به صدا درآمدن زنگ اعتیاد در مدارس

سرویس کردستان- آفت اعتیاد قرن هاست که به دلیل آثار مخرب اجتماعی در لیست دغدغه مندی های دولت ها و محو آن از جامعه قرار گرفته است اما غول اعتیاد همچنان در حال پر و بال دادن بیشتر به قلمرو خود می باشد به گونه ای که اینک زنگ افزایش مصرف مواد مخدر در مدارس و به تبع آن کاهش سن مصرف کنندگان آن به صدا در آمده است.

به گزارش کردپرس؛ اعتیاد یک بیماری است که از آن به عنوان یک آسیب اجتماعی نام برده می شود و جوامع مختلف را درگیر خود کرده است، آسیبی که دامنگیر خانواده ها شده و شعله های ویرانگر آن تا دربرگیری تمام جامعه ادامه پیدا می کند.

افزایش روزافزون آمار ابتلا به اعتیاد و کاهش سن ابتلا به آن، نگرانی های والدین و دولت ها را بیش از پیش کرده است لذا در راستای همین دغدغه مندی ها شاهد برگزاری همایش ها، سمینارها و جلسات متعددی هستیم که شواهد امر نشان از بی نتیجه بودن آنها می دهد.

آفت اعتیاد در مدارس

آتش اعتیاد اینک به مدارس نیز ورود پیدا کرده است و دامنگیر دانش آموزان مدارس به ویژه دانش آموزان تارک از تحصیل شده است.

به گفته "ماریا امیری" این روزها هنرستان های فنی و کار و دانش ها بیشتر در معرض اعتیاد هستند و در این میان دانش آموزان تارک از تحصیل بیشترین قابلیت را برای آلودگی دارند.

به اعتقاد این روانشناس بالینی، زمانی که دانش آموزی ترک تحصیل می کند به راحتی آنها را از گردونه سیستم خارج می کنیم و این بچه ها به علت رنج سنی که دارند زیر چتر حمایت هیچ کدام از گروهها همچون بهزیستی، آموزش و پرورش و یا سایر گروهها قرار نمی گیرند.

داشتن پایه ضعیف درسی و بی انگیزگی در تحصیل دو عاملی هستند که به گفته "امیری" باعث گرایش بیشتر دانش آموزان هنرستانی به سمت اعتیاد شده است.

حقایقی که منعکس نمی شود

ما همواره از حاکم بودن وضعیت سفید در زمینه اعتیاد در میان مدارس شنیده ایم اما باید پذیرفت که این شنیده ها تنها بر اساس گزارشاتی است که دریافت می شود در صورتی که بنا به دلایل مختلف حقایق منعکس نمی شود، موضوعی که "ماریا امیری" نیز بر آن صحه می گذارد.

این روانشناس بالینی با استناد به گفته های والدین برخی دانش آموزان نسبت به افزایش مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر در میان دانش آموزان هشدار می دهد.

وی بر این باور است که برنامه ای برای جمعیت بیمار وجود ندارد و جلسات برگزار شده در خصوص مبارزه با اعتیاد تا حدودی به صورت نمایشی کار می کنند.

دکانی برای عرضه "متادون"

"حکمت امیری" نیز با "ماریا امیری" هم عقیده است و معتقد است که سوء مصرف مواد دانش آموزان از سوی مدیران اعلام نمی شود و همین عدم اعلام، در گذر زمان تبدیل به دمل چرکینی خواهد شد که در نهایت بوی تعفن آن تمامی جامعه را در بر خواهد گرفت.

هر چند وی بیشتر بر پیشگیری تاکید دارد و بنابر همین دیدگاه خواستار نظارت جدی تر بر "دکان" های دارو گیاهیست.

به گفته مسئول انجمن "سپیده مهربانی" این دکان ها به نام عرضه داروی گیاهی اقدام به توزیع گسترده "متادون" در جامعه می کنند به گونه ای که بعضی از این مغازه ها تبدیل به معضلی برای شهرستان دهگلان شده اند.

وی همچنین بر مبارزه اجتماع محور با معضل اعتیاد تاکید دارد و خواستار ورود تمامی دستگاهها به این عرصه است چرا که در حال حاضر تمامی بار سنگین اعتیاد تنها بر دوش اداره بهزیستی است.

"اعتیاد"، شوک هزاره سوم

"محمد محمدی" با نام بردن از اعتیاد به نام شوک هزاره سوم و بلای قرن، وضعیت موجود در جامعه را نگران کننده می داند و داشتن دغدغه اعتیاد را از اولویت های مسئولین عنوان می کند.

معاون فرماندار شهرستان دهگلان، با تاکید بر اینکه باید خروجی جلساتی که در راستای مبارزه با اعتیاد برگزار می شود عملیاتی شود، نمایشی بودن جلسات مبارزه با اعتیاد را رد کرده و از همت و دلسوزی مسئولین سخن می گوید.

به اعتقاد وی بستر مشارکت اجتماعی یعنی "اعتماد اجتماعی"، "حساسیت اجتماعی" و "آگاهی اجتماعی" در جامعه فراهم است و دستگاههای اجرایی می توانند برنامه های آموزش محور خود را در مناطقی که در معرض آلودگی هستند افزایش دهند.

من حیث المجموع، باید اذعان کرد که فروش مواد مخدر برای فروشندگان آن سود سرشاری دارد و آنها نیز به آسانی کوتاه نمی آیند، در واقع فروش مواد مخدر در جامعه امروزی تبدیل به یک شغل شده است، شاید یکی از دلایل این امر شکسته شدن قبح استفاده، فروش و توزیع مواد مخدر در جامعه باشد که باید حوزه های فرهنگی در این زمینه تحرک خود را افزایش داده و مانع از پرده دری و شکسته شدن قبح این بلا و آفت در خاناوده ها و اجتماع شوند.

*گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 103229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha