به گزارش خبرنگار کرد پرس آرام بحری روز دوشنبه در جلسه کارگروه مبارزه با توزیع مرغ زنده با اشاره به فعالیت 120 عرضه کننده غیر مجاز توزیع مرغ زنده در بانه افزود: مراکز عرضه مرغ زنده تاکنون اقدام به اخذ پروانه و صدور مجوز نکردند و بدون نظارت بهداشتی در سطح شهر اقدام به توزیع مرغ زنده می کنند.
وی اظهار داشت: مرغی که در این مراکز عرضه می شود از جاهای نامشخص و توسط افرادی نامشخص توزیع می شود که ضروری با همکاری و هماهنگی کار گروه مبارزه با عرضه مرغ زنده و برای جلوگیری از انتشار بیمارها نظارت بر مراکز و توزیع کنندگان مرغ انجام شود و از توزیع مرغ زنده جلوگیری شود.
بحری ادامه داد: برای همکاری و ادامه فعالیت مراکز عرضه مرغ با کشتارگاه شاهین پر شهرستان بانه رایزنی های انجام شده و این کشتارگاه آمادگی خود برای توزیع مرغ کشتار روز را طبق استانداردهای مربوطه اعلام کرده است.
وی گفت: یکی از راههای مبازره با آنفلانزای فوق حاد پرندگان جلوگیری از توزیع مرغ زنده است ومحموله ای که مبدا نامشخص دارد اجازه ورود به شهرستان را ندارد.
رئیس اداره دامپزشکی بانه افزود: در فاز قبلی مبارزه با توزیع مرغ ضعف های وجود داشته و این امر باعث رشد قارچ گونه مراکز توزیع مرغ زنده در منازل و کشتارگاه های خانگی شده است.
وی اظهار داشت: 2 واحد مرغداری غیر مجاز پلمپ شده و اخطاریه های هم به مراکز عرضه مرغ زنده داده شده است.
در ادامه این جلسه معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بانه گفت: در سنوات گذشته نیز اقداماتی در راستای مبارزه با عرضه مرغ زنده انجام شده که هدف اساسی ما حفظ و صیانت سلامت شهروندان است.
نژاد شهیدی افزود: در راستای تامین سلامت شهروندان نیاز به فرهنگسازی در جامعه است و تشویق تولید کنندگان و فعالان اقتصادی این عرصه به توجه بیشتر و اهمیت بیشتر به سلامت جامعه و اشنایی به آسیب های توزیع مرغ زنده و خارج از چرخه بهداشتی است.
وی اظهار داشت: فرهنگسازی مصرف مرغ کشتار روز و مقابله با توزیع کنندگان مرغ زنده یکی از اهداف مهم این کارگروه است.
وی ادامه داد: مقابله به عرضه کنندگان مرغ زنده یک شبه امکان پذیر نیست و چراکه برخورد آنی مقابله راه های عرضه را تغییر می دهد و هدف ما تغییر روش عرضه مرغ زنده به عرضه مرغ بهداشتی کشتار روز است.
شهیدی با بیان اینکه 30 درصد مرغ تولید شده در بانه مصرف می شود اظهار داشت: ورود و خروج مرغ از شهرستان نیازمند تاییدیه اداره دامپزشکی است و هر نوع خودرو حامل مرغ زنده باید از مجرای مشخص داخل یا خارج شود و تشخیص این مجرای نیاز به تاییدیه دامپزشکی دارد.
وی گفت: در بعضی موارد تخلفات صنفی انجام می شود و فرد خلاف پروانه صنفی خود عمل می کند که برای برخورد با این افراد راهکار قانونی مشخصی وجود دارد که باید رصد و پایش این مکان توسط سازمان های مربوطه انجام شود.
در شهرستان بانه 77 واحد مرغداری با ظرفیت تولید یک میلیون 500 هزار قطعه در هر دوره که سالانه حدود 10 هزار تن مرغ در سال فعالیت می کنند که 40 درصد در بانه مصرف می شود مازاد نیاز به شهرستان های همجوار صادر می شود.
نظر شما