به گزارش کردپرس، برنامه ای جهت شناساندن پتانسیل های فرهنگی، اجتماعی با نام شب فرهنگی دیواندره توسط دیواندره ای های مقیم سنندج برنامه ریزی شد و بعد از اطلاع رسانی در شب ششم دی ماه در تالار فروردین مجتمع فجر سنندج برگزار شد .
بارش برف و سردی هوا در ساعاتی قبل از برگزاری مراسم احتمال این را می داد که استقبال چندانی از این مراسم نشود اما آنچه اتفاق افتاد متفاوت با آن بود و حدود 300 نفر بیشتر از ظرفیت سالن از این مراسم استقبال کردند تا جایی که تعدادی از مسولان بر صندلی های پلاستیکی تکیه زدند و تعدادی زیادی از مردم هم بیش از 4 ساعت سر پا برنامه را نظارگر بودند.
در این برنامه فرهنگی سید احسن علوی نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران، فرماندار و شهردار سنندج و تعدادی از مدیران کل حضور داشتند اما خبری از حضور فرماندار دیواندره، بخشداران و روسای ادارات نبود و تنها شهردار، اعضای شورا و روسای دو اداره در آن حضور داشتند که احتمالا این عدم حضور بخاطر بهره نبردن از نظر مسئولان ارشد شهرستان در نحوه برگزاری مراسم بوده است.
اجرای موسیقی های فولکلور توسط هنرمندان قدیمی دیواندره، اجرای نمایش توسط گروه انعکاس خیال، شعر خوانی ، مداحی ، دو نوازی دهل و سرنا و اجرای آهنگ های توسط هنرمندان جوان از جمله برنامه های این شب فرهنگی بود. یکی از نکات مثبت این برنامه عدم سخنرانی های کسل کننده بود و تنها یک نفر از کارآفرینان خوش نام دیواندره ای دقایقی برای حضار سخنرانی کرد.
در پایان به قید قرعه جوایزی به چند تن از حضار اهدا شد و در کنار این برنامه نمایشگاه عکس هایی تاریخی دیواندره بر پا شد و حضار از این نمایشگاه دیدن کردند. و با علام مجری برنامه 7 دی ماه با اسم دیواندره در تقویم استانی به ثبت رسید.
عبدالله مرادی که یکی از تماشاگران این برنامه بود می گوید: شب فرهنگی دیواندره با همه ی نقد هایی که داشت به اتمام رسید اما چهره ی خاکستری این مراسم را که براستی برای همگان محرز بود بیش از بیش برای مردم دیواندره روشنتر کرد تعریف و تمجید از خاندان ، خانواده ها و ذکر اسامی که دم به دم از زبان مجری های این مراسم جاری می شد مشخص بود که پایان این شاهنامه چه سرانجامی داشت.
وی ادامه می دهد: مردمی که با این هوای برفی با هرسختی که بود خودشان را به این مراسم رسانده بودند اما از صدقه سری بانیان این مراسم نصفی از این مردم نازنین، ایستاده مراسم ٤ ساعته ی شب فرهنگی دیواندره را نظاره گر بودند حقیر شاهدم خیلی از حاضرین مراسم وسیله ی شخصی نداشته و از طریق ماشین های رهگذری که از ترمینال دیواندره، سنندج خودشان را با هر سختی بود با این هوای زمستانی و برفی ، خطرات جاده ی مرگ دیواندره ، سنندج را با سطح جاده یخی به جان خریده و با عشق و عرق وصف ناپذیری که به خاک اجدادی خویش داشته در مراسم شب فرهنگی دیواندره در مجتمع فرهنگی فجر حضور رسانده و شرافت و بزرگی خویش را با عمل ، نه با حرف با حضور خویش در این مراسم اثبات کردند.
اما سوالی که اینجا مطرحه این است که چرا بزرگوارانی که باعث و بانی این مراسم بودند پیش بینی این حضور مردم را نکرده و فضای بزرگتری را در خور و شأن این مردم انتخاب و حداقل پذیرایی و تقدیر و تشکری از دوستانی که سرآپا ایستاده تا پایان مراسم حضور داشتند رو به عمل نیاوردند.
مرادی می افزاید: نقد دیگه ای که همگان به عینه دیدند بی نظمی خاصی روی سن بود که براستی چیزی شبیه بازار شام شده بود امید است مجری های عزیزی که از این به بعد در مراسمات این چنینی حضور پیدا می کنند به این امر توجه کرده و نقدهایی که حقیر فقط به این مورد اکتفا کردم را به آنها توجه کرده و بی نظمی که گریبانگیر مراسم شده بود را با مدیریت خاص خود ازعهده ی آن برآیند.
اما خبری که همگان از شنیدن آن خوشحال شدند شب هفتم دی بود که از سوی مسئولین در تقویم استانی به اسم دیواندره انتخاب شد اما چیزی که مورد نقد است اینه که چرا ۷ دی که در فصل زمستان است رو به اسم دیواندره انتخاب کردند آیا مسئولین ذی ربط نمی دونند با هوای برفی و خطرات پیش روی جاده ی دیواندره ، سنندج که برای همگان محرزاست نمی تونستند این روز تقویمی رو به فصل بهار یا تابستان موکول کرده تا خدای نکرده مشکل و حادثه ای برای این مردم نازنین که برای هم نشینی و جنگ شادیی که قصد و نیت بانیان آن هم بر این بوده به سوگواری و عزا تبدیل نشود امید است مسئولین محترم این مورد را پیگیر و انتخاب شب فرهنگی دیواندره رو به روز و شبی دیگر موکول کنند.
یکی دیگر از افرادی که از نزدیک این برنامه را دنبال کرد می گوید: دیواندره دارای مشاهیر و علمای بسیاری در طول تاریخ بوده است اما متاسفانه اسمی از بسیاری از این مشاهیر در برنامه آورده نشد و تنها رهگذری به اسم چند تن اشاره شد و بیشتر برنامه ها از لحاظ کیفی می توانست بهتر باشد.
وی می افزاید: در کلیپی که پخش شد ایراداتی محسوس بودبه عنوان مثال از حسین آباد به عنوان بخشی از دیواندره نام برده شد که سال هاست این بخش از دیواندره جدا شده است و جا داشت بهتر و کیفی تر به محتوای برنامه پرداخت.
وی ادامه می دهد: در کل از این باب که مردم ساعاتی را دور از فضای مجازی به تماشای برنامه ای متفاوت نشستند کار مورد تقدیری بود امیدواریم در سال های آینده کم و کاستی ها رفع شود و برنامه های کیفی تری جایگزین شود
نظر شما