آسیب های فراروی منابع طبیعی/ پیمان صاحبی

سرویس کردستان- پیمان صاحبی کارشناس آموزش منابع طبیعی با ارسال یادداشتی به کردپرس به بررسی آسیب های فراروی منابع طبیعی پرداخته است.

کردپرس- تخریب مراتع، چرای بی رویه دام، قطع درختان خودرو، زمین خواری و....عواملی هستند که منابع طبیعی و طبیعت زیبای سقز را تهدید به مرگ می کنند.

البته نبودن زیرساخت های لازم برای حفاظت از منابع طبیعی، کمبود نیروی اداره در حوزه های مختلف، عدم توجه مسئولین به این سرمایه های ملی و خلا‌‌ء های قانونی نیز در این امر دخیل می باشد. مامورین منابع طبیعی دیده نمی شوند و جامعه نیز شناخت درستی از آنها نداشته در بسیاری موارد علیه آنها نیز عمل می کنند.

عدم حساسیت عمومی به تخریب منابع طبیعی، زیرمجموعه بودن سازمان حاکمیتی جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سازمان خدماتی جهاد کشاورزی و عدم استقلال مالی و تخصیص کم اعتبارات و وظایف قانونی گسترده و تصور ارگان های دولتی و عموم جامعه بر اینکه ادارات منابع طبیعی بانک زمین رایگان هستند و اجرای طرح های مختلف بدون مطالعه و توجیه در اراضی ملی همه و همه مزید بر علل نابودی منابع طبیعی شده اند.

با وجود این مشکلات ماموران منابع طبیعی به عنوان امانت داران میراث زمین به صورت شبانه روزی و با دست خالی در حال مبارزه با قاچاقچیان حرفه ایی و مخربان منابع طبیعی هستند. در ۹۰سال گذشته در آمریکا ۲۵محیط بان کشته شده اند که علت ۹۵درصد مرگ آنان حوادث و سوانح بوده است،اما در ۳۰سال گذشته در ایران ۱۱۳نفر محیط بان و ۱۱جنگلبان کشته و تعداد زیادی نیز مضروب،مجروح و یا دچار نقص عضو دائم شده اند و در مواردی نیز تهدید اعضای خانواده آنها نیز گزارش شده است.

طرح تنفس ده ساله جنگل های شمال و هجوم مافیای چوب به سایر نقاط ایران منجمله سقز به صورت سازمان یافته باعث تاراج هرچه بیشتر منابع طبیعی شده است،این مافیا منافع خود را بر منافع ملی ترجیح داده است و متاسفانه عده ایی از مردم محلی نیز فریب خورده و به هر دلیلی از قاچاقچیان حمایت می کنند به طوری که گاها"نیز به ماموران منابع طبیعی حمله ور شده و ایشان را مورد ضرب و شتم قرار می دهند.

حفاظت از جنگل ها و مراتع وظیفه آحاد جامعه اعم از شهری و روستایی می باشد که متاسفانه عمدا" به فراموشی سپرده می شود و در این میان فقط ماموران منابع طبیعی و دلسوزان منابع طبیعی دلشان از این حجم بی رحمی به درد می آید. چه زیبا گفته اند:اگر درختان توانایی فریاد زدن داشتند در هنگام قطع آنها چه محشری بر پا می شد!

حال چه باید کرد؟ آیا باید دست روی دست گذاشت تا عده ایی سودجو به ثمن بخس منابع طبیعی سقز را به تاراج برند؟

تنها را چاره ورود تمام مردم دلسوز شهر و روستا به جبهه مبارزه با مافیایی است که مام میهن را در ازای پول به تاراج می برند.روابط‌عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سقزضمن دعوت ازطبیعت دوستان، بهره برداران محلی، فعالان منابع طبیعی، و مردم فهیم و با فرهنگ؛ به مشارکت فعالانه درحفاظت از منابع طبیعی زیبا وجنگل های بی‌نظیر زاگرس،تقاضا دارد گزارشات تخریب وتصرف منابع طبیعی، قطع درختان، بوته کنی وآتش‌سوزی ها را از طریق سامانه رایگان تلفنی 1504 یا تلفن های ۳۶۲۲۷۸۰۰ و۳۶۲۲۷۷۹۱ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند. ضمنا" از علاقمندان به منابع طبیعی دعوت می شود جهت شرکت در طرح همیاران طبیعت و دریافت کارت همیار مروج به واحد آموزش و ترویج اداره مراجعه فرمایند.

کد خبر 103299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha