به گزارش کُردپرس، محمدباقر نوبخت در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برای تشریح عملکرد بودجه 97 و برنامه های دولت برای بودجه عمرانی سال آینده افزود: بر اساس پیش بینی لایحه بودجه سال آینده درآمد ارزی دولت 33 میلیارد دلار است که اگر 20 درصد سهم صندوق توسعه ملی و سهم شرکت ملی نفت از این میزان خارج شود، درآمد خالص ارزی دولت به 21 میلیارد دلار بالغ می شود.
وی با اشاره به اینکه دولت می توانست با پذیرش تضعیف پول ملی این رقم را در طرح های عمرانی و بودجه جاری هزینه کند گفت: با این کار فشار مضاعفی بر مردم وارد می شد لذا دولت تلاش کرد در لایحه بودجه سال بعد، 14 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و نهاده های دامی و کشاورزی اختصاص دهد، ضمن اینکه تلاش می کنیم نرخ ارز در سامانه نیما نیز کاهش یابد و بانک مرکزی با اطمینان و قوت، منابع ارزی را مدیریت می کند بنابراین ، این امر که دولت به دنبال کاهش ارزش ریال مقابل دلار برای تراز کردن حساب های خود و کاهش کسری بودجه است به هیچ عنوان صحیح نیست.
نوبخت همچنین در خصوص سکوت لایحه بودجه در مورد افزایش نرخ حامل های انرژی نیز گفت: در لایحه سال جاری به مجلس پیشنهاد دادیم که مبلغ 17 هزار و 300 میلیارد تومان از محل واقعی کردن قیمت ها درآمد داشته باشیم که عده ای در مجلس با آن مخالفت کردند بنابراین، این پیشنهاد امسال حذف شد اما اگر مجلس شورای اسلامی این موضوع را تصویب کند آماده اجرای آن هستیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در مورد اعتباری که بانک مرکزی برای رفع مشکل سپرده گذاران موسسات مالی غیر مجاز اختصاص داد نیز گفت: ما اعتباری به موسسات مالی غیر مجاز ندادیم اما بخاطر فشارهای اجتماعی و با مصوبه های قانونی، بانک مرکزی این مبلغ را تخصیص داد تا از محل فروش دارایی های این موسسات بازگردد که البته ، هنوز این پول ها به خزانه بازنگشته است.
وی از افتتاح خط آهن میانه - بستان آباد و قزوین - رشت تا پایان سال خبر داد و گفت: با وجود همه سختی ها، تلاش کرده ایم هیچ خللی به بودجه طرح های عمرانی وارد نشود و تا وقتی من باشم، اجازه نمی دهم مشکلات بودجه ای با بودجه طرح های عمرانی جبران شود.
نوبخت جمع کل تخصیص بودجه ابلاغ شده به طرح های عمرانی را 63 هزار و 435 میلیارد تومان دانست و گفت: از این مبلغ 28 هزار و 800 میلیارد تومان در پیوست شماره یک قانون بودجه و 34 هزار و 350 میلیارد تومان در ردیف متفرقه ها گنجانده شده و از این محل تاکنون، 12 هزار و 356 میلیارد تومان به صورت نقدی به طرح های عمرانی تخصیص یافته و 6 هزار و 800 میلیارد تومان بر اساس بند "ز" تبصره 5 تخصیص یافته که باید تا پایان سال تسویه شده و به سال بعد موکول نخواهد شد.
وی افزود: همچنین 14 هزار میلیارد تومان به صورت انتشار اسناد خزانه بند "ب" و هزار و 820 میلیارد تومان اسناد خزانه بند "ه" اختصاص داده ایم.
وی همچنین افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان به میزان 20 درصد را یکی دیگر از شاخصه های لایحه بودجه سال 98 عنوان کرد و از نمایندگان خواست با توجه به اینکه هرگونه تغییر در ردیف های درآمد و هزینه ای دولت، غیرواقعی و غیر قابل تحقق است و فقط برای برخی دستگاهها توقع ایجاد خواهد کرد، تلاش کنند تا ردیف های درآمد و هزینه دولت، در قانون بودجه مصوب مجلس تغییر نکند.
نوبخت همچنین سهم طرح های عمرانی در لایحه بودجه سال 98 را 36 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: باید به گونه ای تلاش کنیم که این بودجه تنها در محل طرح های اولویت دار یا در آستانه افتتاح هزینه شود تا هرچه زودتر طرح به افتتاح برسد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در لایحه سال آینده حذف 3 دهک درآمدی از فهرست یارانه بگیران بر عهده استانداران گذاشته شده است از این پیشنهاد دفاع کرد و گفت: امسال ما می خواستیم این اقدام انجام شود اما از شناسایی این افراد ناتوان بودیم و حتی وقتی یارانه چند میلیون نفر قطع شد بلافاصله مورد اعتراض واقع شدیم و در بسیاری از موارد متوجه شدیم حق با آن افراد است و نباید یارانه آنها قطع می شد بنابراین مقرر کردیم این طرح در سطح استان ها انجام شود و ما ناظر باشیم ضمن اینکه باید مبالغی که در استانها از محل قطع یارانه صرفه جویی می شود، در سطح همان استان سرمایه گذاری شود و به استان دیگری منتقل نشود.
به نقل از تسنیم،وی همچنین برخی اظهار نظرها در فضاهای مجازی را در مورد کاهش اعتبارات استانی تکذیب کرد و گفت: این موضوع به هیچ وجه درست و دقیق نیست و ظاهرا توسط افراد مغرض با اهداف خاص تهیه شده است.
نظر شما