به گزارش کرد پرس به نقل از ایرنا، «علی شمخانی» در افتتاحیه همایش بین المللی «دفاع و امنیت در غرب آسیا» به اظهارت اخیر مقامات واشنگتن درخصوص اجبار ایران برای مذاکره با آمریکا افزود: آمریکایی ها امروز بیش از آن که به بیان واقعیت ها بپردازند، آرزوهای خود را مطرح می کنند.
وی اظهار داشت: در سفر اخیر بنده به افغانستان از طریق دو واسطه، درخواست آمریکا برای مذاکره مطرح شد که به صراحت به آنان اعلام شد که هیچ یک از مقامات ایران با عهد شکنان و دولت های غیر قابل اعتماد مذاکره نمی کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: آیا با آمریکایی که با خروج از معاهدات بین المللی چون برجام، پیمان آب و هوایی پاریس، پیمان تراس اتلانتیک، نفتا، یونسکو و ... همه هنجارهای بین المللی را به سخره گرفته است امکان مذاکره وجود دارد؟
شمخانی یادآور شد: امروز جان بولتون بر مبنای گزارش های جعلی منافقین تصمیم گیری می کند و این برای حکومتی که ادعای مدیریت جهانی دارد ننگی غیر قابل جبران است.
وی سفر همراه با ترس و هراس ترامپ به عراق و مخفی شدن در تاریکی برای حفظ جان را انعکاسی از راهبرد شکست خورده و بن بست رسیده بی ثبات سازان و موفقیت مدافعان امنیت و ثبات در منطقه عنوان کرد و گفت: در شرایط کنونی خروج آمریکا از منطقه راهبرد اختیاری این کشور نبوده و تنهاگزینه ای است که برای کاهش فشارهای فزاینده پیش روی این کشور قرار دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مردم ایران در سال ۲۰۱۸ در سایه سیاست های ثبات افرین که حاصل تفکر راهبردی رهبر معظم انقلاب می باشد با اقتدار در برابر مجموعه تهدیدات ایستادند و امروز جغرافیای گسترده ای از سوریه تا دریای سرخ و مدیترانه شاهد پیروزی و موفقیت ملت های آزاده منطقه شده است.
شمخانی تاکید کرد: در سال ۲۰۱۹ خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید می خورد و درآینده بی ثبات سازان مجبور می شوند خروج خود از خلیج فارس را هم آغاز کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آمریکا هیچ بهانه ای برای اعمال تحریم های غیر قانونی علیه ایران ندارد و با پیگیری رویکردی یکجانبه و غیرحقوقی حتی متحدانش را نیز در جبهه ی مقابل خود قرار داده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکا با اعمال تحریم های غیر قانونی به دنبال درگیر کردن منابع ایران است لیکن با تدابیری که اندیشیده شده و فرصت هایی که در دل تحریم برای ما فراهم گردیده به طور قطع با قدرت و موفقیت از آن عبور خواهیم کرد.
شمخانی همچنین با مرور تحولات سیاسی و امنیتی منطقه، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در حوزه مشارکت های سیاسی و امنیتی برای دستیابی به امنیت دسته جمعی اظهار داشت: سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران برای ثبات سازی در منطقه بر پایه ایجاد امنیت دسته جمعی توسط کشورهای منطقه، جلوگیری از تغییر مرزها و تجزیه کشورها و مخالفت جدی با حضور نیروهای فرا منطقه ای است.
وی با یادآوری تحولات مثبت امنیتی در سوریه وعراق و ایجاد ثبات نسبی در این کشورها، شرایط حاضر را نتیجه توجه جدی به ضرورت های مشارکت منطقه ای برای برقراری امنیت جمعی و پشتیبانی فعال از دولت های قانونی خط اول مقابله با تروریسم دانست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: دستاوردهای حاصل شده، پیروزی مشترک همه کشورهای فعال در حوزه مقابله واقعی با تروریسم بوده و ثمره ایستادگی، مقاومت و تسلیم نشدن در برابر اراده های شوم کشورهای غربی و فرامنطقه ای برای تجزیه کشورها و مقابله با برنامه های مبتنی بر ایجاد ناامنی در منطقه و پایدارسازی تروریسم است.
شمخانی اتحاد راهبردی میان ایران، روسیه و سوریه را تجربه ای موفق در عرصه مقابله با تروریسم توصیف کرد .
