کتابخانه‌های استان ایلام قبل و بعد از انقلاب: یک در برابر 44

سرویس ایلام - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، گفت: قبل از انقلاب اسلامی، در استان ایلام فقط یک باب کتابخانه عمومی در شهر ایلام وجود داشت در حالی که بعد از انقلاب تا کنون، بیش از 44 باب کتابخانه عمومی در استان احداث و فعال ‌شده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، مراد جلیلیان بابیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با توجه به فرهنگی بودن آن از نادرترین انقلاب در دو قرن گذشته تاکنون بوده است، افزود: انتخاب مسیر فرهنگی یک انقلاب که با قلم و کتاب در مقابل سلاح و گلوله به وقوع پیوست نشان از اهمیت و جایگاه عظیم و ارزشمند تأثیر شگرف انقلابیونی است که مهم‌ترین سلاح آنان کتاب و قلم بود.

جلیلیان، با اشاره به اینکه تمام عناصر اصلی انقلاب کسانی بودند یا در سنگر حوزه و یا در سنگر دانش مستقیم با کتاب سرکار داشتند، افزود: بازخوانی فعالیت‌های فرهنگی قبل از انقلاب و بعد انقلاب ثابت خواهد کرد که تأثیر مثبت و کارآمدی که کتاب در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران داشته، هیچ عنصر دیگری نداشته است.

وی، تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) باایمان به خدا و انتخاب درست‌ترین مسیر برای مبارزه با استبداد و استکبار از طریق آگاه نمودن مردم در قالب سخنرانی و تبدیل این سخنرانی‌ها به اعلامیه‌های مکتوب و کتاب توانست بدون کمتر هزینه کاخ‌های لرزان ستم‌شاهی را در مقابل فعالیت‌های فرهنگی به تلاطم بیندازد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، تصریح کرد: همه آگاهان به چگونگی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اذعان دارند که نقش و تأثیری که فعالیت‌های فرهنگی در این رویداد بزرگی تاریخی داشته است، هیچ روش و شیوه دیگری نداشته است.

جلیلیان، یادآور شد: بعد از آن باز این رویکرد برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش مردم با شدت بیشتری در قالب‌های مختلف پی گرفته شد که یکی از این رویکردها گسترش و ایجاد فضای فرهنگی در کشور به نام کتابخانه‌های عمومی بود و تاکنون ادامه داشته است.

وی، بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، در استان ایلام فقط یک باب کتابخانه عمومی در شهر ایلام وجود داشته که این کتابخانه هم توسط عناصر سرشناس و فعال انقلابی در استان استفاده می‌شده است و بعد از انقلاب تاکنون، بیش از 44 باب کتابخانه عمومی احداث و فعال‌شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، ابراز کرد: از مجموع این 44 باب به تعداد شانزده باب آن از سال 1392 تا کنون بوده است و علاوه بر این ده باب فضا در حال احداث و آماده‌سازی می‌باشد که با افتتاح این موارد تحولات خوبی در استان فراهم می‌شود.

وی، ابراز کرد: علاوه بر این کتابخانه‌های عمومی از همان ابتدای انقلاب توسط جهادگران در دورترین مناطق محروم روستایی در مرکز بخش‌ها و روستاهایی که جمعیت بالایی داشتند ایجادشده که در برخی‌ها هنوز آن کتابخانه‌ها بخشی از منابع و تجهیزات آن‌ها موجود است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، افزود: امروز در استان نزدیک به شش‌صد هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی این استان برای استفاده عموم وجود دارد و به‌طورقطع در این چهار دهه بارها منابع مکتوب این کتابخانه‌های عمومی مورد وجین قرار گرفت و تمام سعی و تلاش بر این است که منابع آن‌ها بر اساس علاقه‌مندی افراد تجهیز شود.

وی، گفت: امروز در کنار عضویت و امانت فعالیت‌های متعدد فرهنگی در کتابخانه‌های استان توسط کتابداران عزیز انجام می‌شود، با ایجاد و فعالیت این کتابخانه‌ها در استان زمینه اشتغال بیش از یک‌صد و بیست‌وپنج نفر در استان فراهم‌شده است و کتابخانه‌های عمومی استان مجهز به بهترین امکانات روز جهت خدمات‌دهی بیشتر به شهروندان عزیز هستند که از برکات انقلاب اسلامی ایران برای مردم عزیز است.

وی، در پایان بابیان اینکه امروز به برکت انقلاب اسلامی ایران در حوزه کتابخانه‌های عمومی کارهای بسیار بزرگی انجام‌شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با حفظ وضع موجود و تلاش در جهت توسعه زیرساخت‌های لازم بر اساس چشم‌انداز 1404 شاهد رشد و شکوفایی بیشتر و دسترسی آسان مردم به کتاب و فراهم نمودن شرایط تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در استان باشیم.

مصاحبه و تنظیم: عظیم پیرانی، خبرنگار ایلامی

کد خبر 104212

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha