بزرگداشت برادران  یوسف زمانی در تهران برگزار می شود

سرویس کردستان- مراسم بزرگداشتی با همت خانواده یوسف زمانی برای حسن و حسین یوسف زمانی هنرمندان نامدار کُرد 14 دی ماه در تهران برگزار می شود.

به گزارش کرد پرس، این دو برادار آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر و از نامداران موسیقی کردستان و ایران هستند که خدمات شایان توجهی به موسیقی اصیل ایرانی و کُردی داشته اند. این مراسم با همت خانواده این هنرمندان روز جمعه چهاردهم دیماه از ساعت ۱۷ الی ۲۰ در تهران خیابان انقلاب خیابان ۱۲ فروردین نبش کوچه نوروز ساختمان نور طبقه اول برگزار می شود و بانیان آن قصد دارند از این پس این مراسم را هر سال برگزار کنند. در این مراسم تعدادی از خوانندگان، شعرا و اساتید موسیقی با زبان های کردی و فارسی بەاجرای برنامە می پردازند.

از جمله مهمانان این مراسم می توان به ، استاد خلیل یوسف زمانی ، دکتر قدمعلی سرامی ادیب شاعر بزرگ معاصر، استاد علیرضا پورامید شاعر ،مدرس، استاد سهیل محمودی شاعر، دکتر فرهنگ مشعشعی، فرشید حسامی موسیقیدان، خواننده و آهنگساز، ژيوار شيخ الاسلامي موسیقی دان، امير عباس ظفر نوازنده ويلون، شهريار ناصر آبادي نوازنده تنبك و تعدادی دیگر از هنرمندان اشاره کرد.

زندگی نامه حسین یوسف زمانی

هنرمند نامدار حسین یوسف‌زمانی در سال ۱۳۱۲ در شهر سنندج متولد شد، پس از تحصیلات دوره اول متوسطه وارد مدرسه موزیک نظام شد و طی دو سال از این مدرسه فارغ‌التحصیل شد. وی در این دوران با همراهی زنده‌ی ادان حسن یوسف زمانی (برادر حسین یوسف‌زمانی) و حسن کامکار (پدر کامکارها) اولین کلاس موسیقی را در شهر سنندج تأسیس کرد.

حسین یوسف‌زمانی اوایل سال ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل به تهران عزیمت کرده و وارد کنسرواتوآر هنرستان عالی موسیقی شد و همزمان با تحصیل موسیقی همکاری خود را با رادیو ایران شروع کرد. در اواخر سال‌های تحصیل به دعوت مرحوم حشمت سنجری وارد ارکستر سمفونیک تهران واپرای تهران شد و همزمان با ارکسترهای مختلف از جمله ارکستر گلها، باربد، نکیسا، جاز فلکلوریک، و ارکسترهای دیگر همکاری داشت و پس از ۸ سال سال موفق به اخذ لیسانس با درجه ممتاز گردید.

حسین یوسف‌زمانی طی این سالهای طولانی آثار موسیقایی بسیاری برای ارکستر ملی، ارکستر سمفونیک، ارکستر کردی و دیگر ارکسترها تصنیف نمونه و بسیاری از همان آثار را نیز رهبری کرده که پس از آماده‌سازی نهایی به صورت نوار یا پخش از رادیو و تلویزیون در اختیار دوستداران موسیقی قرار گرفته‌است.

از برترین آثار او می‌توان به سوییت سمفونیک سوگ سهراب (قطعه موسیقایی الهام گرفته شده از شاهنامه) که به مناسبت هزاره سرایش شاهنامه و بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی به سفارش سازمان یونسکو در جهان پخش شده اشاره کرد. از آثار دگر ایشان مجموعه مهتاب برای ارکستر سمفونیک با صدای صدیق تعریف، مجموعه بوی باران به همراهی ارکستر سمفونیک و صدای محمدرضا شجریان، مجموعه‌های باغ ارغوان، گنبدهای سبز و آبی، پریزاد با صدای علیرضا افتخاری اشاره کرد. استاد حسین یوسف زمانی در سه‌شنبه ۱۰ دیماه ۱۳۹۲ پس از یک دوره بیماری سرطان مغز استخوان در بیمارستان پارسیان تهران از قفس تن رها شد.

زندگی نامه حسن یوسف زمانی

حسن یوسف‌زمانی (زادهٔ ۱۳۱۰ در سنندج- درگذشتهٔ ۱۳۸۸ در کانادا) آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر اهل ایران بود.

وی تحصیلات ابتدایی را در سنندج گذراند و آموختن موسیقی را در سن ۱۵ سالگی در مدرسه موزیک نظام همین شهر آغاز کرد و شروع به نواختن سازهای کلارینت و ساکسوفون کرد.

حسن یوسف زمانی در سال ۱۳۳۷ به همراه برادرش حسین به تهران رفت و در کنسرواتوار و هنرستان عالی موسیقی زیر نظر معلمانی چون غلامحسین قریب، هوشنگ استوار، حسین ناصحی و لوییجی پازاناری و فریدون فرزانه درسهای موسیقی را آموخت و دوره‌های عالی این هنر را به خوبی گذراند. دو ساز تخصصی یوسف‌زمانی کلارینت و ویلن آلتو بودند.

در سال‌های میانی دهه چهل با تلاش و پی‌گیری برادران یوسف زمانی نخستین ارکستر موسیقی کردی راه‌اندازی شد که رهبری آن را حسن و سرپرستی‌اش را حسین بر عهده گرفتند. یوسف زمانی در سال ۱۳۷۰ به کانادا مهاجرت کرد و در سال ۱۳۷۱ در تورنتو سکونت گزید و با تشکیل گروهی به نام پژواک به توسعه و گسترش موسیقی علمی و سنتی ایران همت گماشت. او در آنجا یکصد آهنگ جدید نوشت که منتشر نشده‌اند.

حسن یوسف زمانی در طول مدت فعالیتش ۱۱۰ آهنگ فارسی و ۹۰ آهنگ کردی برای خوانندگان ساخت. برخی از ساخته‌های وی توسط خوانندگانی چون نادر گلچین، محمد رضا شجریان، سراج، شهرام ناظری و دیگر خوانندگان خوانده سد. تصانیفی چون دولت عشق، اشک مهتاب و مبتلا از جمله معروفترین کارهای مشترک میان حسن یوسف‌زمانی و استاد شجریان به شمار می روند. آلبوم نجوا با صدای شهرام ناظری و آلبوم طریقت عشق با صدای حسام الدین سراج نیز از جمله کارهای مشترک این هنرمندان است. وی اواخر عمر به سرطان ریه دچار شد و در ۲۵ مرداد ۱۳۸۸ در کانادا درگذشت.

هوشنگ کامکار از موسیقی دانان برجسته کشور گفته است: «حسن یوسف زمانی از جمله موسیقیدان های برجسته ایرانی بود که آثار ارزشمندش از جاودانه های موسیقی ایرانی بوده و باعث شادی روح او خواهد شد. حسن یوسف زمانی از جمله هنرمندان با ذوقی بود که هم به موسیقی فارسی و هم موسیقی کردی اشراف داشت که از آثار ماندگار او می توان به "مزن بر دل" و " اشک مهتاب" با صدای محمدرضا شجریان اشاره کرد. در موسیقی کردی نیز می توان به آثاری از او اشاره داشت که با صدای مظهر خالقی منتشر کرده بود.»

کد خبر 102858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha