افزایش کشفیات برنج در کردستان/شرکت های حمل و نقل منشا اصلی قاچاق سوخت هستند

سرویس کردستان- استاندار کردستان گفت: منشا اصلی قاچاق سوخت اتوبوس ها، شرکت های حمل و نقل هستند و باید با آنها برخورد شود.

به گزارش کردپرس، بهمن مرادنیا در کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اشاره به قاچاق سوخت از طریق اتوبوس های مسافربری به اقلیم کردستان عراق گفت: رانندگان تنها ابزار این کار هستند و منشا اصلی آن شرکت های حمل و نقل هستند که باید با جدیت با آنها برخورد شود.

او افزود: اتوبوس ها برای سوخت گیری به جایگاه های سوخت مراجعه می کنند و قطعا این جایگاه ها هم از قاچاق سوخت توسط اتوبوس ها مطلع هستند بنابراین باید اینگونه مکان ها به صورت مداوم مورد رصد دستگاه های نظارتی قرار گیرند.

استاندار کردستان تاکید کرد: برای برخورد با افرادی که به منافع عمومی دست درازی می کنند، همکاری تمامی دستگاه های اجرایی لازم است و باید برخورد جدی صورت گیرد.

او خاطرنشان کرد: خروج بطور میانگین روزانه ۲۰ اتوبوس از مرز به بهانه حمل مسافر توجیه ندارد و بعضی از این اتوبوس ها به بهانه حمل مسافر سوخت قاچاق می کنند که ضرورت دارد این ترددها ساماندهی و محدود شود.

سرویس های مسافربری برای خارج ازمرز باید کاهش یابد

البرز حسینی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان هم در این جلسه به تردد روزانه بطور میانگین 17 تا 22 اتوبوس مسافربری از استان به اقلیم کردستان اشاره کرد و گفت: در بازدیدهای صورت گرفته از این اتوبوس ها مشاهده شده اغلب آنها مسافر نداشته و یا از پوشش صوری مسافر برای قاچاق سوخت استفاده می کنند.

او تاکید کرد: سرویس های مسافربری از مرز باید کاهش یابد و ماهیانه نباید بیش از 10 تا 12 اتوبوس از استان به خارج از مرز جابه جا شود.

حسینی افزود: در یک هفته گذشته، 32 راننده متخلف جریمه و 22 کارت هوشمند رانندگی هم به مدت 2 ماه مسدود شده است.

افزایش قاچاق دام ناشی از خلاء قانونی است

اما دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان هم در این جلسه به ارائه آماری از میزان کشفیات کالاهای مختلف از ابتدای امسال تا پایان آذرماه پرداخت و در این باره گفت: کشفیات دام، برنج، چای، پارچه، سوخت، دارو و لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است به عنوان مثال کشف برنج از افزایش 708 درصدی برخوردار بوده است.

علی خداویسی افزود: افزایش قاچاق دام به علت افزایش نرخ آن است و دلیل این افزایش می تواند خلاء قانونی باشد.

او از دستگاه ها بدلیل ارائه آمار متفاوت در زمینه کشفیات قاچاق کالا انتقاد و تاکید کرد: دستگاه ها باید از ارائه آمار متفاوت خودداری و اجازه دهند دبیرخانه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به دادن آمار قطعی و معتبر به رسانه ها و جراید اقدام کند.

کشفیات قاچاق دام در کردستان 85 درصد افزایش یافت

سرهنگ افشین شاه حسینی، رئیس اداره مبارزه با قاچاق فرماندهی انتظامی کردستان هم از افزایش 85 درصدی کشفیات قاچاق دام سبک و سنگین در استان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: جلسات زیادی تاکنون پیرامون این موضوع برگزار شده اما نتیجه ای به دنبال نداشته است و برخی از موارد قانون مبارزه با قاچاق باید اصلاح شود.

کشف دو هزار و 759 راس دام قاچاق در کردستان

سرهنگ غلام مهدیدخت، معاون عملیات فرماندهی مرزبانی استان کردستان هم در ادامه این جلسه گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه، در مجموع 2 هزار و 759 راس دام سبک و سنگین قاچاق در استان کشف شده که 804 راس آن دام سنگین و یک هزار و 955 نیز دام سبک بود.
او ارزش این تعداد احشام کشف شده را بیش از 35 میلیارد و 96 میلیون ریال اعلام کرد.
سرهنگ مدیرخت، اعمال محدودیت در صدور مجوز خرید دام را در کاهش قاچاق موثر دانست و تاکید کرد: تفاوت قیمت گوشت در استان و خارج از مرز، باعث افزایش قاچاق دام در کردستان شده است.

افزایش 3.6 درصدی مصرف سوخت در کردستان

فریدون یاسمی، مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی کردستان هم از افزایش 3،6 درصدی مصرف سوخت در استان از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این افزایش مصرف سوخت در کشور 6.6 درصد است، افزایش آن در کردستان نصف میانگین رشد کشوری است.

صادرات سه هزار راس دام سنگین از کردستان به خارج از مرز

مجتبی ورمقانی، مدیرکل دامپزشکی کردستان هم در این جلسه به میزان واردات و صادرات احشام در استان اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون مجوز ورود هفت مورد دام سبک و 441 مجوز دام سنگین به استان صادر شده و در مجموع پنج هزار و 283 راس دام سبک و 551 راس دام سنگین به استان وارد شد.

او افزود: سه هزار راس دام سنگین هم از استان به خارج از کشور در همین مدت صادر شده است.

کد خبر 104315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha