح کردند. زیرا هنرمندان مردمانی قدرشناس اند.

وی با اشاره به شعر ماموستا هیمن به سختی های زندگی هنرمندان پرداخت و افزود: جناب وزیر شما مشاهده می‌کنید که امروز در این سالن که آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد است به دلیل کمبود فضا عده ای سر پا ایستاده اند در واقع نبود سالن مشکل بزرگی است که هر بار در برگزاری مراسم و همایش های فرهنگی و هنری ما شرمنده مردم خواهیم شد.

وی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در سفر به مهاباد هیچ برنامه‌ای افتتاحی برای این شهرستان نداشتند، شهر مهاباد از کمبود فضاهای فرهنگی رنج می‌برد و این ساختمان سه طبقه که در ۳۰ سال گذشته ساخته شده اکنون وضعیت بسیار بغرنجی دارد همه تصمیمات فرهنگی و هنری این شهرستان در یک اتاق گرفته می شود.

وی با اشاره به اینکه سینمای شهر من کجاست؟ تصریح کرد: در اواخر دهه چهل این شهر چهار سینما داشت اما اکنون یک سالن سینما هم در این شهر وجود ندارد.

دکتر خالق جلیل نژاد بە نمایندگی انجمن های فرهنگی و هنری ثبت شدە در ادارە فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد هم در این آیین گفت: تقویت حوزە زیرساخت های فرهنگی و هنری، ایجاد و احداث مجمتع فرهنگی و هنری با قابلیت حرفەای هم در زمینە آموزش و هم در زمینە اجرا؛ ایجاد و تجهیز مجتمع سینمایی ، صدور مجوز رخدادهای فرهنگی ـ هنری سالیانە در چهار حوزەی : فیلم کوتاە و عکس ؛ نمایش های آیینی ـ سنتی، همایش علمی با گسترە ملی در حوزە فرهنگ و ادبیات، جشنوارە موسیقی و فولکلور از اهم تقاضاهای انجمن ها و پیشکسوت های فرهنگی و هنری مهاباد هستند.

وی ادامه داد: بحث بیمە فعالان فرهنگی، هنری و رسانەای ، اختصاص مساعدت های مالی سالیانە بە انجمن های فرهنگی و هنری فعال، نصب سردیس مشاهیر فرهنگی و هنری کرد در مکانهای فرهنگی و هنری پایتخت، ایجاد و صدور مجوز پژوهشگاە فرهنگی و هنری، در حوزە زبان مادری تخصص بودجە هم برای آموزش و هم برای پژوهش، ایجاد شرایط و حاشیە امن کاری در حوزە رسانە و روزنامە نگاری، تخصص بودجە برای مجتمع فرهنگی برای دو شهر جدید خلیفان و گوکتەپە حوزە شهرستان مهاباد نیز از این جمله است.

دسترسی هنرمندان به مسئولان دشوار است/ اداره های فرهنگ و ارشاد اقتدار لازم را ندارند

در ادامه بهروز اسراری از شهرستان بوکان گفت: مسئولین در دسترس نیستند و هنرمندان نمی‌توانند مستقیماً با آنها ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: مشکلات هنرمندان تنها مشکل مادی نیست، بلکه آنها توسط مسئولین بارها دست به دست می شوند و دیگر امیدی به آن ندارند که مشکلاتشان برطرف شود. مدیران و مسئولان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مدیرانی فرهنگی باشند اما این ادارات اقتدار لازم را ندارند.

اسراری ادامه داد: در بوکان دهمین جشنواره کاریکاتور برگزار می شود که هنرمندان برای تأمین هزینه‌های آن با مشکلات زیادی روبرو شده اند امیدواریم هزینه ثابت برای برگزاری این جشنواره سالانه در نظر گرفته شود. همچنین افزایش تعداد کتابخانه ها، حمایت از نویسندگان بوکانی و اعطای وامهای بدون بهره به آنها، بزرگداشت ادیبان و هنرمندان در زمان حیاتشان، امکان برگزاری جشنواره های فیلم و عکس در طول سال، احداث دانشکده های هنری از جمله خواسته های هنرمندان و فرهنگ دوستان بوکانی است.

وی با اشاره به تفاوت سیاست‌های اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی دو استان کردستان و آذربایجان غربی گفت: در کردستان ارتباط فرهنگی با کشورهای همسایه برقرار شده و بازار خوبی برای هنرمندان ایجاد شده است اما در آذربایجان غربی این گونه نیست و آثار هنرمندان ما دیده نمی شود.

هنرمندان جنوب آذربایجان غربی خواستاراحداث مجمتع های فرهنگی و سینما شدند

در ادامه معصومه بهرامی از شهرستان سردشت گفت: تخصیص اعتبار ویژه برای جشنواره موسیقی (بیت و حیران) و کنگره سراسری فرهنگی و ادبی بانوان، ساخت مجتمع فرهنگی در سردشت، ربط و میرآباد، همچنین ساخت نگارخانه در سردشت از جمله نیازهای مبرم فرهنگی این شهرستان است.

