پتانسیل ویژه استان های مرزی در بازسازی سوریه و عراق/ تقویت گردشگری سلامت کردستان نیازمند توسعه حمل و نقل هوایی

سرویس کردستان - دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه گفت: استان های مرزی از جمله استان کردستان ظرفیت های ویژه ای برای ورود به بازسازی عراق و سوریه دارند و باید از این ظرفیت ها استفاده کرد.

به گزارش کردپرس، حسن دانایی فر روز یکشنبه در سی و یکمین نشست شورای گفتگوی بخش دولت و خصوصی در کردستان با بیان اینکه حداقل 300 میلیارد دلار برای بازسازی عراق و 200 میلیارد دلار برای سوریه پیش بینی شده است، گفت: عراق روزانه سه و نیم میلیون بشکه صادرات نفت دارد و امسال بودجه این کشور 105 میلیارد دلار تعیین شده که فرصتی برای توسعه فعالیت های اقتصادی در آن است.

وی با بیان اینکه شرکت های ایرانی تا سال 2012، بیش از 75 درصد خدمات ارایه شده در کشورعراق را به خود اختصاص داده بودند، افزود: بعد از کاهش قیمت نفت و فعالیت گروه تروریستی و تکفیری داعش، این شرکت ها و همتایان آنها در عراق و اقلیم دچار مشکل شدند. اقدامات جدی در راستای واگذاری طرح ها در عراق به شرکت های فنی ومهندسی ایرانی انجام شده است، همجواری و همزبانی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق نقطه قوتی است که می توان از آن نهایت استفاده را برد.

دانایی فر اضافه کرد: در سال گذشته‌ حدود سه میلیون زائر ایرانی به عراق و سه میلیون زائرعراقی هم وارد ایران شدند که این آمار شامل 72 درصد گرشگران خارجی در ایران و 75 درصد گردشگران ایرانی در عراق است.عراق در مجموع با بیش از 11 میلیارد دلار حجم صادرات رتبه اول مقصد کالاهای صادراتی ایران را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات ایران به عراق در بخش های مختلف کالاهای غیر نفتی و انرژی است اظهار داشت: در بخش کالا حجم صادرات کشور به عراق در سال گذشته 6.4 میلیارد دلار بوده که پیش بینی می شود امسال با 35 درصد رشد به 8.1 میلیارد دلار برسد.

وی افزود: میزان صادرات ایران در 9 ماه سال جاری بیش از 40 درصد افزایش دارد که با توجه به این روند پیش بینی افزایش 35 درصدی صادرات تا پایان سال جاری محقق شدنی است.

گردشگری سلامت کردستان با حمل ونقل هوایی تقویت می شود

استاندار کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه ایجاد و تقویت گردشگری سلامت بین ایران و اقلیم کردستان عراق نیازمند برقراری حمل و نقل هوایی است، گفت: در راستای برقراری این ارتباط به صورت منظم، پیگیری و تلاش زیادی انجام یافته است اما همچنان مشکلات وجود دارد.

بهمن مرادنیا افزود: به دلیل نبود پرواز بین 2 طرف، بیشتر گردشگران حوزه سلامت علی رغم وجود تمامی امکانات بهداشتی و درمانی در استان کردستان، راهی تهران می شوند.

استاندار کردستان گفت : اگر مرز سیرانبد رسمی شود بسیاری از مسائل امنیتی حل و فصل شده و گردشگری سلامت در این استان هم تقویت می شود. انتظار می رود در زمینه ارتباط ریلی نیز کار ویژه برای توسعه کردستان با رساندن این خط به مرز باشماق انجام شود تا توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی در این استان تقویت شود.

وی اضافه کرد: پیش تر حدود 20 هزار مهندس و تکنسین ایرانی در اقلیم کردستان عراق مشغول بکار بودند ولی چون ویزای کار به آنها داده نمی شود اکنون به کمتر از پنج هزار نفر کاهش یافته است.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه با از دست دادن فرصت ها، رقبا جایگزین می شوند، اظهارداشت: اگر مشکلات موجود در مرزهای باشماق، سیرانبند و سیف حل شود هزینه های اضافی از صادرات این استان گرفته می شود.

وی گفت: در ارتباط با سرمایه گذاری فعالان اقتصادی عراقی در شهرهای مرزی ایران، توافقاتی با استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق انجام شده است.

بي‌توجهي به بخش خصوصي در كردستان

رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي سنندج هم در این جلسه بی توجهی به بخش خصوصی در استان کردستان را یکی از عوامل ضعبف بودن بنیه های اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: برای توسعه استان باید ظرفیت های بخش خصوصی به کار گرفته شود.

سیدکمال حسینی با بیان اینکه کردستان علی‌رغم ظرفیت‌های بخش کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری و... در شاخص‌های اقتصادی کشور جایگاه خوبی ندارد، گفت: در میان جنگ‌ها و آشوب‌ها کشور ایران جزیره امن بوده است و امروز کردستان بر اساس شاخص‌های مردمی یکی از امن ترین و متعهدترین استان‌های کشور است.

وی افزود: انتظار داریم شرایط سخت افزاری و نرم‌افزاری به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی مدنظر قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اظهار داشت: از سرگیری فعالیت مرز سیف سقز و رسمی شدن مرز سیرانبند، ضرورت ایجاد تردد مرزی برای بازرگانان دو طرف و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل مشترک از جمله انتظارات فعالان بخش خصوصی از دولتمردان است.

کد خبر 103170

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha