به گزارش کُردپرس،بعد از فروپاشی رژیم بعث و طی سندهای همکاری که بین ایران و مسئولین عراق و اقلیم کردستان امضاء شد،سطح روابط تجاری و اقتصادی و توریستی بین دو طرف بصورت قابل توجهی افزایش یافت به نحوی که در مبحث مسافرتهای بین مرزی،اقلیم کُردستان ورود شهروندان ایرانی را بدون ویزا اعلام کرد تا علاوه بر اینکه به جنبه اقتصادی ان توجه کند راه را برای سرمایه گذاری تاجران ایرانی باز نگه دارد.یکی از صنعت هایی که امروز ارز فراوانی را از طریق عراق و اقلیم کُردستان به کشور وارد میکند،موضوع توریسم و بخصوص مبحث توریسم درمانی است.این صنعت توانسته است علاوه براینکه ارز اوری فراوانی را عاید کشور کند به توسعه کسب و کارهای مرزی و بین راهی هم کمک نماید.در این باره معمولا در این چند سال گذشته دست ها و رابطه هایی بوجود آمده و افراد و گروهایی توانسته اند در زمینه ترانزیت (مسافر- درمان)هم خدماتی به شهروندان اقلیم بدهند و هم از این وسیله امرار و معاش کنند.
گردشگری پزشکی
به عبارت دیگر گردشگری پزشکی سفری است که با هدف درمان در کشور مقصد انجام میشود و یکی از نیازهای جوامع امروزی است و همه افراد میتوانند از خدمات آن بهره مند شوند.ایران نیز از حیث این فرصت جایگاه ویژه ای دارد.برای مثال در همین رابطه یکی از مدیران کلینیک فوق تخصص چشم پزشکی بصیر به خبرنگار کُردپرس گفت که در سال بصورت میانگین در حدود 200 الا 250 نفر از اقلیم کُردستان برای خدمات چشم پزشکی به این کلینیک مراجعه میکنند که اکثرا بخاطر مشکلات شبکیه و اب مروارید تحت مداوا قرار میگیرند.همچنین دکتر پناهی، مسئول و دبیر کمیته سلامت و امور توریست درمانی سازمان گردشگری به خبرنگار کُردپرس اعلام کرد ، هر ساله غریب به ۳ میلیون گردشگر عراقی به ایران مراجعت میکنند که درصد قابل توجهی از این تعداد به امور پزشکی اختصاص دارد و نزدیک به20درصد از این جمعیت هم از طریق مرزهای اقلیم کردستان وارد می شوند.
توسعه توریست درمانی و زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی
شیویاری عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در این رابطه می گوید: متاسفانه برای توسعه و گسترش توریست درمانی و خدمات گردشگری سلامت زیر ساختهای مناسبی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی نداریم. ما علاوه بر بیمارستانهای مجهز و پزشکان مجرب به فرهنگ پذیرش توریست نیز نیاز داریم. فردی که برای درمان و دریافت خدمات پزشکی وارد کشور میشود با افراد مختلفی معاشرت خواهدکرد، لذا باید همه افراد جامعه فرهنگ و نحوه درست برخورد با توریست را آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه توریست درمانی باید همانند یک صنعت و منبع درآمد برای کشور شناخته شود تصریح کرد: برای تقویت توریست درمانی باید زیر ساخت های فرهنگی کشور را تقویت کنیم، چراکه برخورد های ناصحیح توریست درمانی و گردشگری سلامت را نابود میکند. شیویاری تصریح کرد: در گذشته بسیاری از مردم کشور آذربایجان برای درمان به بیماستانهای تبریز مراجعه و خدمات بسیار خوبی نیز دریافت میکردند. اما به مرور زمان کشورهای دیگری که در زمینه توریست درمانی و گردشگری سلامت فعالیت میکردند، در داخل کشور آذربایجان بیمارستانهای مجهز با کادر مجربی احداث کردند، بنابر این ورود مردم از آذربایجان به ایران بسیار کاهش پیدا کرد. متاسفانه عدم توجه به توسعه گردشگری سلامت بسیاری از ظرفیت های کشور را هدر خواهد دارد.
گردشگری سلامت یکی از ضرورتهای دنیا کنونی
ضرورت تقویت گردشگری سلامت در ایران احساس شده و فعالیتهای آن در کرمانشاه ، ارومیه ، تبریز، اصفهان، شیراز و تهران به صورت جزیره ای آغاز شده است و ضعف های بسیاری در آن وجود دارد. توریست درمانی و گردشگری سلامت یکی از ضرورتهای دنیا کنونی است و توسعه آن باید در برنامه های وزارت بهداشت و درمان کشور لحاظ شود. بی تردید افزایش ورود توریست به کشور شاخصهای بهداشتی و درمانی را توسعه میبخشد، از طرفی احداث بیمارستانهای مجهز مورد استفاده همه مردم قرار خواهد گرفت. این موضوع باعث میشود استاندارهای بهداشتی و درمانی کشور به مرور زمان ارتقاء پیدا کند.
نظر شما