نماینده هنرمندان شهرستان پیرانشهر با اشاره به رشد جمعیت ۱۵۰ هزار نفری این شهرستان گفت: یکی از مطالبات هنرمندان پیرانشهر تجدید نظر در نحوه تخصیص اعتبارات به ویژه در حوزه فرهنگی است.

عثمان حسن زاده ادامه داد: فرهنگسرای پیرانشهر چند سالی است که به دلیل کمبود اعتبار با پیشرفت ۱۰ درصدی به حال خود رها شده است و تخصیص اعتباری ویژه جهت اتمام آن ضروری است همچنین در شهر لاجان از توابع پیرانشهر فاقد حتی یک متر مربع فضای فرهنگی و هنری است از این روی ضرورت یک سالن فرهنگی در این شهر احساس می شود.

سپس نماینده هنرمندان شهرستان میاندوآب با اشاره به این که این شهرستان سالن شایسته ای برای پذیرایی از مهمانان فرهنگی ندارد، گفت: مجتمع فرهنگی و هنری این شهرستان نیز تنها یادگار دولت اصلاحات است. گالری هنری با هزینه ای بالا در این شهرستان ساخته شده اما بدون استفاده مانده است. میاندوآب از شناسنامه فرهنگی هم بی نصیب است.

نماینده هنرمندان نقده هم اظهار داشت: این شهرستان دو سینما داشت اما در یک دهه اخیر در هر ۲ سینما بسته شده است. امیدواریم تلاش ها برای برگزاری جشنواره تئاتر طنز و جشنواره سنت های آیینی و محلی در این شهرستان شکل بگیرد. در نقده از ۴ نشریه و هفته نامه ۳ مورد تعطیل شده‌ است.

دکتر محمدی از شهرستان نقده هم گفت: نبود سالن و مجتمع های فرهنگی دردل مردم نیست بلکه باید درد مسئولین باشد و تا زمانی که مسئولین در این مورد احساس مسئولیت نکنند ما با همین وضع کمبود فضاهای فیزیکی رو به رو خواهیم بود.

فعال فرهنگی شهر محمدیار هم بغض اش ترکید او از مشکلاتی که برای موسسه فرهنگی و هنریش پیش آمده بود گفت و خواستار یک مجتمع فرهنگی هنری برای جوانان شهرش شد.

هنرمندان توان پرداخت ماهانه بیمه را ندارند/ تحصیلات مدیران فرهنگی غیر مرتبط است

نماینده هنرمندان شهرستان اشنویه در این مراسم اظهار داشت: هنرمندان این شهرستان از لحاظ مالی در مضیقه اند و توان پرداخت حق بیمه ماهانه خود را ندارند، در صورتی که از میزان پرداخت حق بیمه ماهانه هنرمندان کاسته شود اقدام مثبتی تلقی خواهد شد

بلدی افزود: نبود سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری در این شهرستان احساس می‌شود. در حال حاضر سینما قدس اشنویه به فروشگاه لباس زیر و اخیراً به پیتزافروشی تبدیل شده است امیدواریم تمهیدات لازم در خصوص احیای سینما انجام بگیرد این شهرستان از هرگونه جشنواره فرهنگی و هنری تاکنون بی بهره بوده است و کمبود نیروی انسانی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آن مشهود است.

شورش ابوبکری هنرمند سردشتی نیز در این مراسم غیر مرتبط بودن رشته های تحصیلی مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی را ضربه بزرگی به بدنه فرهنگ و هنر کشور دانست و افزود: صدور مجوز کنسرت در سردشت به رد کردن هفت خوان رستم نیاز دارد. برای برگزاری کنسرت ها سالن مجهز نداریم و صدور مجوز برای برنامه های فرهنگی در این شهرستان اغلب به صورت گزینشی انجام می گیرد.

وزیر وعده داد؛ خواسته های هنرمندان جنوب استان پیگیری می شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وعده داد که تمامی خواسته های مطرح شده در جلسه پیگیری خواهد شد.

در پایان این مراسم از سوی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد ترجمه کردی قرآن ماموستا هژار به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد همچنین از سوی شورش نصیری و ایرج سلیمان زاده و سایر هنرمندان تابلوها و هدایایی به رسم یادبود به وزیر تقدیم شد.

گفتنی است، امروز نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی 2 تن از هنرمندان شاهین دژی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت مهاباد افتتاح شد.

این نمایشگاه شامل 35 اثر از هنرمند نقاش «فریدون افضلی» و 37 اثر خوشنویسی از «ایرج سلیمان زاده» است که برای بازدید علاقه مندان به هنر در این مکان تا 11 دی ماه به نمایش گذاشته شده است.

کد خبر 102376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha