به گزارش کردپرس، اعلام خروج نیروهای آمریکا از سوریه در تاریخ 19 دسامبر 2018 توسط دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بار دیگر مسئله خیانت آمریکا به کردها را زنده کرد. نیروهای کرد سوریه همپیمان آمریکا در سوریه محسوب می شوند و با کمک حمایت های آمریکا و ائتلاف ضدداعش، حدود یک چهارم خاک سوریه را از دست گروه ترویستی داعش آزاد کرده اند. بر اساس اظهارات برخی فرماندهان کرد سوریه، تعداد 10000 جنگجوی کُرد در جریان نبرد آنها با داعش از سال 2014 تاکنون جان خود را از دست داده اند.
مقامات کرد سوریه با وجود تعدیل موضع اولیه آمریکا در مورد خروج از سوریه و لزوم حمایت از کردها، به این اظهارات باور ندارند و از آمریکا خواسته اند شفاف سازی کنند. برخی رهبران کرد سوریه نه تنها خروج آمریکا از سوریه را خیانت دانسته اند بلکه آن را خنجر زدن از پست توصیف کرده اند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز با انتشار گزارشی نوشت این اولین بار نیست که هم آمریکا و هم دیگر ابرقدرتها به کردها خیانت می کنند و در میانه راه آنها را تنها می گذارند.
AP نوشت: خروج آمریکا از سوریه کردهای این کشور را در تنگنای شدیدی قرار داده و ممکن است ترکیه با عملیات نظامی خود آنها را از مناطق شمال سوریه بیرون براند. البته این اولین بار نیست که ابرقدرتها کردها را تنها می گذارند. کردها که در طی یک قرن گذشته برای رسیدن به رویای خود تلاش کرده اند بارها از سوی ابرقدرتها تنها گذاشته شده اند. این مسئله باعث شده که کردها ناامیدی خود از ابرقدرت ها را با این مثل بیان کنند که می گوید: « کردها به جز کوهها هیچ دوستی ندارند.»
بر اساس این گزارش، تاریخ خیانت ابرقدرت ها به کردها به 1920 باز می گردد که در آن ابرقدرت های آن زمان به کردها قول دادند آنها را به خواسته اصلی شان برساند اما با امضای عهدنامه سور به آنها خیانت کردند.
آسوشیتدپرس در مورد تاریخ خیانت آمریکا به کردها می نویسد: کردهای عراق در تاریخ مبارزات خود با حکومت صدام دو بار خیانت آمریکا به خود را دیدند. آمریکا در سال 1972 اقدام به مسلح کردن کردهای عراق در برابر صدام کرد اما بعد از توافق شاه ایران، متحد آمریکا با صدام در الجزایر، کمک آمریکا به کردهای عراق قطع شد و درخواست کمک ملا مصطفی بارزانی، رهبر نیروهای کرد در آن زمان به هنری کیسینجر، وزیر خارجه وقت آمریکا نتیجه نداد و آمریکا کردها را رها کرد.
این خبرگزاری در ادامه گزارش به دومین خیانت آمریکا به کردهای عراق اشاره می کند که در طی آن آمریکا در زمان صدارت جورج بوش، کردها را بر علیه صدام شوراند. آمریکا به کردها کمک نکرد و صدام کردها را به شدت سرکوب کرد. این گزارش اشاره می کند که آمریکا با ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال عراق، مانع از حمله هوایی صدام به آنها شد و این مسئله زمینه ایجاد منطقه خودمختار کردستان عراق را فراهم کرد.
آسوشیتدپرس با اشاره به این که آمریکا در حمله اوایل سال 2018 ترکیه به منطقه کردنشین عفرین در شمال سوریه فقط ماجرا را نظاره کرده نوشت: این در حالی است که آمریکا برای حضور در سوریه نیاز به متحد داشت و کردها با همپیمان شدن با آمریکا، هزاران تن از همرزمان خود را در جنگ پنج ساله با داعش از دست داده اند.
همان طور که ولادیمیر وان ویلگنبرگ، کارشناس مسائل کردها گفته است اکنون آمریکا با اعلام خروج نیروها از سوریه، کردهای این کشور را در معرض خطر قرار داده است. در صورت خروج آمریکا از سوریه، ترکیه در مقابله با کردها درنگ نمی کند و کردها همه چیز را از دست خواهند داد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما