به گزارش کردپرس؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری، ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار آذربایجان غربی و با حضور جمشید انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور و فعالین اقتصادی و مدیران واحدهای تولیدی و اداری برگزار شد.
در این جلسه جمشيد انصاري، با اشاره به نقش ویژه آذربايجان غربي در مقاومت مقابل تحریم ها گفت: آمريكا به تعبير خود در صدد ايجاد فشار حداكثري در حوزه اقتصاد به ايران است، اما راهكار رو در رويي با اين فشارها مقاومت است و بر همين اساس، مردم همه استان هاي كشور بايد نقش خود را ايفا كنند كه اين نقش براي استان هاي مرزي از جمله آذربايجان غربي ويژه است و نهادهاي ملي نيز در اين مسير همراه مديران استاني هستند.
معاون رييس جمهوري با اشاره به اينكه آذربايجان غربي در حوزه خدمات به ويژه تجارت، صادرات و واردات مي تواند اشتغال قابل توجهي را ايجاد كند، بيان كرد: بايد با بهره گيري از مزيت اين بخش، صدمه هاي وارد شده به حوزه اشتغال جبران شود.
وي تصریح کرد: همراهي مردم و فعالان اقتصادي در شرايط كنوني براي رد شدن از زير بار تحريمها بسيار اثرگذار است و نبايد در اين وضعيت، انتظار شرايط عادي و بدون مشكل در حوزه اقتصاد را داشت.
انصاري از ممنوعيت اختصاص اعتبار براي طرح هاي با پيشرفت فيزيكي كمتر از ۵۰ درصد در قالب لايحه بودجه سال آينده خبر داد و گفت: تنها پروژههايي كه به بخش خصوصي واگذار شود مي تواند از اعتبار مكمل دولتي نيز استفاده كند كه در اين خصوص بايد همه استانها اقدامات لازم را انجام دهند.
وي با انتقاد از سرانه پايين تسهيلات اشتغال در آذربايجان غربي افزود: با رقم ۴۰ تا ۵۰ ميليون تومان، كيفيت اشتغال در اين استان پايين است و نمي تواند پايدار باشد؛ مسوولان استاني بايد در اين راستا فكر اساسي بكنند.
وي تاكيد كرد: بايد بررسي هاي ميداني مناسبي در راستاي اثرگذاري تسهيلات بانكي طرح هاي اشتغال پايدار روستايي و فراگير انجام شود كه در اين صورت مي توان بخش مهمي از خلاءها را شناسايي و براي آنها برنامه ريزي كرد.
استاندار آذربایجان غربی نیز در كارگروه اقتصاد مقاومتي و اشتغال آذربايجان غربي گفت: جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال از مهمترین اولویت های استان است که تحقق این اهداف علاوه بر تلاش و همت مدیران و مسئولان استانی، توجه ویژه مسئولان کشوری به استان را نیز می طلبد.
شهریاری به ظرفیت استان در توسعه بخش خدمات نیز اشاره کرد و گفت: گسترش مشاغل خدماتی می تواند بخش بزرگی از نیازهای اشتغال استان را تامین کند لذا این سیاست نیز با نظارت معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در حال پیگیری و اجراست.
مقام عالی استان همچنین خواستار افزایش سقف تصمیم گیری استان ها در خصوص طرح های مربوط تسهیلات اشتغال روستایی شد و گفت: سقف تصمیم گیری برای تسهیلات اشتغال روستایی در استان ها 6 میلیارد تومان است که لازم است این سقف افزایش یابد.
شهریاری ادامه داد: از طرح اشتغال فراگیر به علت بالا بودن نرخ تسهیلات استقبال چندانی نمی شود که درخواست داریم این نرخ 18 درصد با پیگیری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور کاهش یابد.
استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر اینکه این استان می تواند لاستیک مورد نیاز کشور را با احداث کارخانه تولیدی، تامین کند، گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی در این خصوص ابراز آمادگی کرده که امیدواریم با نگاه ویژه دولت، مقدمات راه اندازی این واحد تولیدی فراهم شود.
نظر شما