به گزارش کرد پرس، حسین فیروزی در این جلسه با انتقاد از تیترهای منفی برخی از رسانه ها در خصوص وضعیت اقتصادی و صادارات استان گفت: نباید کارهای انجام شده برای توسعه اقتصادی و صادارات استان را که در گذشته صورت گرفته نادیده گرفت واز این عملکرد چشم پوشی و تنها به برخی از نقاط ضعف در این عرصه اشاره و آن را بزرگنمایی کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان اذعان داشت: تیترهای منفی مواجبات دلسردی مردم را فرا هم می کند و آنها را از واقعیت های موجود و کارهای انجام شده در این بخش دور می کند و در حقیقت با بزرگنمایی غیر اصولی برخی از مشکلات عملا هیچ مسئله ای از استان حل نخواهد شد و مشکلات همچنان حل نشده باقی خواهند ماند.
فیروزی تصریح کرد: باید واقعیت های موجود را به درستی و همراه با امید بخشی به مردم ارائه دهیم تا مردم با درک شرایط کنونی کشور و استان مشارکت بیشتری در توسعه استان به عمل آورند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت: به منظور تحقق اهداف توسعه استان و حضور پررنگ تر اقتصادی در بازار منطقه بزودی طرح جامع توسعه صادارات کردستان به کشور عراق تدوین می شود.
وی گفت: این طرح با هدف تسهیل و افزایش صادارات فعالین بخش خصوصی استان بزودی تدوین می شود. با توجه به وجود پتانسیل های فراوان بخش اقتصادی در استان باید با برنامه ریزی هدفمند حضوری فعال و گسترده در بازار مصرف کشور عراق در دستور کار فعالین اقتصادی استان قرار گیرد.
فیروزی ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای سالجاری تاکنون شاهد رشد بیش از 115 درصدی میزان صادارات از طریق مرزهای استان هستیم که امیدواریم تا پایان سال این میزان نیز افزایش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه مدیریت استاندار کردستان خاطرنشان کرد: مسلما این افزایش میزان صادارات استان حاصل تلاش همه عوامل و دستگاههای متولی بخش اقتصادی استان بوده و با برنامه ریزی و مهیا نمودن شرایط برای فعالین اقتصادی این افزایش صادارات محقق شده است.
وی تاکید کرد: در این رابطه در چند سال اخیر هزینه های فراوانی برای توسعه زیر ساخت های اقتصادی در مبادی مرزی استان صورت گرفته که این امر موجب تسهیل در روند مبادلات و توسعه صادرات از طریق مرزهای استان شده است.
.وی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی و فعالین بخش خصوصی استان نیز گفت: باید واقع بینانه وارد برنامه ریزی توسعه اقتصادی استان شویم و تا زمانی که هم فکری و هم افزایی نداشته و به حل مشکلات کمک نکنیم و همدلی بیشتری در استان اتفاق نیافتد شاهد بهبود عملکرد اقتصادی استان نخواهیم بود.
فیروزی ابراز داشت: باید با صبر وحوصله و با روحیه برای حل مشکلات مردم با هم رقابت کنیم تا مردم با دیدن رفتار ما بیشتر امیدوار شوند و حضوری گسترده تر در عرصه توسعه اقتصادی استان و کشور داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم توسعه صادرات استان در سال آینده در ادامه بر ضرورت رسیدن به میزان دو میلیارد دلار صادارات از طریق مرزهای استان در سال آینده تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان همچنین به وجود فرصت های اقتصادی در کشورهای عراق و سوریه در دوران پس از داعش پرداخت و گفت: بایستی حضوری فراگیر در بازارهای هدف این دو کشور داشته باشیم که در این راستا دولت با تشکیل ستاد توسعه روابط اقتصادی با کشورهای عراق و سوریه گامهای مهمی را برای مشارکت فعالین اقتصادی در این کشورها برداشته است.
فیروزی در پایان خواستار خواستار تسهیل در روند صادارات استان، افزایش مشوق های اقتصادی برای بازرگانان و فعالین اقتصادی و نیز توسعه گردشگری سلامت در مسیر توسعه اقتصادی استان شد.
در ادامه این جلسه ریئس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان کردستان مجموع صادرات استان کردستان از نظر وزنی 1.5 درصد و از نظر ارزش دلاری 3.3 درصد کشور دانست و گفت: صادرات سایر گمرکات 487 میلیون دلار بوده که 13 درصد از نظر ارزشی نسبت به 9 ماه سال گذشته رشد داشته است.
دره وزمی اظهار داشت: میزان صادرات استان از مجموعه بازارچه ها و گمرکات کردستان در ۹ ماهه سال جاری ۶۳۸ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۹۷ میلیون دلار بوده، ۱۱۵ درصد رشد داشته است.
وی افزود: ۷۸ درصد صادرات استان کردستان از طریق مرز باشماق مریوان صورت گرفته که این حجم از صادرات اهمیت و نقش این مرز را در توسعه اقتصادی و صادراتی استان به خوبی نشان می دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان ادامه داد: عراق، افغانستان، روسیه، امارات و پاکستان پنج کشوری بودند که در این مدت صادرات کالا از سوی کردستان صادر شده و در این میان عراق با سهم ۹۹ درصدی صادرات مهمترین هدف صادراتی کالای ما است.
دره وزمی خاطر نشان کرد: محصولاتی از قبیل سیب، انواع ماهی، گوجه فرنگی، حبوبات، مصنوعات و تولیدات پلاستیکی بیشترین کالاهای صادر شده بوده است.
وی در بیان میزان واردات کالا به استان کردستان گفت : جمع کل واردات استان کردستان 27 میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته 48 درصد کاهش داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان کشور های عراق، ترکیه، سوئیس، آلمان و ایتالیا را کشورهای عمده مبدا در واردات عنوان کرد.
دره وزمی افزود: متوسط عمده کالای وارداتی 2 هزار و 836 دلار بوده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و 152 درصد رشد را نشان می دهد.
وی بیان کرد:سهم استان کردستان از واردات کشور طی 9 ماهه سال 97 ، 4 صدم درصد از نظر وزنی و 8 صدم درصد از نظر ارزشی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: امسال 3.6 میلیارد دلار ترانزیت از کردستان صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه پارسال 6 درصد از لحاظ ارزش ریالی افزایش و چهار درصد از لحاظ وزنی کاهش داشته است.
نظر شما