وی به ائتلاف دروغین و شکست خورده مبارزه با تروریسم به سرکردگی آمریکا اشاره کرد و افزود: برخی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هر زمان که سران و نیروهای داعش در معرض شکست قطعی قرار می گرفتند ضمن نجات آنها مجروحانشان را در بیمارستان های رژیم صهیونیستی درمان می کردند و در نهایت نیز زمانی که پروژه شان را شکست خورده و تاریخ مصرف داعش را تمام شده یافتند، تصمیم به خروج از سوریه گرفتند.
وی بر لزوم خروج آمریکا از سوریه و دیگر کشورهای منطقه به دلیل ایجاد ناامنی و بی ثباتی اشاره کرد و گفت: آمریکا و بی ثبات سازان سیاست ایجاد اختلاف و دشمنی برای فروش سلاح و غارت منابع و ثروت کشورهای منطقه توسط آمریکا به صورت مستمر در حال پیگیری و انجام است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها هیچ اِبائی از بیان صریح این سیاست ندارند و وقیحانه، بارها به آن اعتراف کرده اند.
شمخانی افزود: اعتراف صریحی که مقامات مختلف آمریکا به ایجاد داعش کرده اند باید باعث بیداری و هوشیاری بیش از پیش ملت ها وکشورهای منطقه شود.
وی با طرح این سوال که قتل عام و نسل کشی در یمن چه سودی برای امنیت در غرب آسیا دارد و چرا در برابر اراده و خواست مشروع، قانونی، بر حق و انسانی مردم یمن برای تعیین نظام سیاسی حاکم بر کشورشان مقاومت می شود؟، اظهار داشت: باید هر چه سریع تر جنگ تحمیلی علیه مردم یمن به طور کامل متوقف شده و در چارچوب مذاکرات یمنی-یمنی حق تعیین سرنوشت مردم یمن به خودشان واگذار شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که بی ثبات سازان و در راس آن آمریکا با استفاده از واژه ها و استعاره های خود ساخته به اقدامات خود بار مثبت و به اقدامات ایران بار منفی می دهند، تصریح کرد: امریکایی ها حضور نامشروع خود در منطقه را تقویت حوزه نفود وتلاش کشورهای منطقه برای ایجاد همبستگی و مشارکت در امنیت سازی را جاه طلبی منطقه ای می نامند.
شمخانی ادامه داد: در ادبیات رسانه ای کشورهای غربی کمک جمهوری اسلامی ایران به کشورهای مظلوم و تحت سلطه به عنوان هدر دادن سرمایه های ملی تقبیح می شود اما زمانی که میلیارد ها دلار از بودجه این کشور صرف حمایت از تروریسم می شود از آن به عنوان کمکهای بشر دوستانه یاد می کنند.
وی خاطرنشان کرد: نظام سلطه با واژه سازی هایی از این دست بدنبال تاثیر گذاری هدفمند بر فضای افکار عمومی درون کشور و تضعیف قدرت ملی و منطقه ای ایران است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدات نوظهور در سطح امنیت ملی، مقابله ساخت یافته با تهدیدات سایبری در حوزه های سخت، نیمه سخت و نرم را برای دفاع از مرزهای مجازی کشورها ضروری دانست و گفت: برنامه ریزی و اقدام همه جانبه کشورها با تهدیدات سایبری به ویژه در حوزه نرم باید در کنار و همگام با مقابله با تهدیدات فیزیکی در دستور کار مشارکت های منطقه ای قرار داشته باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، همایش بین المللی دفاع و امنیت بین المللی در غرب آسیا را اقدامی مناسب در راستای اهداف نشست گفت وگوی امنیتی منطقه ای که مهرماه سال جاری با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای ایران، روسیه، چین ، هند و افغانستان در تهران برگزار شد، عنوان کرد و افزود: برگزاری هم اندیشی های منطقه ای و بین المللی در حوزه دفاع و امنیت گامی ضروری و تعیین کننده برای بدست گرفتن ابتکار عمل منطقه ای بمنظور ایجاد امنیت پایدار است.
شمخانی با تشکر و قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش و شرکت کنندگان محترم به ویژه میهمانان خارجی اظهار امیدواری کرد در سایه اشتراک مساعی و همکاری کشورهای منطقه شاهد تحقق کامل صلح، ثبات، امنیت بومی و پایدار، رفاه، آسایش و پیشرفت کشورها و ملت های منطقه باشیم.
نظر شما