به گزارش کردپرس؛ به جهت تثبیت جمعیت روستایی، حفظ امنیت روانی و اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت افراد در روستاها طرح بیمه اجتماعی روستاییان از سوی دولت در سال 84 طراحی و اجرا شده است که تاکنون در این راستا اقدامات زیادی صورت انجام گرفته است.
در همین راستا، ششمین همایش استانی کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کردستان به میزبانی شهر دهگلان در سالن آمفی تئاتر اداره ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
سرمایه اجتماعی، نگه دارنده جامعه است
فرماندار دهگلان که در این همایش به عنوان سخنران حضور داشت با نام بردن از "بیمه" به عنوان یکی از خدمات قابل عرضه دولت اظهار کرد: در برخی از نقاط که اعتماد اجتماعی بیشتر است مردم تمایل بیشتری به سمت بیمه دارند و در جاهایی که اعتماد اجتماعی کمتر باشد این تمایل نیز کمتر است.
به گفته "جمال ارشدی" یکی از مشکلات و مهمترین ویروس جامعه که با آن مواجه هستیم کاهش سرمایه اجتماعی است.
وی بر این باور است که یکی از وظایف کارگزاران ایجاد اعتماد اجتماعی در میان مردم است و باید با مجهز شدن به دانش روز در میان مردم نفوذ کرده و این اعتماد اجتماعی را به وجود آورند.
"ارشدی" با تاکید بر اینکه امنیت، انتظامی نیست بلکه مردم آن را ایجاد می کنند، تصریح کرد: مهمترین چیزی که جامعه را نگاه می دارد سرمایه اجتماعی است.
نبود ساختار اداری شهرستانی یکی از چالش های بیمه
به اعتقاد "جبار احمدپور" با وجود آنکه صندوق بیمه روستائیان از سال 82 تاسیس شده است اما تا چند سال اخیر، اکثر فرایندها به صورت سنتی و دور ار تکنولوژی انجام می گرفت که در دو سال گذشته با تغییر رویکرد بیش از 80 درصد فرایند ثبت نام بیمه شوندگان به صورت الکترونیکی انجام می شود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان کردستان با اشاره به اینکه بیمه روستایی، نوپاست یکی از چالش های این صندوق را نبود ساختار اداری شهرستانی عنوان کرد.
3 گام شعار صندوق بیمه روستاییان در سال 97
وی در ادامه تغییر نگرش را به عنوان گام اول از شعار سال 97 معرفی کرد و گفت: تلاش ما بر این است تا ذهنیت کارگزاران خود را نسبت به بیمه کشاورزی تغییر دهیم و بیمه روستایی رو به عنوان یک مقوله توسعه گرایانه بشناسانیم.
"احمدپور" گام دوم از شعار را "انتقال دانش" عنوان کرد و با نام بردن از کار کردن با مردم به عنوان "پروژه های صبر" گفت: اعتمادسازی رکن اصلی مشارکت است و برای جلب اعتماد روش هایی همچون تسهیل گری و بازاریابی وجود دارد که باید آنها را یاد بگیریم.
مدیر کل بیمه استان کردستان گام سوم از شعار سال 97 را "ایجاد مهارت" دانست و با تاکید بر طولانی بودن این پروسه اظهار کرد: در یک چشم انداز پنج ساله انتظار داریم که کارگزاران بتوانند به عنوان یک مرجع برای روستاییان خود را معرفی کنند.
فلسلفه بیمه در حمایت از مردم
به اعتقاد وی فلسفه بیمه، حمایت از مردم است و بر همین مبنا تاکنون 60 هزار خانوار روستایی در استان تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفته اند.
"احمدپور" در ادامه با اشاره به سطح پایین درآمدی مردم استان کردستان نسبت به سایر استان ها و به تبع قرار گرفتن در معرض خطر بیشتر، از لزوم گرایش بیشتر مردم به سمت بیمه سخن گفت.
به گفته وی، از مجموع 10 هزار روستایی ساکن در روستاهای شهرستان دهگلان تاکنون 4721 نفر تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفته اند که با این وصف لازم است هیاران و شوراها را بیشتر پای کار بیاوریم.
وی سهمیه شهرستان دهگلان در سال 97 را 770 خانوار عنوان کرد که تاکنون 270 نفر جذب شده است و بنابراین نیاز به همکاری و حمایت بخش های مختلف فرمانداری دارد.
نظر شما