ایلام به قطب سوم پتروشیمی کشور تبدیل می‌شود

سرویس ایلام - استان ایلامی که سال‌ها صفت محرومیت را به دوش می‌کشید، با وجود وقفه‌ی 10 ساله‌اش از توسعه، امروز در حوزه نفت و گاز کشور دارای مزیت‌های بسیاری از جمله در صنعت پتروشیمی است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، در ایلام هنوز هستند کسانی که دوران قبل از انقلاب اسلامی را زیسته‌اند و معنای محرومیت را عمیق‌تر از لغت‌نامه‌ها لمس کرده‌اند. ایلام، استانی که شاید در گذشته نام و نشانی نداشت و مردانش به بندرهای جنوب و شمال و بازارهای تهران برای کارگری می‌رفتند، امروز صاحب بزرگ‌ترین صنایع در حوزه‌ی نفت و گاز است و با احتساب پروژه‌های در جریان، به‌زودی به قطب سوم پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد.

در گزارش خبرگزاری علمی و فناوری در مورد صنعت پتروشیمی در ایلام آمده است که استان ایلام یک استان استراتژیک و دارای بیشترین ذخایر نفت و گاز کشوربه همراه استان خوزستان و طولانی‌ترین مرز بین‌المللی با کشور عراق است، بطوریکه دارای بیش از 17 میلیارد شبکه ذخائر نفتی است.

استان ايلام هم اكنون با 19 هزار كيلومتر مربع وسعت و با جمعيتي معادل 543 هزار نفر در غرب كشور واقع شده است. بر اساس مطالعات انجام شده حدود 11 درصد ذخاير مستقل گاز كشور، معادل 14 تريليون فوت مكعب و هم چنين بيش از 3/5 درصد ذخاير نفت خشكي ايران، معادل 11/87 ميليارد بشكه، در استان ايلام واقع گرديده است. به عبارت ديگر استان گازخيز ايلام بعد از عسلويه، بزرگترين ذخاير گازي كشور را داراست.

احداث پتروشیمی ایلام یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان

در استان ایلام احداث پتروشیمی ایلام است، امروزه فرآوري صنايع پتروشيمي، عاملي مهم در تأمين مواد اوليه براي بخش‌هاي اقتصادي كشورهاست، چرا كه از يك سو با فرآوري توليدات صنايع در اشتغال‌زايي نقش قابل توجهي ايفا مي‌كند و از سويي ديگر ارزش افزوده ناشي از اين فرآوري، به اقتصاد ملي دولت‌ها ياري رسانده و همزمان به احياء بخش‌هاي اقتصادي همچون كشاورزي، خدمات ساختمان و اقتصاد عمومي كمك مي‌نمايد.

از این رو شرکت پتروشیمی ایلام در سال 82 تاسیس و مراحل احداث مجتمع در زمینی به وسعت 122 هکتار در بخش چوار و به فاصله 18 کیلومتری شمال غربی شهرستان ایلام آغاز گردید،از اهداف این طرح، می‌توان به موضعاتی نظیر ایجاد اشتغال در استان، استفاده بهینه از محصولات تولیدی پالایشگاه گاز و تبدیل آن به محصولات ارزشمند پتروشیمیایی با ارزش افزوده بیشتر، ایجاد صنایع پایین‌دستی در منطقه و رونق اقتصادی استان و افزایش خدمات جانبی در سطح منطقه، با توجه به ماهیت واحدهای پتروشیمی اشاره کرد.

روند رو به رشد اقتصاد جهاني، افزايش تقاضاي انرژي، نقش كليدي نفت و گاز در رشد و توسعه صنايع و همچنین ارتقاي دانش بشري در جهت استفاده بهينه از امكانات طبيعي، توجه بيش از پيش به نقش مسلط نفت و گاز را غير قابل اجتناب مي‌سازد. بر اساس پيش‌بيني‌هاي به عمل آمده، نياز به نفت طي 20 سال آينده به بيش از دو برابر افزايش خواهد يافت و گاز طبيعي به عنوان سوخت منتخب قرن حاضر، از جايگاه ويژه‌اي در سبد انرژي برخوردار خواهد شده و كشورهاي نفت‌خيز خليج فارس، بيش از نيمي از تقاضاي جهاني را تأمين خواهند كرد.

