به گزارش کردپرس، کردهای سوریه با اعلام خروج 2000 نیروی آمریکایی متحد آنها از سوریه ناچار شده اند برای رهایی از حمله احتمالی ترکیه به مناطق کردنشین شمال سوریه، به توافق با دولت مرکزی سوریه روی بیاورند.
دونالد ترامپ روز 19 دسامبر 2018 در اقدامی غیرمنتظره اعلام کرد به زودی 2000 نیروی نظامی آمریکا را از سوریه بیرون می برد. در همان حال ترکیه خود را برای اجرای دومین عملیات نظامی علیه کردهای سوریه آماده کرده است. خبرگزاری کردپرس برای بررسی موضوع تصمیم ترامپ، پیامدهای آن و گزینه های پیش روی کردها از مایکل روبین، مقام سابق وزارت دفاع آمریکا و پژوهشگر مسائل کردها در اندیشکده امریکن اینترپرایز سوالاتی در این باره پرسید.
مایکل روبین درباره علت تصمیم ترامپ به خروج 2000 نیروی آمریکا از سوریه به کردپرس گفت: «دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بر اساس عقاید خود که بر پایه انزوا طلبی و تاکید بر امور داخلی آمریکاست عمل کرده است. او پیچیدگی وضعیت را درک نمی کند و ممکن است بیش از حد به رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه اعتماد کند.»
وی در مورد پیامدهای خروج نیروهای آمریکا از سوریه گفت: « بر خلاف ترامپ، همه مشاوران وی درک می کنند که خروج نیروهای این کشور از سوریه چه پیامدهایی به همراه دارد. هنوز داعش به طور کامل شکست داده نشده است و اعتماد به ترکیه برای ادامه مبارزه با داعش در سوریه مثل این است که از یک آتش افروز بخواهیم آتشی را خاموش کند.»
مقام سابق وزارت دفاع آمریکا در مورد ارتباط گرفتن دوباره کردها با دولت مرکزی سوریه و نحوه تعامل آن با کردها به کردپرس گفت: « مهم ترین مسئله در این ارتباط این است که آیا دمشق خودمختاری درخواست شده از سوی کردها را خواهد پذیرفت و فدرالیسم را به رسمیت خواهد شناخت؟ اما با توجه به این که کردها بدون هدف قرار دادن دولت مرکزی سوریه، با داعش و القاعده مبارزه کرده اند، دمشق باید به خواسته کردها عمل کند.»
مایکل روبین تاکید کرد:« با این حال، مشکلاتی میان کردها و دولت مرکزی سوریه وجود دارد. اما کردها بهتر است با وجود این مشکلات با دمشق تعامل کنند تا این که خود را تسلیم نیّات مبتنی بر نسل کشی اردوغان کنند.»
کد خبرنگار: 40101
نظر شما