توسعه ناتمام ایلام خواهان تمام توجه رییس جمهور آینده / یاسر بابایی

سرویس ایلام - اینکه چه رییس جمهوری با رأی مستقیم مردم راهی پاستور بشود، چیزی است که به نظر همه مردم ایران و کیفیت رأی آنها بستگی دارد اما این که توسعه ناتمام ایلام کی تمام خواهد شد، خواهان تمام توجه رییس جمهور آینده است.

ایلام، غربی ترین قسمت کشور ایران و در همسایگی با سه استان دیاله، واسط و میسان عراق قرار دارد و ۴۳۰ کیلومتر از این مرزها را با درصد بالایی از امنیت، پاسبانی می‌کند. جنگ هشت ساله در ایلام بیش از هشت سال طول کشید چرا که بارها از زمین و هوا پیش از آغاز جنگ مورد تهاجم ارتش بعث عراق قرار گرفت و پس از این جنگ نابرابر هشت ساله نیز تا سالها گرفتار شرایط ناشی از مشکلات امنیتی موجود در کشور عراق قرار داشت.

در فقدان امنیت مطلوب، ایلام و سایر مناطق کُردنشین آنگونه که باید توسعه نیافتند و سرمایه‌گذاران که غالباً با عینک امنیتی به سرمایه خویش می‌نگرند، به سمت ایلام برای ایجاد صنایع بزرگ نیامدند. دولت نیز به بازسازی شهرهای ویران‌شده استان مشغول شد و توسعه زیرساخت‌های ایلام به کندی هر چه تمام‌تر پیش رفت.

پس از سقوط صدام، استان ایلام کمتر با چالش‌های امنیتی مواجه شد و با روی کار آمدن دولت‌های باثبات در عراق، شرایط بد امنیتی این استان کوچک اما غنی و پرظرفیت، کمرنگ‌تر شد و صنایع بزرگ به استان آمدند که توسعه و بهره‌برداری از میادین نفت و گاز، احداث پالایشگاه و پتروشیمی، توسعه جاده‌ها و ایجاد فرودگاه، ایجاد سدها، احداث کارخانه سیمان و استیل کورد، سامانه گرمسیری، تبدیل مهران به منطقه آزاد تجاری و... از این دست پروژه‌ها بوده است.

دولت‌های مختلف با شعارها و نمایش‌های گوناگون آمدند و بخشی از پروژه‌ی به پروسه تبدیل شده توسعه ایلام را جلو بردند ولی بسیاری از آن‌ها نیمه تمام باقی ماند تا جایی که به تعبیر یکی از نمایندگان استان در مجلس یازدهم، ایلام را باید استان طرح‌های نیمه کاره نامید. و بزرگ‌ترینِ این طرح‌های ناتمام که منجر به یک توسعه ناتمام و بدقواره در استان شده است، پروژه سامانه گرمسیری در استان ایلام است که با وجود سرمایه‌گذاری کلان و کارهای بزرگ، هنوز قطره‌ای آب به خود ندیده است تا نوار مرزی استان ایلام را سرسبز کند و کشاورزان منطقه را ثروتمند و امنیت مرزها را پایدار و بیمه کند. این پروژه ناتمام در حال فرسوده شدن قسمت‌های انجام گرفته است که اتمام آن، تمام توجه دولت آینده را میطلبد.

پروژه‌های ان.جی.ال و پتروشیمی و کارخانه سیمان دهلران، تونل کبیرکوه آبدانان، چهارخطه کردن حمیل به مهران، تکمیل سدهای سیکان و چناره، تبدیل پتروشیمی مهران و هلیلان و دره شهر از کاغذ به واقعیت عملیاتی، ایجاد پارک پلی پروپیلن در استان، انجام فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام، پایان دادن به حرکات نمایشی در خصوص اتصال استان ایلام به شبکه ریلی کشور از جنوب و شمال و مطالبه مهم و اساسی تأسیس شرکت نفت و گاز منطقه ایلام و استقلال از شرکت نفت و گاز غرب، از مهم‌ترین اقداماتی است که دولت آینده فارغ از هر شخص و مرام سیاسی که باشد، باید در خصوص استان ایلام انجام دهد.

پر واضح است که به این فهرست کوتاه می‌توان موارد بیشتری را نیز اضافه کرد که لازمه انجام این پروژه‌های ناتمام، توجه تام و تمام دولت آینده به این استان مرزی کشور است و وظیفه ای است که رییس جمهور آینده آن را به مردم ایلام بدهکار است.

کد خبر 10392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha