به گزارش کردپرس به نقل از بغداد الیوم، محمد علی الحکیم، وزیر امور خارجه عراق بعد از ظهر چهارشنبه در میزگردی با برخی رسانه های محلی و خارجی اعلام کرد که طی ماه ژانویه جاری رئیس جمهوری یک کشور مهم و همچنین محمد جواد ظریف، مایک پومپئو و ژان ایو لودریان، وزرای امور خارجه ایران، آمریکا و فرانسه به کشورش سفر خواهند کرد.
الحکیم در رابطه با نشست اقتصادی سران اتحادیه عرب که قرار است در هفته پایانی ماه جاری میلادی در شهر بیروت، پایتخت لبنان برگزار شود نیز تاکید کرد که ریاست هیئت عراق در این نشست بر عهده برهم صالح، رئیس جمهوری یا عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور خواهد بود.
وزیر خارجه عراق ضمن تایید گزارشهای حاکی از این که اردن و برخی کشورهای قاره اروپا و حاشیه خلیج فارس از ورود آن دسته از شهروندان کشورش که گذرنامه های آنها مهر ورود به سوریه و ایران خورده جلوگیری می کنند، در این باره اظهار داشت: درخواست کردیم که این مسئله لغو شود با این حال به ما پاسخ دادند که مربوط به امنیت ملی کشورهای مذکور است.
الحکیم با تاکید بر این که سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عراق برای دیدار با نیروهای کشورش ناگهانی نبوده، در این باره تصریح کرد: ساعت 9 صبح همان روز در جریان این سفر قرار گرفتیم و قرار بود مقصد آن بغداد باشد.
وزیر خارجه عراق ضمن اعلام این که درخواست برگزاری دیدار ترامپ با عبدالمهدی در یک چادر در داخل پایگاه عین الاسد در استان مرزی الانبار در غرب این کشور را رد کردند، افزود: ترامپ بسیار عجله داشت و درخواست کرد یک دیدار 10 دقیقه ای با عبدالمهدی داشته باشد با این حال آن را رد کردیم و به جای دیدار، یک گفت و گوی تلفنی هشت دقیقه ای میان دو طرف انجام شد.
الحکیم با بیان این کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (NATO) در چارچوب ائتلاف بین المللی ضد داعش، روند بازسازی عراق و آموزش نیروهای آن به کشورش کمک کردند، اظهار داشت: ناتو فرآیند آموزشی خود در عراق را با 600 مربی جدید برای آموزش نیروهای پلیس توسعه خواهد داد.
وزیر خارجه عراق ضمن تاکید بر این که کشورش درخواست عضویت در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل را ارائه داده، خاطر نشان ساخت که در رابطه با گزارش های حاکی از فعالیت 600 عضو حزب منحله بعث در این وزارتخانه و هیئت های دیپلماتیک هیچ گونه اطلاعاتی ندارد.
الحکیم ضمن اعلام این که برای انجام تغییرات در فهرست نامزدهای فعالیت به عنوان سفرای عراق در کشورهای مختلف درخواست هایی مطرح شده، تاکید کرد که وزارت خارجه و کمیته روابط خارجی پارلمان مسئولیت تعیین سفرا را بر عهده خواهند گرفت و این کار از طریق یک کمیته ویژه و به دور از رانت خواری و رابطه مداری یا اعمال فشار احزاب انجام خواهد شد جایی که تمامی جریان های سیاسی را نیز به معرفی افراد شایسته برای انتصاب به عنوان سفیر ملزم خواهند کرد.
وزیر خارجه عراق همچنین خاطر نشان ساخت که این وزارتخانه برای تمامی افراد پیش از آن که به عنوان دیپلمات استخدام شوند، شرط گذاشته که یکی از زبان های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و آلمانی را بدانند در حالی که آزمون زبان انگلیسی نیز یک مسئله اساسی خواهد بود و هیچ کسی از آن مستثنی نخواهد شد.
نظر شما