آنچه روشن است اینکه 'صنعت پتروشیمی' در جهت نیل به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ راه سخت و دشواری را پیش رو دارد تا بتواند به جایگاه اول در سطح منطقه دست یابد و این مهم با ایجاد شرکت های پتروشیمی بعد از انقلاب و اراده جهادگران این عرصه می تواند محقق گردد.

امروزه شرکت پتروشیمی ایلام به عنوان بزرگترین مجتمع پتروشیمی غرب کشور با نقش‌آفرینی در بین پتروشیمی‌های بزرگ کشور با پشتوانه‌ی حدود ۱۵ سال دانش و تجربه، شاهد رشد و توسعه‌ی فراگیر است.

این شرایط تا آنجا پیش خواهد رفت که با بهره‌برداری از واحد عظیم" الفین" و واحد شیرین‌سازی ضمن تبدیل شدن به قطب سوم پتروشیمی کشور نقش مهم و کلیدی خود را در صنعت پتروشیمی کشور و اقتصاد مردم استان ایلام ایفا نماید.

تولید 180 هزار تن پلی اتیلن سنگین در سال

"شاپور تقی پور"، مدیرعامل پتروشیمی ایلام دراین خصوص با اشاره به پتانسیل‌های مجتمع پتروشیمی ایلام گفت: در سال چیزی حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین در این مجتمع تولید و روانه بازار‌های داخلی و خارجی می‌شود.

تقی پور این میزان تولید را تنها مربوط به فاز یک مجتمع پتروشیمی دانست و ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری از فاز ۲ این مجتمع، ظرفیت تولید به بیش از ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین در سال افزایش خواهد یافت. محصولی که بازار‌های خارجی را به خوبی نشانه رفته و توانسته است خود را در آن به خوبی معرفی نماید.

تقی پور به بالا بودن صادرات محصولات پتروشیمی ایلام اشاره کرد و افزود: عمده محصولات تولیدی مجتمع پتروشیمی ایلام به کشور چین صادر می شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر کشور چین، پلی اتیلن سنگین تولیدی این مجتمع به کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه نظیر ترکیه، عراق و افغانستان نیز صادر می گردد.

به گفته مدیرعامل پتروشیمی ایلام کشورهای اروپایی مانند بلغارستان و ایتالیا نیز جزء بازار هدف این مجتمع قرار دارند.

ارزش اقتصادی هر تن پلی اتیلن سنگین در بازار یک هزار و صد دلار است

مدیرعامل پتروشیمی ایلام ارزش اقتصادی حاصل از فروش هر تن پلی اتیلن تولیدی در بازار را یک هزار و ۱۰۰ دلار اعلام و تاکید کرد: با این میزان تولید و صادراتی که در پتروشیمی ایلام در حال انجام است، شرکت پتروشیمی توانسته نقش مهمی در ارزآوری برای کشور ایفا نماید.

وی علت بالا بودن فروش پلی اتیلن سنگین در بازارهای جهانی را مربوط به بالا بودن کیفیت دانست و افزود: اکنون پلی اتیلن سنگین تولیدی مجتمع پتروشیمی ایلام در دنیا، به عنوان یک محصول با کیفیت و برند قابل قبول مطرح است اما در کنار بالا بودن کیفیت و نقش ارزآوری که این مجتمع دارد، پتروشیمی ایلام مزیت هایی نیز نسبت به سایر مجتمع های پتروشیمی کشور دارد.

تقی پور از مهم‌ترین مزیت های پتروشیمی ایلام را نسبت به سایر مجتمع های پتروشیمی در کشور، نزدیک بودن پالایشگاه گاز به عنوان تامین کننده خوراک پتروشیمی دانست و گفت: با راه اندازی واحد الفین، خوراک پتروشیمی ایلام را می توان به صورت مستقیم از پالایشگاه گاز که در ۵ کیلومتری پتروشیمی واقع شده تامین کرد.

کد خبر 104289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha