به گزارش کرد پرس، بر اساس اسنادی که در این رابطه در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته این شرکت تعاونی که اموال آن متعلق به 540 عضو فعال آن است و در سفر مقام معظم رهبری تسهیلاتی ارزان قیمت برای احیا و ارتقای آن اختصاص یافته با قیمتی حدود یک دهم قیمت واقعی و با شرایطی عجیب و باور نکردنی به فردی به عنوان سرمایه گذار واگذار شده و دست اهالی این روستا از این شرکت تعاونی تولیدی مهم کوتاه شده است.
بر این اساس مردم این روستاها در نامه خود اعلام کرده اند، دارای زمینی حصارکشی شده به مساحت 22.7 هکتار هستند که جزء نسق زارعی کشاورزان روستاهای فوق الذکر است و از سال 1353 تحت عنوان شرکت تعاونی کوشش تاسیس شده و دارای امکاناتی مانند یک حلقه چاه عمیق، تاسیسات کامل برقی، و سری کامل ساختمان های اداری، درمانگاه، مهد کودک، قالی بافی، سوله های انباری، مرغداری، گاو داری و...است. این امکانات از محل درآمد شرکت تعاونی احداث شده است. این مجموعه در زمان جنگ در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت وبعد از جنگ و بعد از تخلیه از سوی سپاه و تخلیقه واحدهای مذکور با پیگیری زارعین و اهالی روستاهای مذکور از سال 1371 تا 1375 شرکت تعاونی کوشش با همان اساسنامه به نام شرکت تعاونی تولید وحدت صادق آباد تغییر اسم داد و ادامه فعالیت داد. این تعاونی در حال 540 عضو فعال و 3500 خانوار از 8 روستای مذکور از خدمات آن بهره مند می شوند. لازم به ذکر تاسیسات دیگری هم که از سوی سپاه احداث شده بود بعد از تخلیه به اعضای این تعاونی اهداء شد.
در سفر مقام معظم رهبری در سال 88 به استان کردستان، با توجه به ظرفیت های این مجموعه اعتباری در حدود 2 میلیارد و 300 میلیون تومان برای احداث گلخانه در زمین مذکور تحت نظارت جهاد کشاورزی و تحویل آن به اعضای شرکت تعاونی اختصاص یافت. در چند مرحله ای هم ظاهرا جهاد کشاورزی اقدام به آمار گیری فارغ اتحصیلان بیکار و ... برای ساماندهی امر کرده است و محوطه سازی و گاز رسانی و .... انجام شده بود که ناگهان ورق برگشته و اکنون اهالی این منطقه به طور کل از این تعاونی که در اصل اموال آنها به حساب می آید بی بهره شده اند. طرح به تعویق افتاد و از سال 92 تا کنون اعضای تعاونی منتظر تحویل آن هستند. اما در کمال ناباوری با این واقعیت تلخ مواجه شده اند که شرکت شهرک های کشاورزی و جهاد کشاورزی بعد از تاخیرهای بسیار با عناوین و وعده های مکرر، این عرصه را با قیمت ناچیزی به فروش رسانده است و اکنون مالک حتی از ورود اعضای این تعاونی به داخل ملک شان ممانعت به عمل می آورد. نکته جالب اینکه در حالی در سال 1393 این عرصه کارشناسی شد و قیمت آن 4 میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد شد بعد از گذشت چهار سال و با وجود تورم موجود این عرصه با قیمت حدود 1 میلیارد و 700 میلیون تومان که البته فقط 500 میلیون تومان آن هم در مرحله اول دریافت شده به یک شخص غیر بومی واگذار شده است. برآوردهای کارشناسی در حال حاضر قیمت این عرصه از 7 تا 10 میلیارد تومان برآورد می کند. این فرد البته یک تسهیلات ارزان قیمت 59 میلیارد تومانی با تنفس 2 ساله و بازپرداخت 11 ساله هم دریافت کرده است.
مردم این روستاها و سهامداران این مجموعه در گفت و گو با کرد پرس می گویند از مقامات استانی و شخص استاندار، رییس سازمان جهاد کشاورزی فعلی استان، دستگاه های نظارتی و دستگاه قضایی انتظار دارند به این موضوع در اسرع وقت رسیدگی کنند.
به گفته آنها استفاده صحیح از پتانسیل های این مجموعه می تواند علاوه بر پایداری اشتغال و ماندگاری روستایی مشکل اشتغال جوانان تحصیلکرده و بیکار این روستاها و سایر روستاهای اطراف را هم حل کند و اساسا هدف اختصاص اعتیار از سوی مقام معظم رهبری این بوده نه آنچه اکنون شاهدیم.
(کرد پرس علاوه بر آمادگی برای پوشش نظرات و جواب دستگاه های مرتبط و البته ادامه این پرونده در روزهای آتی از مقامات قضایی و دستگاه های نظارتی هم انتظار دارد به این موضوع ورود کنند.)
نظر شما