به گزارش خبرگزاری کردپرس، در اواخر دوران رژیم پهلوی یک دانشکده در ایلام دایر بود که زیر نظر دانشگاه رازی کرمانشاه فعالیت می کرد که آنهم به دلیل بروز جنگ و حوادث انقلاب فرهنگی به تعطیلی کشیده شد. آهنگ رشد دانشگاه ایلام و سایر دانشگاهها در استان ما به بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به دلیل وقوع جنگ تحمیلی به بعد از پایان یافتن جنگ باز می گردد.
در سال ۱۳۷۰ برای اولین بار مقام معظم رهبری به ایلام سفر می کنند و پس از اطلاع از نبود دانشگاه دولتی در این استان، دستور تأسیس و راه اندازی دانشگاه ایلام را با ردیف خاص صادر می کنند.
برای اطلاع از وضعیت کنونی آموزش عالی در استان ایلام به سراغ دکتر محمد علیاکبری، رییس دانشگاه ایلام رفتم. او رشد و توسعه دانشکده ها را به عنوان زیرمجموعه های دانشگاه بزرگ ایلام مثبت ارزیابی کرد و افزود: در دانشگاه ایلام ۷ دانشکده و یک آموزشکده فنی مهندسی در شهرستان مرزی دهلران احداث شده است.
علی اکبری معتقد است در این استان به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در تمام حوزههای فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، دامپزشکی و الهیات دانشجو وجود دارد.
وی در تشریح ابعاد اجتماعی و ارتقای سطح علمی استان نسبت به شاخص کشوری می گوید: دانشگاهی که امروز به علاقمندان فراگیری آموزش عالی در سطوع عالیه خدمترسانی می کند، به واسطه پذیرش دانشجویان خارجی، دانشگاهی بین المللی است.
رییس دانشگاه ایلام اضافه کرد: با توجه به ضرورتی که برای اشتغال فارغ التحصیلان وجود دارد این دانشگاه در حوزه های کارآفرینی و تربیت نیرو برای تامین نیازمندی های کشور به درستی فعالیت می کند .
این مقام عالی دانشگاهی فعالیت ۳۶ دانشگاه دیگر در استان ایلام را فرصتی برای توسعه استان دانست و گفت: فعالیت های آموزشی پژوهشی و فرهنگی در تمام شهرستان های استان در بخش های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد، فنی و حرفه ای و غیرانتفاعی ها و همچنین دانشگاه فرهنگیان با تربیت نخبگان جوان و انقلابی می تواند موتور محرکه استان در توسعه همه جانبه باشد.
علی اکبری تأکید داشت: استان ما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، استانی است که بالاترین نرخ فارغ التحصیلی دانشگاهی را دارد و این بالاترین نرخ از موهبت نظامی است که در تحصیل شرایط را ورای همگان فراهم کرده است.
رییس دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه 2 رشته تحصیلی دانشکده دامپروری دانشگاه ایلام در سال ۱۳۵۵ الان به یکصد و ده رشته تحصیلی ارتقا یافته، افزود: اگر در آن دوران آموزش محدود به دوره کاردانی بود، در حال حاضر در دانشگاه های ما کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می شود و تعداد دانشجویان ما از ۱۰۰ نفر اکنون به ۷۰۰۰ نفر در دانشگاه ایلام و ۲۸هزار نفر در تمام دانشگاه های استان رسیده است.
این پروفسور ایلامی از بهره گیری توان علمی و ایده پردازی نخبگان در مراکز آموزش عالی استان ایلام در سال های پس از انقلاب خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ عضو هیات علمی که حتی المقدور از نخبگان بومی هستند در دانشگاه ایلام مشغول انجام وظیفه هستند و برابر برنامه استراتژیک داخلی هر سال ۲۰ نفر عضو هیئت علمی جدید به کارگیری می کنیم.
علی اکبری اظهار داشت: پاسخ به نیازهای منطقه در حال حاضر اولویت راهبردی دانشگاه ایلام است با توجه به موهبت دیگر نظام در خصوص تبدیل ایلام به یک استان نفت خیز و بهره برداری از منابع نفت و گاز، رشته های متناسب با نفت و گاز و پتروشیمی جزو اولویتهای آموزش عالی است.
وی به دیگر فعالیت هایی که در دانشگاه، در حال انجام است اشاره و بیان داشت: برگزاری همایش ها، سمینارها و نشست های علمی برای حل مسائل زیست بوم منطقه از اقدامات فوق برنامه و راهبردی ماست و از این دست می توان به برگزاری همایش ملی گرد و غبار در استان و در دانشگاه ایلام اشاره کرد و اکنون که جامعه ما با مشکل آب مواجه است و یا با آسیبهای اجتماعی دست و پنجه نرممی کنیم، دانشگاهیان وظیفه خود می دانند که با ایجاد شبکه علمی دانشگاه جامع سعی کنند نخبگان را برای ارائه راه حل در خصوص مشکلات جامعه به میدان بیاورند.
این مقام عالی دانشگاه ایلام مقایسه رشته و فضاهای آموزش عالی استان قبل و بعد از انقلاب را ناممکن دانست و گفت: مجموعه رشته های تحصیلی کل دانشگاه های استان از دو رشته در قبل و ۵۰۰ رشته در حال حاضر جای بحث و قیاسی باقی نمیگذارد.
علی اکبری رشد اعضای هیئت علمی دانشگاه ها را شاخصی دیگر در توسعه آموزش عالی استان عنوان کرد و افزود: از چند عضو هیئت علمی انگشت شمار قبل از انقلاب به بیش از ۵۰۰ عضو هیئت علمی رسیده ایم یعنی این شاخص نیز ۵۰۰ درصد رشد داشته است.
وی گفت: به برکت انقلاب اسلامی، دانشگاه های ایلام در حال حاضر گرانیگاه علمی فرهنگی و پژوهشی هستند و در بعد فرهنگی حدود ۷۰ جمع، تشکل و کانون مشغول انجام وظیفه می باشند که نزدیک به سی نشریه علمی فقط توسط دانشجویان دانشگاه ایلام تدوین میشود و مابقی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان نیز فعالیت قابل توجهی در این حوزه دارند.
رییس دانشگاه ایلام از نگاه عادلانه نظام مقدس جمهوری اسلامی به مناطق دورافتاده و کمتر توسعه یافته کشور نیز سخن گفت و اظهار داشت: نگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی، وزارت علوم و دولت به دانشگاه های استان مرزی ایلام، نگاهی پیرامونی نبوده بلکه نگاهی از جنس سرمایه است و ما ایننگاه را پاس داشته و برای اینکه دانشگاه های ایلام به یک سرمایه ملی و بین المللی تبدیل شوند تلاش میکنیم.
گزارش از: روح اله جام سحر، خبرنگار ایلامی
نظر شما