کردپرس: پس از تصمیم دونالد ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و اعلام رسمی این دستور، گزارش های ضد و نقیض در خصوص انتقال این نیروها که شمار آنان بیش از 2000 نفر اعلام شده است به اقلیم کردستان و برخی دیگر از مناطق عراق منتشر شده است، جبار یاور دبیر کل وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان در گفتگو با کردپرس، درباره این موضوع و گفتگوهای احتمالی آمریکا با مقامات سیاسی و نظامی اقلیم کردستان در این باره، گفت: هیچ گفتگویی با مقامات وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان در خصوص اعزام نیروهایی آمریکایی از سوریه به اقلیم و استقرار آن ها در کردستان انجام نشده است. باید اعلام کنم که تاکنون هیچ نیروی آمریکایی از شمال سوریه خارج نشده است و هیچ نیروی جدیدی از سوی ائتلاف جهانی ضد داعش هم وارد اقلیم کردستان نشده است.
پس از انتشار خبر تصمیم آمریکا به خروج نیروهایش از شمال سوریه که تحت کنترل نیروهای وابسته به حزب اتحاد دمکراتیک می باشد، درخواست هایی از سوی برخی احزاب و جریان های سیاسی وابسته به شورای میهنی کردهای سوریه برای اعزام نیروهای پیشمرگ موسوم به روژ، به مناطق کردنشین سوریه مطرح شده است. این نیروی نظامی که بیش از 8000 نفر اعلام شده است، از سوی حزب دمکرات کردستان (پارتی) آموزش داده و تسلیح شده اند و از کردهای سوری آواره در اقلیم کردستان وابسته به احزاب شورای میهنی کردهای سوریه تشکیل شده است.
دبیر کل وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان درباره گزارش های مربوط به بازگشت نیروهای لشکر روژ به کردستان سوریه، به کردپرس گفت: قبل از هر چیز باید اشاره کنم که به عنوان وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان اطلاعی از این موضوع نداریم. دلیل این امر نیز این می باشد که نیروهای لشکر روژ در چارچوب سازمانی وزارت داخلی اقلیم کردستان تعریف شده اند. شخصاً اطلاع دارم که تاکنون درباره موضوعی که مطرح کردید هیچ گفتگویی صورت نگرفته است. تاکید می کنم که این موضوع هیچ ربطی به وزارت پیشمرگ ندارد و آنچه شخصاً از مقامات نیروهای سوریه دمکراتیک و مقامات اقلیم کردستان شنیده ام، تاکنون هیچ گفتگویی برای بازگشت این نیرو به کردستان سوریه صورت نگرفته است و هیچ توافقی هم میان نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و شورای میهنی کردهای سوریه (ENKS) یا طرف هایی که سرپرستی این نیروها را بر عهده دارند بر سر اعزام نیروهای لشکر روژ منعقد نشده است.
جبار یاور در خصوص احتمال حصول توافق میان دو جریان کردی سوریه برای بازگشت نیروهای موسوم به لشکر روژ به مناطق کردنشین سوریه، گفت: تا هنگامی که دو طرف مذکور یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و شورای میهنی کردهای سوریه (ENKS) دارای اختلافات و کشمکش های سیاسی باشند و این اختلافات پایان نیابد، مسئله اعزام لشکر روژ به سوریه حل و فصل نخواهد شد.
دبیر کل وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان درباره تأثیرات و تبعات خروج نظامیان آمریکایی از سوریه بر امنیت عراق و اقلیم کردستان به عنوان بخشی از این کشور، گفت: بدون شک تاثیرگذار خواهد بود. تمامی تحلیلگران و کارشناسان نظامی و امنیتی در سوریه و حتی آمریکا نسبت به تبعات منفی خروج نظامیان آمریکا از سوریه هشدار می دهند و آن را موجب نگرانی می دانند. شاهدیم که جیمز مَتیس وزیر دفاع و برت مک گورک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف بین المللی ضد داعش، در اعتراض به این تصمیم استعفا دادند. از سوی دیگر، رهبران و مقامات سیاسی و نظامی کشور های عضو ائتلاف جهانی ضد داعش اذعان دارند که عقب نشینی نیروهای آمریکا از سوریه موجب افزایش عملیات ها و اقدامات تروریستی تروریست های داعش و برهم خوردن ثبات سوریه و شمال این کشور خواهد شد. دلیل این امر نیز این مهم است که هنوز جنگ با داعش به پایان نرسیده است. هر نوع نا امنی و بی ثباتی در سوریه بدون شک تاثیری منفی بر عراق و کشورهای همسایه و در مجموع کل منطقه خواهد داشت.
این مقام عالی رتبه نظامی در اقلیم کردستان در پاسخ به سؤالی در مورد احتمال خروج نیروهای آمریکایی از عراق و اقلیم کردستان با توجه به سیاست و رویکرد جدید دولت ترامپ به منطقه، گفت: بر اساس موضع گیری ها و اظهارات رسمی دولت آمریکا و مقامات سیاسی و نظامی این کشور به ویژه اظهارات رئیس جمهور و وزارت دفاع، تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی، مختص به سوریه می باشد. نیروهای آمریکایی در عراق باقی خواهند ماند و هماهنگی و همکاری آن ها با ارتش عراق و نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان ادامه خواهد یافت.
*مصاحبه : حسن صالحی – سرویس عراق و اقلیم کردستان خبرگزاری کردپرس
نظر شما