به گزارش کردپرس، آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما با کردهای سوریه در جهت مبارزه با داعش همپیمان شد و آن دو از آن زمان تاکنون با همراهی هم بخش های زیادی از خاک سوریه را با حمایت نزدیک به هفتاد کشور دیگر عضو ائتلاف ضدداعش از کنترل داعش خارج کرده اند. اما دونالد ترامپ، رییس جمهور جدید آمریکا با شعار بازگردادن سربازان آمریکا به خانه و اهمیت دادن به وضعیت داخلی کشورش به ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا رسید.
دونالد ترامپ با این نگاه بهار گذشته اعلام کرد 2000 نیروی نظامی این کشور را که همراه با نیروهای کرد سوریه با داعش مبارزه می کنند به خانه باز می گرداند اما با هشدار مقامات وزارت دفاع و خارجه این کشور، عملی کردن این تصمیم را به تعویق انداخت اما اواخر ماه گذشته میلادی بار دیگر بر بازگرداندن نیروهای آمریکا از سوریه تاکید کرد. به نظر می رسد که استعفای مقامات ارشد وزارت دفاع و خارجه این کشور نیز تاثیری در تصمیم وی که کردهای سوریه را در برابر عملیات نظامی احتمالی ترکیه آسیب پذیر می کند، نداشته است. مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که روند خروج نیروهای از سوریه با خارج کردن تجهیزات نظامی آغاز شده است.
خبرگزاری کردپرس برای بررسی تصمیم ترامپ به خروج از سوریه با کارشناسان آمریکایی که ارتباط نزدیکی با محافل دولتی دارند مصاحبه کرده است. این بار دکتر ماکس آبرامز، کارشناس ارشد مسئله تروریسم و خشونت سیاسی درباره تصمیم ترامپ به خروج از سوریه به سوالات کردپرس پاسخ داده است.
دکتر آبرامز که تازه ترین اثر وی کتابی به نام «قوانین شورشیان» است و در بخشی از آن به جنبش های کردی در عراق و سوریه پرداخته، معتقد است که کردهای سوریه یا عراق اصولا نباید روی کمک ترامپ حساب کنند زیرا به گفته وی« ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود با ملت سازی مخالفت می کرد.»
استاد دانشگاه نورث ایسترن درباره علت خروج ترامپ از سوریه به کردپرس گفت:« ترامپ همیشه می گفت به خاطر شکست دادن داعش در سوریه حضور دارد و اکنون بر این اعتقاد است که داعش تا حد زیادی شکست داده شده است.»
این کارشناس مسائل تروریسم نیز بر این باور است که داعش تا حد زیادی شکست خورده است زیرا « دیگر خلافت داعش وجود ندارد، به آسانی نمی تواند نیرو جذب کند، تعداد حملات آن کاهش شدید داشته است و حتی تبلیغات آن به شدت کاهش پیدا کرده است. با این حال، بسیاری از کارشناسان حوزه تروریسم با نظر ترامپ مخالف هستند.»
ماکس آبرامز درباره توجه ترامپ به پیامدهای خروج نیروهای آمریکا از سوریه بر کردهای این کشور افزود: « من فکر نمی کنم که ترامپ زیاد روی پیامدهای خروج آمریکا از سوریه زیاد فکر کرده باشد. به باور من، دونالد ترامپ هیچ الزامی نسبت به دفاع از کردهای سوریه نمی بیند زیرا بر این بارور است که ما صرفا به خاطر منافع مشترک در مبارزه با داعش با هم همکاری کردیم. اکنون که داعش شکست داده شده است دیگر زمینه مشترک زیادی با کردهای سوریه نداریم.»
کارشناس مسائل تروریسم در پایان درباره تلاش های مقامات آمریکا برای متقاعد کردن ریس جمهور این کشور به حفظ نیرو در سوریه برای دفاع از کردها به کردپرس گفت: « بسیاری از مشاوران ترامپ تلاش می کنند وی را متقاعد کنند تعدادی از نیروهای آمریکا را برای دفاع از کردهای سوریه در برابر حملات احتمالی ترکیه و شکست داعش همچنان در سوریه حفظ کند.»
کد خبرنگار: 40101
نظر شما